Mısır'ım kurumaya başladı

Hayırlı günler ve bol kazançlar diliyorum.
Mısırım alt yapraklar kurumaya başladı sebebi ne olabilir. Kuruma ve morarma baş gösteriyor. Hafta bir kez olmak üzere her hafta düzenli olarak suluyorum Salma sulama ile
Tohum: Syngenta Fuerza
Koçanlar daha yeni tutmaya başladı ve tarlanın her tarafı böyle sizce nerede hata yaptık ve sebebi ne olabilir.
Düşüncelerinizi bekliyorum.
IMG_20200708_193201.jpg
IMG_20200708_193205.jpg
IMG_20200708_193218.jpg
IMG_20200708_193230.jpg

Mısırım alt yapraklar kurumaya başladı sebebi ne olabilir. Kuruma ve morarma baş gösteriyor. Hafta bir kez olmak üzere her hafta düzenli olarak suluyorum Salma sulama ile
Koçanlar daha yeni tutmaya başladı ve tarlanın her tarafı böyle sizce nerede hata yaptık ve sebebi ne olabilir.
Düşüncelerinizi bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 51215Ekli dosyayı görüntüle 51216Ekli dosyayı görüntüle 51217Ekli dosyayı görüntüle 51218
Salma sulamamı yaptınız içinde su durursa sıcaklarda alt yaprakları yakabiliyor hertoprakta olmaz gerçi .

Üst gübre yapılmamış gibi duruyor, yani azot sıkıntısı yaşamış, yapraklar dar, saplar cılız. Yavaştan potasyum eksikliği gösteriyor.
Ayrıca haşere de var gibi kalan yapraklarda.

Azot ve fosfor sıkıntısı gibi duruyor ekimde 40 kg verip daha sonra 2 kez 20şer kg olmak üzere üre verseydiniz keşke üst gübreleme yapsaydınız birde haftada bir çok sık sulama ben en iyi verimleri hep az suladığım yerlerden aldım ve birkaç yıldır düzenli olarak yatak yerleri 18 günde eğimli yerleri 15 günde 1 sulamaya başladım ve çok faydalandım.

Azot ve fosfor sıkıntısı gibi duruyor ekimde 40 kg verip daha sonra 2 kez 20şer kg olmak üzere üre verseydiniz keşke üst gübreleme yapsaydınız birde haftada bir çok sık sulama ben en iyi verimleri hep az suladığım yerlerden aldım ve birkaç yıldır düzenli olarak yatak yerleri 18 günde eğimli yerleri 15 günde 1 sulamaya başladım ve çok faydalandım.

Damlama ile mi sulama yaptın Kaç saat su verdin

Kırmızı örümcek zararı damlama veya yağmurlama yapıyorsanız imidacloropid etken maddeli ilaçtan 125 ml/da atmalısınız. Eğer salma su ise pulverizatör ile tarlanın yanlarından kırmızı örümcek ilacı atmanız gerekiyor.

Düşüncelerinizi bekliyorum.Ekli dosyayı görüntüle 51215Ekli dosyayı görüntüle 51216Ekli dosyayı görüntüle 51217Ekli dosyayı görüntüle 51218
Arazı meyilli susuz kalmış, köklere yakın toprak su çekememiş
Suyu kısarak uzun süre verin.Koklere kadar,sapa kadar toprak su çeksin görün suyun sapa kadar ulaştığını, sonra kesebilirsiniz.
Tabi gübre de şu ile alindigindan;
Hem susuz hemde gübresiz kalmış, ...
Artık iyi sulayın iyi olur olmuş zaten

Son düzenleme:
Baraj suyu +4 C ve soğuk olur , toprak yapınız sert görünüyor , tohum yatağına yaş olarak çalışılmışta olabilir ,
Gündüz sulaması ve soğuk su ile yapılırsa mahsule zarar verme riski olur.
Hümik asit kullanmanızın faydası olacaktır.
Her yıl silaj yapılırsa fosfor eksikliği başlamış olabilir.

tabana Gubre cok fazla kullanmissin oncelikle ben tabana 15.15.15 zn 35 uste 30 ure vedim yaprak gubresi 3 kes uyguladim .senin misirim.sorunu bence asiri sulama gibi toprrak sıkmış sulama periyodun nedir birde misirda ilk su gec olacak ben 8 haziranda anizi suladim 18 hazirsnda ektim halen.ilk.suyu.vermdim pazartesi vericem