Mısıra İlk Su Ne Zaman Verilir?

6b9d8b45-6e06-42c3-bc5a-f805e320290c.jpg
063c5be4-aca6-470d-a144-f2066d041388.jpg
Tarlanın biri bu

Salma suluyoruz yani vahşi sulama yapıyoruz. Erken suladığımız zaman bir zararı olurmu sadece sap oluşması gibi bizim oralarda zırlar derler.
Bitki minarelleri su içinde çözünmüş halde alır.Özelikle mısırda minarel ve su ihtiyacının büyük oranda atmaya başladığı bu dönemde etkili kök bölgesinin devamlı olarak nemli kalması lazım.Azar azar fakat sık sık sulama çok güzel olur.Yakın zamanda imkânınız el verirse muhakkak damlamaya geçin.Tek seferde atılan 30-40 kg ürenin yarısı yıkanıp uzaklaşacaktır map potasyum verme imkânınız salma sulamada olmuyor.Bu şekilde beklenmeyen bir sıkıntı oluşmazsa en az 1500 kg verim alınır.

Doğru diyorsun da kardeşim, bunlar hep maliyet. Damla sulama yapma ürün rekoltesinin tavan yapması demek ama köylerde römork takmaya adam yok. Olanlarda miskin çalışmıyor. Bende kardeşimde memur ancak buna zamanımız yetiyor. Ürün iyi olursa ben çok masraf ediyorum. Lazerli tesviye çektirdim tarlalara sonuç=güzel ürün=döner pulluk+çift çeker traktör derken 500 bin masraf olarak döndü bana

Tohum yatağının durumu önemlidir, kuruya ekimde mısırı çimlendirmek için su verilir.Tarla baharda sürülmüşse su ihtiyacı fazla olur, toprak nem dengesi sağlayamaz, tabanda hayvan gübresi varsa su tutma kapasitesi fazladır, sulama araları uzar.
Sulamada tabanda su birikip beklemesi istenmez, sıcak olursa mısırın çimini pişirir ve kökler bozulur.Kara toprak zeminde ayak batacak kadar sulama yeterlidir.

Sulamayı nasıl yaptınız ? Ekilen çeşit, taban gübresi, üst gübrelemede neler kullandınız yazabilir misiniz ? Sıra üstü 42-44 gibi duruyor koçan genişlikleri ortalama ne kadar 16 sıra yaptılar mı ? Mısırlarınız gayet güzel Allah bereketini arttırsın.

Merhaba, teşekkür ederim. Cümlemizin hasatları bereketli olur inşallah. Mısırı ilk ekimi 5 Nisan da yaptık. Bizim oranın iklimine göre biraz erken oldu. İlk defada dik freze ile hazırlık yaptık, toprak çok yumuşak kaldı ve tohum biraz derine düştü. Bitimi pek randımanlı olmayınca; 1 Mayıs da bozup tekrar 70 cm. Sıra arası, 14.5 sıra üstü ara ektik. Tohum olarak; MAİSADOR kullandık. Bence biraz sık oldu (2. Ekim olduğu için riske atmayalım dedik) Tabana, dekara 50 kg DAP, üstüne 2 defada çapa makinasına ile toplam 50 kg ÜRE attık. Sulamada 2 defa salma su verdik. Bu yıl su biraz sıkıntılıydı.

Misirda vahsi sulamada ilk sulama sabah veya aksam saatlerinde burusma baslamis ise yapılır daha sonrakiler yaklasik 9 gunde bir
Salma sulamada Erken sulama misir gelisimini yavaslatir tecrubeyle sabit.
damlama sulama icin birsey diyemem