Mısır için 1 dönüme 700 metre damlama hortumu serilir, 30 cm aralıklı olunca dönüme 2300 damlatıcı olur, 1.6 litre debi varsa 3700 litre su lazım gelir. 17 dönüme 62.000 litre 60 ton su gerekir.
1 bar basınçta 4 lük boru 70 ton, 3 lük 40 ton, 2,5 boru 25 ton su geçirebilir. Görebildiğim kadarı ile filtre 2,5 çaplı, yani tarla girişinde 2,5 borudan 62 ton suyu geçirebilmek için çok basınç gerekir ve tam olarak geçemez. Geçmesi için aşırı gaz verip basıncı arttırmanız gerekir ve ykıt sarfiytınız aşırı oluyor. Filtrenin oradan ilk hortumun ucundan ve en sondaki hortumun ucundan su ölçüm testi yapmanızı tavsiye ederim, bir saatte kaç litre su damlatacak, çok fark var mı kontrol edin.
Nacizhane tavsiyem, tarlaya kadar 3 lük borudan aşağı kullanmadan filtre ve filtreye takılı T dirseği 3 lük ayarlayın, sonra 2,5 Luk hortumlar bağlı borular ile kötünün iyisi olur. Bu şekilde yakıt sarfiyatı biraz azalır. Keşke imkanınız varsa tarlaya kadar 4 lük, filtre ve 4 lük T dirsekten sonra tarlaya 3 lük serebilseniz.
Ben 11,5 Luk pancar ile filtreye kadar 3 lük, filtre 3 lük ve 3 lük T dirsekten sonra sizinki gibi sağa ve sola hortumlarda bağlı 2,5 boru var,12 dönüm yere su basıyor. Filtrede giriş çıkış basınç saati ve kör tapada basınç saati kullanıyorum. Filtre çıkış 0.8 bar da iken hattın sonunda 0.5 bar a düşüyor. Keşke T dirsekten sonra hortumalara takılı borulardan ilk 4 yada 5 tanesini 3 lük boru, gerisini 2,5 Luk alsaymışım diye pişmanlık duyuyorum. Bu şekilde 10 litre depo ile 9-10 saat çalışıyor.