Mısır da gübreleme

Selamın aleyküm Mısır'da doğru düzgün verim elde edemiyorum ortalama hep 1100 kilo bandında sizce gübretaşın bu tavsiyesini uygulasam verimde artış olurmu
Screenshot_20200116-083334.jpg

Cukurovada mısır için 50 kg tabana en az, 50 kg da üste atılır fazlasını atmak isterseniz size kalmış, ama gübre ile iş bitmiyor mantar ilacı pas kurt kırmızı örümcek ilaclamalari yapılmalı sonra gerisi allah'a kalmış

Cukurovada mısır için 50 kg tabana en az, 50 kg da üste atılır fazlasını atmak isterseniz size kalmış, ama gübre ile iş bitmiyor mantar ilacı pas kurt kırmızı örümcek ilaclamalari yapılmalı sonra gerisi allah'a kalmış
Allah'a şükür bizde hastalık derdi yok fakat sulama kanallar ile yapıldığı için istediğimiz zaman sulayamiyoruz bu sene Allah yağmur verdi yine rahat geçti seneye ne olur Allah bilir

Hangi çeşidi ekiyorsunuz.Çıkışlar yeterli sayıda mi?
Sulama dahil diğer işlerde hata yapmıyorsanız?
Gübre yetersizliginiz olmalı.
Analiz yaptırın,yaş toprağı kurutabilirseniz.
Bir kere deneyin.Listede bahsedilen misir gübresinden 50-60 kg tabana.
50 kg üre karık açmayla sıra arasına uygulayın.Ardindan su verin.Tepe pürceği ilk gördügünüzde muhakkak su verin..12 günde bir 6 defa su verin.1-10 ağustos gibi sulamayı bitirin.

Son düzenleme:

Hangi çeşidi ekiyorsunuz.Çıkışlar yeterli sayıda mi?
Sulama dahil diğer işlerde hata yapmıyorsanız?
Gübre yetersizliginiz olmalı.
Analiz yaptırın,yaş toprağı kurutabilirseniz.
Bir kere deneyin.Listede bahsedilen misir gübresinden 50-60 kg tabana.
50 kg üre karık açmayla sıra arasına uygulayın.Ardindan su verin.Tepe pürceği ilk gördügünüzde muhakkak su verin..12 günde bir 6 defa su verin.1-10 ağustos gibi sulamayı bitirin.
Dkc6050 ekiyoruz bizim buralarda senin tavsiye ettiğin sulama şekli olmaz abi anca 20 30 günde bir toplamda en fazla 3 defa sulayabiliyoruz fakat mısırlar çok fazla stres yaşamıyor gübrelemeden olduğunu sanıyorum. Peki toprağı kendim kurutarak yaparsam aynı sonucu alabilirmiyim?

Dkc6050 ekiyoruz bizim buralarda senin tavsiye ettiğin sulama şekli olmaz abi anca 20 30 günde bir toplamda en fazla 3 defa sulayabiliyoruz fakat mısırlar çok fazla stres yaşamıyor gübrelemeden olduğunu sanıyorum. Peki toprağı kendim kurutarak yaparsam aynı sonucu alabilirmiyim?
bizde dkc 6050 ektik 9 sulamayla konya dönümüyle 3800 kilo aldık , tabana 50 dap üstüne 100 üre birde sülfat ve yaprak gübresi kullandık ama tarla çok otluydu arasını süremedik , sadece ilaçlama yaptık, bu sene tabana 100 dap atacağız verimin artacağına inanıyorum

bizde dkc 6050 ektik 9 sulamayla konya dönümüyle 3800 kilo aldık , tabana 50 dap üstüne 100 üre birde sülfat ve yaprak gübresi kullandık ama tarla çok otluydu arasını süremedik , sadece ilaçlama yaptık, bu sene tabana 100 dap atacağız verimin artacağına inanıyorum
Olamaz böyle birşey gübreden karık yapıp mısırı öyle ekin bari. :)
Söylediğiniz verim çok güzel maşaallah.

Olamaz böyle birşey gübreden karık yapıp mısırı öyle ekin bari. :)
Söylediğiniz verim çok güzel maşaallah.
konya dönümüne göre miktarlar dekara göre 2,5'a bölmeniz gerekiyor. ilk sulamayı geciktirmeden dolayı ve kuyu arızasından dolayı suyu ağustos 20 de kesmek zorunda kaldık buda verimi düşürdü, daha tecrübeli çiftçiler bundan daha fazla verim alabiliyor

Abi insan eline kalmış birşey sıra usülü suluyoruz. 1. Suyu erken sulasak bile diğer suların arası açılıyor aşırı derecede mısır ekiliyor bizim ovada buda suyun çok kullanımına neden oluyor
Karıkla sulamada mısır damlamaya göre çok randıman vermiyor.Kışlık arpa ekip 2.Ürün ayçiçeğide ekebilirsiniz.Bu iki üründe suyun gecikmesini tolere eder.Hemde münavebeye sokmuş olursunuz.

Damlama varsa dap 40kg/dekar yerine 30 kg verip damlamadan 3 kg/da map uygulaması daha verimli olabilir.Tabana potasyum atmıyorsunuz muhakak damlamadan potasyum verin verim artışını görürsünüz.

Abi insan eline kalmış birşey sıra usülü suluyoruz. 1. Suyu erken sulasak bile diğer suların arası açılıyor aşırı derecede mısır ekiliyor bizim ovada buda suyun çok kullanımına neden oluyor
Su sıkıntısı var galiba sulama kanali olsa rahat sulama yapılırdı, denizli lisiniz galiba, kasım ayında daha mısır vardı denizliden geçerken onlar ikinci ekim mi oluyor geç kalmış bayağı

Damlama varsa dap 40kg/dekar yerine 30 kg verip damlamadan 3 kg/da map uygulaması daha verimli olabilir.Tabana potasyum atmıyorsunuz muhakak damlamadan potasyum verin verim artışını görürsünüz.
mehmet bey taban gübresini ekimle beraber mibzer ile vermek mi daha iyi olur yoksa ekimden önce mi iyi olur. birde sencer solakoğlunun mıısr ile alakalı görüşlerine katılıyor musunuz?

mehmet bey taban gübresini ekimle beraber mibzer ile vermek mi daha iyi olur yoksa ekimden önce mi iyi olur. birde sencer solakoğlunun mıısr ile alakalı görüşlerine katılıyor musunuz?
Ekimle beraber mibzerle vermek daha iyi olur.Taban gübrelerini fırfırla saçıp karıştırmak gübrenin etkinliğini düşürür.Sencer beyi biliyorum ama mısırla ilgili görüşü neymiş onu bilmiyorum.Çiftçi tv de program yapmışlardı onu kastediyorsunuz sanırsam.

Su sıkıntısı var galiba sulama kanali olsa rahat sulama yapılırdı, denizli lisiniz galiba, kasım ayında daha mısır vardı denizliden geçerken onlar ikinci ekim mi oluyor geç kalmış bayağı
Haklısısınız sizin gördüğünüz yer Denizli ovası biz Denizli'nin rakım olarak yuksek bir ilçesinde tarım yapıyoruz bu yüzden 2. mahsül yetişmiyor Denizli ovasında kanal yok