MISIR SAPLARINI YEM OLARAK KULLANAN VAR MI?

tanelik mısır hasadından sonra tarlada bırakılan mısır saplarını toplayan, depolayan, etçi/sütçü ırk inek yemlemesinde, dana/düve yemlemesinde, besicilikte kullanan varmı?

rasyonlara katılan mısır sapı miktarı? kaç kilo katılır?

ne şekilde verilir:

-tarlada otlatarak,
-sap olarak balyalanıp, taşınarak, depolanarak/kış yemlemesi için saklanarak,
-parçaladıktan sonra depolanarak,
-yemlemeden hemen önce parçalayarak,

-mısır saplarını parçalayan bir patoz makinası var mı?

-mısır saplarının kullanılması saman ihtiyacını azaltır mı?

-mısır sapları pazarda satılır mı?

bu sene bende balya yaptiracam.hem tarla içinde mısır sapı başa bela oluyor temizlemek amacı.hemde çeşit olsun hayvanlara bizim burda yediren ler var hayvanlara iştahlı yiyor arpa bugday balyasindan iyi olduklarını söylüyorlar. deneyecem bu sene bakalım sonuçları ne olacak

bende topladım geçen gün balya yaptıracağım ama rasyon özellikleri konusunda tam bilgim yok fakat selüloz oranı yüksektir tahminimce

ya tarlanin içinde hayvanları çıkardım geçen sene yayilima gezsinler diye koyun içinde bi komşunun vardı (yoz malları) acayip iştahlı yemislerdi oyuzden bu sene kendiminkileri yaptirayın diyorum

bizimkiler picligine yemiyo mal mal baktilar valla sildim supurdum aharlarini yonca yulaf saman silaj yem karistirip verdim normal hayvan gibi yediler samanin az ise zor gunlerde mecbur yemeye

iyi kaliteli yemler (yonca, re gras, mısır silajı vb) yanında, kalitesi düşük yemler (arpa,buğday sapları-saman, mısır sapı) (enerji/protein/mineral bakımından zayıf fakat lif-selüloz bakımından zengin yemler) özellikle, et ırkı ineklerin yemlenmesinde, besicilikte kullanışlı yemler.

bu yemler, tarım sanayisi yan ürünleriyle (pancar posası,arpa posası, ayçiçek küspesi) birlikte kullanılmalı.

rasyonlar, hedeflenen hayvan verimlerine göre, lif-selüloz, enerji-protein, mineral ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hesaplanmalı.

bu bakımdan ülkenin hayvancılık gücü yüksek?