İşte böyle oluyorlar Montofon Sarole melezleri
Düve süt için uygun değil ama güzel besiye geliyor 20 aylık düve 380 kilo gibi karkas yaptı buzagilar 30 gün civarı erkekleri harika besi metaryaliMaşallah cok güzeller. Hiç bu melezleri düve yaptınız mı yada besi yaptınız mı ? Ayrıca doğumda zorluk çektiniz mi. Buzağılar kaç günlük
Masallah. Ustam cevaplarsan bikac soru sormak isterim.
Mondofon şarole melezi hakkında bilgisi olan var mı ? Buzağılar nasıl oluyor ? Şarole baskın geliyor diye biliyorum. Doğumda zorluk yaşar mıyız ? Simental-mondofon melezlerini hiç beğenmedim ne beside ne damızlıkta cok geri kaldılar
Abi bisey sormak istiyorum farzetki herhangi bir ırk inegimize etci ırk tohumu attık dişi çıkti. Bu disi buzagi buyudugunde ona tekrar ayni irktan tohumu atsan ne gibi sonuclar ortaya cikar? Misal sen bu disi sarole buyuyunce tekrar sarole atsan nolur?
mondofon kırması ineğimizden gectıgımız mayıs ayında doğan dişi şarole buzağımız bu fotoğraflarda hemen hemen 2 aylık.Gelişimi çok güzel kesinlikle tavsiye ederim.Mondofona atılacak tohum kesinlikle şarole araştırmalarıma göre.Çünkü mondofonda renk olarak özellikle baskın bir ırk o yüzden şarolede renk açısındanda yakın olduklarından doğan buzağılar melez değilde anne baba şarole gibi görüntü ve gelişim gösteriyorlar.Bir arkadaşımında buzağısı mondofon melezi inekten şarole erkek oldu gelişimi ve besisi süperdi kesinlike tavsiye ederim.Bizim ineğimiz geniş ve yaşlı bir inekti doğumda sıkıntı yaşamadık.Genç ve çatısı dar ineklerde dikkat etmenizi tavsiye ederim doğum kolaylığı yüksek olan bir tohum seçmelisiniz![]()
ona şarole degilde limuzin atarsan gene melez azmanligindan faydalanirsin ama sarolenin duvesi ilk tohumlamada 17 18 aylari buluyo ama 12 14 ay angus melezi duveye sarole tohumlayip ne cikarsa besi metaryali olarak kullanabilirsin cunku sarolenin duvesi bile guzel kilo aliyorAbi bisey sormak istiyorum farzetki herhangi bir ırk inegimize etci ırk tohumu attık dişi çıkti. Bu disi buzagi buyudugunde ona tekrar ayni irktan tohumu atsan ne gibi sonuclar ortaya cikar? Misal sen bu disi sarole buyuyunce tekrar sarole atsan nolur?
Abi yerli düve diye tabir edilen hayvanlar zaten genetik yapısı arap sacı gibi oluyor ya melez azmanlığı ne derece gerceklesir kestiremiyorum zaten heryeri melez. Şarole dişi düveye tekrar şarole atsak yavrusu safkanlığa yaklaşırmı?ona şarole degilde limuzin atarsan gene melez azmanligindan faydalanirsin ama sarolenin duvesi ilk tohumlamada 17 18 aylari buluyo ama 12 14 ay angus melezi duveye sarole tohumlayip ne cikarsa besi metaryali olarak kullanabilirsin cunku sarolenin duvesi bile guzel kilo aliyor
her nesilde biraz daha yaklaşır.Abi yerli düve diye tabir edilen hayvanlar zaten genetik yapısı arap sacı gibi oluyor ya melez azmanlığı ne derece gerceklesir kestiremiyorum zaten heryeri melez. Şarole dişi düveye tekrar şarole atsak yavrusu safkanlığa yaklaşırmı?
hatta bu sorunun cevabını orta okulda almış olman gerek en basit haliyle kim kime benzeri mendel amca var bezelye ekiyomuş bu amca açıklamış.Abi yerli düve diye tabir edilen hayvanlar zaten genetik yapısı arap sacı gibi oluyor ya melez azmanlığı ne derece gerceklesir kestiremiyorum zaten heryeri melez. Şarole dişi düveye tekrar şarole atsak yavrusu safkanlığa yaklaşırmı?