MODERN SÜT SIĞIRCILIĞI VE AHIR SİSTEMLERİ

Ynt: MODERN SÜT SIĞIRCILIĞI VE AHIR SİSTEMLERİ

sen ortada kalmışsın biz yine uzağız bu yıl bir umudumuz yok gelecek yıl Türkiyeyi bu kapsama alırlar İNŞALLAH

yazmışızya arkadaşım 50 lik modern bir sistem 125 milyar falan tutar 100 hayvanlık böyle bir sistem 200-250 arası tutar mardinliysen hibeden yararlana bilirsin

ÖNEMLİ DEĞİL BİLDİKLERİMİZİ BAŞKASINA ÖĞRETMEDİKTEN SONRA NE KIYMETİ KALIR O BİLGİLERİN
YARDIMCI OLACAGIMIZ BASKA KONULARDA OLKURSA SEVE SEVE YARDIMCI OLURUZ

Şu anda biz 0,725 ten süt veriyoruz ama şuan piyasa (soğuk çiftlik sütü) 810 krş ama bulunduğunuz bölgede sütaş ülker falan çoksa karlısınız.Verdiğim fiyat hataydan

yine iyi veriyorsunuz burada genel süt fiyatı 630 tl sütaş Aksaraya büyük çiftlik (mandıra) yaptı ama konya firmaları yüzünden bence fiyatları aşağı çekiyorlar soğuk süt buradada 810-850 arasıymış genelde sütaş topluyor soğuk sütleri duyduğum kadarıyla yem şartı koşuyorlarmış yağ oranı ve somatik hücre ölçümü yapıyorlarmış ama temiz hijyenik bir işletmede örneğin günlük 500 ltre kapasteli bir işletmede kilit arkası tam otamatik sistem kurulursa 1 yılda amorte eder bence,10 hayvanlık sağım odası 1 tonluk depo (ilgün marka -interplus ithal malzeme) binasıyla 52 milyara kuruyor bir arkadaş sadece depo ve sağım odası kilitleri 35-45 arası değişiyor tabiki hibeli kurdurmak gerek arkadaş %50 hibeli kurduruyor bende düşünüyorum önümüzdeki yıl hayırlısı bakalım

Aman bu işe ortaklı girme abi.Ama ilk başlarda olabilir.Bu gün ortaktan ayrıldık.Ama allaha şükür oda bizde işin hayrını gördük.Şimdi işi büyütmeyi düşünüyoruz.100 hayvan falan ama yılda 1 hayvan almaya çalışacağız.Sütaş burada hayvan dağıtıyor.7 yıl %0 faiz verdiğin sütten %10 kesilir.Böyle ödeme var ve bu uzun süre gidecek.Zaten yonca,silaj,cılban bizden.Bu sene arpa ekebiliriz belki.Hayvancılık için.

nasıl oluyor bu sütaşın hayvan dağıtma işi ihaleylemi yoksa kişsel başvuruyla alınıyormu

DSYB Hatay ' da SÜTAŞ ' la anlaşmalı valilik izni ve desteği ile hayvan dağıtıyor.(Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği)Ayrıca bugün babamı aradılar bankadan 0 faiz 2 yıl ödemesiz 5 yıl anapara ödemeli 7 yıllık kredi dağıtıyorlar.Ziraat Bankasında

s.a

arkadaşla ben tokat da süt besiciliği yapmak istiyorum. benpek bilgili değilim fakat bilen biri ile başlamak istiyorum zmnla bende örenirim.

öncelikle devlet den aldığım (tokat a 0 faiz ile kredi veriliyor diye biliyorum) fazla riske de girmemek amacıyla 20 baş ile başlamak istiyorum.
yem olayının bir kısmını tarla ekim ile karşılamak istiyorum. tamamen süt sığırı olacak.
tavsiyeleriniz nelerdir sizce batma ihtimali var mıdır mesela tavsiye edermisiniz.

çünkü kredi çekeceğim ve istanbulu bırakıp tamamen bütün umudum da bu olacak

Kardeş önce iyice araştırma yap sonra deneme amaçlı 20 tane al,kademe kademe zaten iş kendini buyutuyor.Kredi her an kalkabilir acele et çunku talep çok.Aurıca iş takip ve deneyim işi bu hep aklında olsun.Projeli yaptırmaya çalış.Ayrıca yaptıracağın yer ruhsatlı olsun ki hibe ve kredilerden yararlan(yer için)

sağolasın çıray şuanda hala bilgi toplama aşamasındayım tokat dan bi tanıdık da süt fiyatı yem vs bilgi topluyor...
biryerden proje örneği buldum en geç 1 haftaya elimde olur onu bi inceleyeceğim. (300 başlık)
ondan sonra tokat a gidip yer bakacağım bize ait de bi kaç dönüm yer var onlara bakacağız.

inş. olur bu arada 100 baş ile başlamayı düşünüyoruz.

bilgiler için saol

Bizde şu an 50 civarı ama kendini büyütüyor dediğim gibi yem olarak adana yem ve expand yem tavsiye ederim zaten kaba yem vs olarakta silaj,yonca,cılban,saman,mısır samanı kullanabilirsiniz ayrıca bu yukarıdakilerin hepsi elinizde bulunur ve yem rasyonunuz olursa çok iyi bir süt veriminiz olur.

bence hayvancılık dikkatli yapılırsa bütçemize ve ülkemize faydalı olur en güzel hayvancılık süt sığırcılığı olarak görüyorum damızlığı ve besiye kendin yetiştiriyorsun

merhaba ben istanbulda yaşıyorum ancak ailem sakaryada yaşıyor.eşimle birlikte bu büyükşehir kaosundan çıkıp sakaryada süt ineği beslemeyi düşünüyoruz.ancak net bilgiler bulamıyorum ortalama 25 inekle başalamayı düşünüyorum ve bu işi ilerletmeyi düşünüyorum.bana bu işin maliyeti neye mal olur hangi ekipmanlar gerekiyor ve devlet in bize katkısı varmı? bu konularla ilgili bana detaylı bilgi verirseniz sevinirim :)

ARKADAŞLAR GEÇEN GÜN ALDIĞIM BİR BİLGİYLE BÜTÜN HAYALLERİM SUYA DÜŞTÜ

MALUM %0 FAİZLİ KREDİDEN FAYDALANARAK BU İŞE GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORDUM
FAKAT ÇOĞU YERDE AÇIKLANMAYAN BİR KONU VAR

ALACAĞINIZ KREDİNİN 1,5 KATI KADAR GAYRİMENKUL İPOTEK VE DEVLET ÇALIŞANI 2 KEFİL İSTİYORLAR :s YANİ 500.000 TL ÇEKECEKSENİZ 750.000 TL LİK GAYRİMENKUL (TARLA KABUL EDİLMİYORMUŞ ) VE 2 KEFİL BULMAK ZORUNDASINIZ.

YİNE ZENGİN İŞ ADAMLARININ YARARINA BU DA BEN ŞAHSEN KIRSAL KESİME DESTEK VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDUM AMA YİNE AYNI DEVLET
kız-*sw
DEVLET YİNE HERZAMANKİ GİBİ KÖYLÜDEN DEĞİL ZENGİNDEN YANA...

BEN ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN BİRİYİM. BÜYÜK ŞEHİR HAYATINDAN SIYRILIP GERÇEK ÜRETİMDE YER ALIP BU KONUDA KENDİNE 50 BAŞ SÜT İNEĞİ KAPASİTELİ SİVASTA BİR İŞLETME KURMAK İSTİYORUM. BU KANUDA TOPLAM MALİYET NE KADAR ÇIKAR NE KADARINI KREDİ OLARAK NE KADARINIDA KENDİM KARŞILAMALIYIM
YILLIK GELİR VE GİDER NE KADARDIR. YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM.