Arkadaşlar mısırın içinde nadirende olsa resimde ki gibi mantarı anımsatan birşey var nedir bu.sebebi nedir.
Misir rastigi asalak mantar hastalığı.Eski kitapda bu yıl için dari ya afet erer ,hızla yok eder yazıyordu.Demek buymuş. Sanırım az yada çok bütün misir tarlalarından bu zararlı var.Bu yıl rastik olmayan misir tarlasına rastlamadim.Arkadaşlar mısırın içinde nadirende olsa resimde ki gibi mantarı anımsatan birşey var nedir bu.sebebi nedir.Ekli dosyayı görüntüle 40967Ekli dosyayı görüntüle 40968Ekli dosyayı görüntüle 40969
Buğday tohumuna karıştırılan toz veya sıvı tohum ilaçları kullanırsanız sıkıntı olmaz.Sertifikalı tohum alıyorsanız ilaçlı olarak geleceği için tekrardan ilaclamaniza gerek kalmaz.Teşekkürler arkadaşlar peki üzerine buğday ekilecek bir zararı olur mu olursa önlemi nedir
Tarlalar asfalt kenarında yakınca jandarma hemen gelebilir.Ne yapmalı,gece olabilir galiba,oda görülürMünavebe yapsanız bile sulu tarımda yok olmaz en kuru şartta 8 yıl sporları yaşar
Benim bulduğum en etkili çözüm biçilen tarlayı yakmak yüksek ısıda ölüyor hastalık yayılmıyor
2. Tavsiyem buğdaya kapladığımız rastık ilacıyla ek olarak tohumu biraz daha ilaçlamak
Tarlalar asfalt kenarında yakınca jandarma hemen gelebilir.Ne yapmalı,gece olabilir galiba,oda görülür
Tam asfalt kenarı değil yakın diyelim. Yinede adı geçen yerlere baş vurmalimiyim?Yoksa kontrollü olarak yakayım mi?Zaten tersten yakiyorumAsfalt kenarı trafik açısından tehlikeli Mehmet abi rüzgarın ters estiği bir gün birçok noktadan en kısa sürede yakmak lazım
ilçe itfayeyi arıyorum kontrollü yakım yapıcam diyerek onlarda tel gelirse kontrollü olduğunu bildiriyorlar
Bu sene tarım ilçeye gidip sorucam ordan bi kağıt alabilirsem jandarmaya gidip tamamen rahat yakarım asfalt kenarını
Biz eskiden eve yakın yerlere mısır ekerdik, hayvanlar yesin diye sulama yapmazdik.tektük bu hastalıktan görünürdüTarlada en çok sıra başlarında rastlıyorum. Benim tahminim sulama esnasında yaprak ve koçanlar catlayip zedelendiği için oluyor diye tahmin ediyorum. Çünkü %100 sağlıklı bitkiye etki edemiyor.
Ben gördüğüm hasta kocanlari poşetle toplayıp tarladan göturuyorum.
Tam asfalt kenarı değil yakın diyelim. Yinede adı geçen yerlere baş vurmalimiyim?Yoksa kontrollü olarak yakayım mi?Zaten tersten yakiyorum
Cukurovada önüne gelen yakıyor abi ağustos ayında pek göz gözü görmüyor buralarda[emoji3] tarlanin kenarini pullukla dolan at ateşi sıkıntı olmazTam asfalt kenarı değil yakın diyelim. Yinede adı geçen yerlere baş vurmalimiyim?Yoksa kontrollü olarak yakayım mi?Zaten tersten yakiyorum