Miras, sıkıntılı bir konu.

Ynt: Miras, sıkıntılı bir konu.

Hebun021 link=topic=52988.msg552334#msg552334 date=1330645610' Alıntı:
Eyer tarlalar abinin uzerine ise kanuni olarak bi hak elde edemezsin abinin insafina vicdanina kalmis . Sizin oralari bilmiyorum ama bizde boyle bisey olsa seriat kanunlari gecerli olur ve kimse bisey diyemez tabi bu bizde gecerli
Siz sıkıntısız atlatmışsınız bu konuları, hayırlısı diyelim. Biz de durumlar karışık biraz, tabiki abimin üzerine ama helallik alması gerekir, orada bir sıkıntılı durum var. Abisiz kalmak bana dokunuyor, çünkü bu zamana kadar bana birşey olsa çocuklarıma abim sahip çıkar diye düşünüyordum, ona üzülüyorum.

Miras sikintili bi konu

Allah ( c.c ) yardim etsin yusuf kardesim :) insallah bi gun insanlarimiz bu dunyanin oburtarafininda oldugunu anlarlar .

daha öncede yazdıgım gibi..sakınha sakın dolduruşa gelmen yusuf bey kardeşim..ölümlü dünya kimseye kalmaz..anladıgım kadarıyla durumunuz baya karışık.. zannedersem abinizi bu konuda yönlendiren var ..o okumuş kendini kurtarmış senin ondan cok ihtiyacın var bu mallara falan diye..abinizin kültür seviyesi ne bilmiyorum ama ..mantiken sizden cahil düşündüğü belli..bu olayı tatlı bir duruma baglamak için sizin köydeki yıllarınızı bilen ve bu tarla meselenizi bilen iyi tanıdıgınız biri aranızı bulmasını isten..dahada olmazsa bu olayın şimdilik üstüne gitmen..aranızda kan bağı var..aynı ananın aynı babanın evlatlarısınız.. başkasıyla dost,arkadaş,enişte,kayın olabilirsiniz ama asla kardeş olamazsınız ..bu olayı büyüdüp ..aranızda kopma yaşamadan..karşılıklı konuşun ve alabilceğiniz en saglıklıkararı yine kendiniz alın..kardeşken bir birinize el olman..mal bulunur kazanılır ama kardeş bulunmaz..yanlış anlaşılmamak dileğiyle..selamlarımla..mevlamhakkınızda hayırlısı neyse onu versin..

02 Mart ' ta son yazıyı yazmışım, Sonuç ben 57 dönüm (42 baba mirası ve 15 dönüm 17 sene önce köyde çalışırken bana alınan tarla) yere sahip oldum. Köydeki abim 260 dönüm (40 dönüm baba mirası ve 220 dönüm kendi üzerine olan) yere sahip oldu. Almanyadaki abim 42 dönüm ve bir ablam 35 dönüm ( ablama oturduğu evin yarısı babamın üzerineydi onu da verdik). Ev yeri ve traktörler hisseli kaldı. Biçerdöver köydeki zata kaldı. Öyle uygun gördü. Ben helalleşmedim dostlar. Hayırlısı. Ve çocuklarımın okulu, benim ve eşimin iş hayatı durumları bakımından sıkıntılı günler yaşarken miras konusunda tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Allah gözünü mal hırsı bürümüş evlatları ıslah etsin günahkar olmasınlar.

malkaralı_yusuf link=topic=52988.msg612915#msg612915 date=1341578396' Alıntı:
02 Mart ' ta son yazıyı yazmışım, Sonuç ben 57 dönüm (42 baba mirası ve 15 dönüm 17 sene önce köyde çalışırken bana alınan tarla) yere sahip oldum. Köydeki abim 260 dönüm (40 dönüm baba mirası ve 220 dönüm kendi üzerine olan) yere sahip oldu. Almanyadaki abim 42 dönüm ve bir ablam 35 dönüm ( ablama oturduğu evin yarısı babamın üzerineydi onu da verdik). Ev yeri ve traktörler hisseli kaldı. Biçerdöver köydeki zata kaldı. Öyle uygun gördü. Ben helalleşmedim dostlar. Hayırlısı. Ve çocuklarımın okulu, benim ve eşimin iş hayatı durumları bakımından sıkıntılı günler yaşarken miras konusunda tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Allah gözünü mal hırsı bürümüş evlatları ıslah etsin günahkar olmasınlar.
zor arkadaş dünyanın en zor işi

aynı miras olalarını babam da yaşadı 3 halam 1 amcam vardı iyi kötü paylaştılar ama 2 halamla konuşmuyruz dünya malı üzmeyelim diyoruzda karşı tarafa senin düşündügün gibi düşünmüyor farklı amac peşinde sonucta kendi kardeşin degil eniştenin baskısı altında hayırlı olsun

mustafagursacli link=topic=52988.msg612919#msg612919 date=1341579904' Alıntı:
zor arkadaş dünyanın en zor işi
Öyle Mustafa, zor, yazarken bile boğazım düğümleniyor yutkunamıyorum.
SEYİT link=topic=52988.msg612924#msg612924 date=1341581626' Alıntı:
aynı miras olalarını babam da yaşadı 3 halam 1 amcam vardı iyi kötü paylaştılar ama 2 halamla konuşmuyruz dünya malı üzmeyelim diyoruzda karşı tarafa senin düşündügün gibi düşünmüyor farklı amac peşinde sonucta kendi kardeşin degil eniştenin baskısı altında hayırlı olsun
Miras hak dedikçe ben suçlu oldum, haksızlığın böylesini duysam inanmazdım, başıma geldi. Sağol.

Çok büyük ayıp etmiş, allah sabır versin, ancak bizzat kendim yaşadığım 2 olay var aşağı yukarı bu şekilde hak yeme davasında hak yiyenin hanelerine olmadık işlerden bela geldi, yanlış anlaşılmak istemiyorum, inancım gereği yanına kalmayacağına inanıyorum ve bizzat kalmadığınıda gördüm çok daha fazlası çıkıyor çünkü yazık olur, umarım bu sorun olumlu şekilde sonuçlanır

ayrıca birşey daha paylaşayım, babamlar 5 kardeş halamın teki trafik kazasında rahmetli oldu, bir kız çocuğu var, bizim enişte bey evlendi halamdan kalan tüm haklarını (kızın üstündekileride, yani kuzenim olur) üstüne aldı yakşık 100 dönüm tarla, şimdi ne kızı bizle görüştürüyor, oda evlendi gitti zaten, nede kendi arayıp soruyor at-*-* dedelerimin yıllarca çalışarak aldıkları toprakları şimdi bu herif bir güzel yiyor şimdi soruyorum bu hakmı?

Miras işleri son yıllarda iyice zorlaştı , bu işler sırasında önceden kavga edenleri ayıplarlardı. Fakat artık kavgasız halleden yok gibi. Büyük konuşmamak kimseyi ayıplamamak lazım , bu nedenle kendi adıma kimsenin işine yorum yapmamaya çalışıyorum. İşin içine mal ve para girince insanlar bambaşka olmaya başladı , yaşadığımız dünyada artık herşey para , mal, mülk olmaya başladı , kimi insanlar bunun iyicene esiri oluyorlar , gözlerini hırs bürüyor. Allah hepimizi ıslah etsin , kötü niyetliye fırsat vermesin dostlar.

kospir link=topic=52988.msg612934#msg612934 date=1341584500' Alıntı:
Çok büyük ayıp etmiş, allah sabır versin, ancak bizzat kendim yaşadığım 2 olay var aşağı yukarı bu şekilde hak yeme davasında hak yiyenin hanelerine olmadık işlerden bela geldi, yanlış anlaşılmak istemiyorum, inancım gereği yanına kalmayacağına inanıyorum ve bizzat kalmadığınıda gördüm çok daha fazlası çıkıyor çünkü yazık olur, umarım bu sorun olumlu şekilde sonuçlanır

ayrıca birşey daha paylaşayım, babamlar 5 kardeş halamın teki trafik kazasında rahmetli oldu, bir kız çocuğu var, bizim enişte bey evlendi halamdan kalan tüm haklarını (kızın üstündekileride, yani kuzenim olur) üstüne aldı yakşık 100 dönüm tarla, şimdi ne kızı bizle görüştürüyor, oda evlendi gitti zaten, nede kendi arayıp soruyor at-*-* dedelerimin yıllarca çalışarak aldıkları toprakları şimdi bu herif bir güzel yiyor şimdi soruyorum bu hakmı?
Allah korkusuyla hareket edebilme gücü İçin hep Rabbime dua ederim. Ben mi haksızım diye de durup düşünürüm hep. Sonuç baba 30 sene Almanya ' da köydeki oğlu için çalışmış. Üzerine alacaktı ama ömrü yetmedi ölümün saatini kim bilebilir ki? Allah rahmet eylesin. Sizin durum da insanın zoruna gidecek bir hal almış. Allah ıslah etsin. Hiç ama hiç beddua etmiyorum ama hakkımı helal etmiyorum.
ufukk link=topic=52988.msg612935#msg612935 date=1341584701' Alıntı:
Miras işleri son yıllarda iyice zorlaştı , bu işler sırasında önceden kavga edenleri ayıplarlardı. Fakat artık kavgasız halleden yok gibi. Büyük konuşmamak kimseyi ayıplamamak lazım , bu nedenle kendi adıma kimsenin işine yorum yapmamaya çalışıyorum. İşin içine mal ve para girince insanlar bambaşka olmaya başladı , yaşadığımız dünyada artık herşey para , mal, mülk olmaya başladı , kimi insanlar bunun iyicene esiri oluyorlar , gözlerini hırs bürüyor. Allah hepimizi ıslah etsin , kötü niyetliye fırsat vermesin dostlar.
Amin... Babam öldükten sonra yaşadığım bu dünyada tek başına olmak hissi beni çok etkilemişti. Şimdi iyice parçalandık. Rabbim bana böyle uygun görmüş demekki. Çalışıp önce 100 sonra üzerine çıkarmak olacak amacım bundan sonra.

malkaralı_yusuf link=topic=52988.msg612939#msg612939 date=1341586185' Alıntı:
Babam öldükten sonra yaşadığım bu dünyada tek başına olmak hissi beni çok etkilemişti. Şimdi iyice parçalandık. Rabbim bana böyle uygun görmüş demekki. Çalışıp önce 100 sonra üzerine çıkarmak olacak amacım bundan sonra.

Allah kolaylık versin arkadaşım, fakat sakın ümitsizliğe, umutsuzluğa kapılma sabır et. Her insan zor günler yaşıyor, zaman her şeyin ilacı.

' Andolsun ki biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve mahsullerden yana eksiltmekle sizi imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele ! ' (Bakara: 155, Kur ' ân-ı Kerîm )

Selametle kal.

Mirasla tarlaların küçülmemesi için bakanlığın bir çalışması vardı.Sonucu ne okdu bilen varmı?Ne zaman yürürlüğe girecek acaba, acele etseler iyi olur.Çiftçiler küçük tarlalar yüzünden sıkıntılı.

inanın üzüldüm yusuf bey kardeşim..zor bir durum ..ama mevlam büyükdür.. daha önceleride yazdığım gibi ne olursa olsun kardeşken el olman bu dünya kimseye kalmaz..abiniz er geç anlar yapmış olduğu haksızlığı..o yüzden büyüklük sizde kalsın ..mevlam hakkınızda hayırlısı neyse onu versin her zaman..selam ve sevgilerimle..

miras hukuk kanunu nu hükümet 2013 programına aldı bildiğim kadarıyla.bakalım kaçımızın canı yanacak artı muhtarlar vasıtasıyla çifçilik yapan yapmayanlar belirlendi.

nasıl muhtarlar vasıtasıyla
FEHİM link=topic=52988.msg613081#msg613081 date=1341674167' Alıntı:
miras hukuk kanunu nu hükümet 2013 programına aldı bildiğim kadarıyla.bakalım kaçımızın canı yanacak artı muhtarlar vasıtasıyla çifçilik yapan yapmayanlar belirlendi.

2010 veya 2011 yıllarındaydı hangi yıl hatırlamıyorum ama muhtarla sohbet ederken muhtarın ifadesi çifçilik yaparken ölen kişilerin çoçuklarının hangisi veya hangilerinin çifçilikle uğraştıkları sorulup yazıyla hatırladığım kadarıyla kaymakamlığa bildirmişler.