Karik açma 2.çapa tabir ediliyor.Bu zamanda çapa biraz sıkıntı gibime geliyor.Kılcal kökler zarar görüyorsa sıkıntı olabilir
Geçmiş olsun,üstat; durum iyidir, inşallah. Ben sigorta yapılsın diyorum ama yaptırmak için gittim.Bilgisayarda tarsim siteleri acilmadi bende vazgeçtim.Ama tehlike geçmiş değil. 50 dekar 550 tl tutacağını söylediler.Mısırlarınızın maşallahı var.Biz bu hafta dolu yedik.Gübreleme yöntemimiz aynı.
Karik açma 2.çapa tabir ediliyor.
Traktörün en son girebildiği zamanda yapılıyor.Zarari yok değil, karık açma üre verme bu şekilde yapılabiliyor,ancak.Daha öncesinde yağışlardan,çamur olmasindan girilemeyebiliniyor.
Azotun bütün sezon yetmesi için;Geç karık açma ve gübre verme işlemi geçiktiriliyor.Erkende,mısır zarar görüyor,misir bitkisi toprağa gömülüyor.
1.çapa zamanı,toprağın ve köklerin oksijen almasını ve bitkinin gelişmesini sağlar.
Ilaç atmayın,az miktarda ot da zaten çapa uygulaması,ardından karık açımı ile otlar bertaraf oluyor.Bu resimler bu gün çekildi. Görüntülerden yola çıkarak ot ilacıda atmayacağım. Zira ilaç mahsülün gelişimini ortalama 1 hafta durduruyor. Temiz görünüyor ama değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler
Sulamayı hangi usulde yapıyorsunuz ?
Üre gübresini nasıl uygulayacaksınız.Karik açmak zararlı sayılmaz.Dikkatli yapılmalı.Sadece
Maşallah sizin su fazla o zaman. Biz 40 dekar mısırı 60 saatte suladik damlama ile 3lük su var 15 beygir impo dalgıç varKarık açma mahsüle zarar verdiğinden dolayı değil. 16 saate suladığım 40 dekar alanı karık açınca 22 saatte suluyorum. Ondan dolayı