mf 185 hararet ve cekiş problemi

Ynt: mf 185 hararet ve cekiş problemi

Birde rektefe ederken pompaya baktilar iyi dediler yani bisey degismediler ozaman

kadir_58 link=topic=83900.msg1002966#msg1002966 date=1432213718' Alıntı:
sesinde patilama var 3 silindirli traktor gibi rampa inerken motora yuk binmezken avans ayari hararete sebep olurmu peki ?
çekişi etkileyen herşey hararetide etkiler zaten duman çekiş ses felan bu belirtilerin hepsi yakıt elemanlarının belirtileri gidin gösterin ihmal etmeyin

Benim 188 de aynı sorun vardı. Senin yaptığın masrafları bende yaptım olmadı hararet sorunu çözülmedi.sonradan 5 liralık su hortumundan hararet yaptığını anladık.hortum değişince hararet ibresi yerinden oynamaz oldu. Su hortumu yumşamış gaz verince emiş yapıyor suyun dolaşımını engelliyor. Su hortumlarını kontrol edin.

tuzgolu link=topic=83900.msg1005248#msg1005248 date=1433113127' Alıntı:
Benim 188 de aynı sorun vardı. Senin yaptığın masrafları bende yaptım olmadı hararet sorunu çözülmedi.sonradan 5 liralık su hortumundan hararet yaptığını anladık.hortum değişince hararet ibresi yerinden oynamaz oldu. Su hortumu yumşamış gaz verince emiş yapıyor suyun dolaşımını engelliyor. Su hortumlarını kontrol edin.

[/quoteEmiş hortumunun içine helezon yay konarsa ezilmesi, büzülmesi engelleniyor.

suyu kaynatıyormu kontrol et...
hararet müşürü ve göstergeye bu durumda inanma..
radyatörden eminsen..
devirdaimi kontrol ettir..
ondada sorun yoksa geldik motora..
ısınma sebebleri subaplar
yanlış sekman takılması(yanan karışım basınçla egzos manifoldu
ile açık sekman ile gömlek arasından motorun içini ve yağı aşırı ısıtır) ve buna radyatör değil ne takarsan tak başedemezsin..
motordaki su dolaşan kanallarda tıkanıklık...
buda en büyük nedenlerden biri..
bazen bu kanallar rektefe sırasında
usta tarafından özellikle tıkanan üstüpü
bez v.s içinde unutulması sonucu bu durumlar yaşanır.
bunlardan başka olası bir neden sanmıyorum..
kolay gelsin.

BEnım arkadasım 265 ı yaptırdı senın sorundan oluyordu uta yanlıslıkla pıston sekmanlarını ters takmıs dedı ve sekmanları duzeltırmısler sonra yenıden eskısı gıbı oldu demıstı .