• Hesabınıza giriş yaparken sorun yaşıyorsanız buraya tıklayarak lütfen şifrenizi sıfırlayınız.

Mısır yerine yonca ekilirmi

Katılım
18.09.2013
Mesajlar
264
Konum
KÜTAHYA

Tarlamda daha önce yonca vardı 6 yıl boyunca biçtim seyrelmeye başlayınca söktüm yerine mısır ektim

Size sormak ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum

Acaba Mısır’ı kaldırdıktan sonra tekrar yonca eksem nasıl olur

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Katılım
06.03.2018
Mesajlar
136
Konum
MANİSA-SALİHLİ
Hocam kış ekimi değilde bahar ekimi yapacaksan güzel olur. Mısırı kaldırınca yeri sürmeden önce 5-10 kg arası üre savur yerine. Ya da ilaçlama makinası ile hümik fulvik asit içerikli bir ürün bu işlem topraktaki mikro organizma sayısını arttıracaktır artan mikro organizma sayısı mısır saplarını çok iyi temizleyecektir toprak altında böylelikle organik madde miktarı artacaktır. Yıl kaybetmemek için yapılabilir
 
Katılım
08.05.2016
Mesajlar
169
Konum
ankara
bence mısır sonrası baklagiller ekilmeli toprağın azot ihtiyacı için. mısır azot bırakmıyor. baklagillerden eğer domuz olayınız yoksa nohut ekin, yoksa mericemek olabilir. bizim buralarda nohut ekenler nöbete duruyor. mercimeke domuz pek gelmiyor. nohutun kokusunu alıp geliyrlar.
 
Katılım
08.05.2016
Mesajlar
169
Konum
ankara
1) Azot tüketimi fazla olan kültür bitkileri( şeker pancarı. Patates. Pamuk. Misir. Kolza.) ile azot depolama özelliklerine sahip olan baklagiller ardi ardina yetiştirilmeli.
2) Su tüketimi fazla olan kültür bitkileri (Yonca. Misir. Çeltik. Kenaf. Pamuk. Şekerpancari.) ile daha az su tüketen bitkileri (Patates. Hububat. Sogan. Bezelye) ardi ardina yetiştirilmeli.
3) Yetiştirme döneminde yavaş gelişen kültür bitkileri (Pamuk. Domates. Soğan) ile hizli gelişme özelligi olan bitkiler ( misir. Soya fasulyesi. Sorgum. Ispanak. Marul. Fiğ. Yemlik kolza. Yeşillikler.) ardi ardina yetiştirilmeli.
4) Bitki kalıntısı fazla olan bitkiler (baklagiller.tahillar) ile kalintisi az olan bitkiler (patates.şekerpancari.karnabahar.lahana.sogan) ardi ardina yetiştirilmeli.
*Azot toprak için en önemli element. Bu nedenle azot tüketen bugdaygillerle azot artiran baklagillerin arda arda ekilmesi gerekiyor.
*Topragin verimini artiran ekim nöbeti toprak erozyonunu azaltilmasinda önemli rol oynuyor. Ekim nöbeti planlaması yaparken çapa bitkilerine. Ve yabanci otlarla rekabeti güçlu bitkilere yer vererek yabanci otlari baski altina almalısınız.
*Arazinin eğim durumunu dikkate alarak engebeli alanlarda erozyonu hizlandiran bitkilere ekim nöbetinde yer vermemelisiniz.
 
Katılım
18.09.2013
Mesajlar
264
Konum
KÜTAHYA
1) Azot tüketimi fazla olan kültür bitkileri( şeker pancarı. Patates. Pamuk. Misir. Kolza.) ile azot depolama özelliklerine sahip olan baklagiller ardi ardina yetiştirilmeli.
2) Su tüketimi fazla olan kültür bitkileri (Yonca. Misir. Çeltik. Kenaf. Pamuk. Şekerpancari.) ile daha az su tüketen bitkileri (Patates. Hububat. Sogan. Bezelye) ardi ardina yetiştirilmeli.
3) Yetiştirme döneminde yavaş gelişen kültür bitkileri (Pamuk. Domates. Soğan) ile hizli gelişme özelligi olan bitkiler ( misir. Soya fasulyesi. Sorgum. Ispanak. Marul. Fiğ. Yemlik kolza. Yeşillikler.) ardi ardina yetiştirilmeli.
4) Bitki kalıntısı fazla olan bitkiler (baklagiller.tahillar) ile kalintisi az olan bitkiler (patates.şekerpancari.karnabahar.lahana.sogan) ardi ardina yetiştirilmeli.
*Azot toprak için en önemli element. Bu nedenle azot tüketen bugdaygillerle azot artiran baklagillerin arda arda ekilmesi gerekiyor.
*Topragin verimini artiran ekim nöbeti toprak erozyonunu azaltilmasinda önemli rol oynuyor. Ekim nöbeti planlaması yaparken çapa bitkilerine. Ve yabanci otlarla rekabeti güçlu bitkilere yer vererek yabanci otlari baski altina almalısınız.
*Arazinin eğim durumunu dikkate alarak engebeli alanlarda erozyonu hizlandiran bitkilere ekim nöbetinde yer vermemelisiniz.
Bilgileriniz için teşekkür ederim
 


Üst Alt