Anlaşılan site değişince aynı muhabbet yeniden başladı. 2014 yılının Aralık ayında bu foruma üye oldum, yaklaşık olarak silinen mesajlarım dahil 150 mesaj yazdım ama hiçbir mesajımda hakaret, küfür, alaycı, küçük düşürücü tarzda yorumlarım olmadı, ama buna rağmen kendini bilmez 3-5 kişi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduklarından dolayı hakaret ettiler bende bunları yönetime şikayet ettim. Yorumlarında hakaret olmayan, hiçbir kişiyi şikayet etmedim etmemde
Bazı üyelerin düşünce olarak kendileriyle aynı fikirde olmadığımdan dolayı benimle ilgili kuşkulara sahiplermiş, ama nedense bu kişilerin çoğununda nickleri gerçek isimleri olmadığı halde başkasıyla ilgili kuşkulara sahip olmasıda ayrı bir soru işareti
Bu başlıkta ben rakamlar paylaştım bu rakamlar herkesin bildiği rakamlar, ama nedense rakamlara ihtiraz olmadığı halde konu birden hükümetin tarım politikalarına dönüyor, bu konu üzerinden beni hükümeti desteklemekle suçlanıyorum
Beyler hükümeti eleştirmek nasıl doğalsa, hükümeti desteklemekte aynı şekilde doğaldır, kaldıki bu hükümet en fazla oyu taşradan alıyor. Bu forumda siyaset yapılmasın denilince, nedense birileri bunu yanlış anlıyor. Mesele eleştirmek yada desteklemek değildir. Mesele insanları yönlendirmeye, akıl vermeye kalkmak, insanlara hakarete varan yorumlar yapıldığı için siyaset yapılmasın deniliyor, yoksa saygı çerçevesi içinde eleştirmeye, desteklemeye kimse ihtiraz etmiyor.
Bu ülkede tarımla ilgili sorunlar yok mu? Buna kimse hayır diyemez. Hükümetin'de bir sürü yanlışları var, çiftçininde bir sürü yanlışları var. Ama nedense kimse sorunu teşhis edip bu konuda çalışma yapmak yerine her zaman söylediğim gibi sadece birilerini eleştirmekle işi çözeceğini zannediyor
Evet bu ülkede petrol fiyatları çok yüksek, ama çiftçinin para kazanamamasının 1. sebebi petrol fiyatları değildir. Geçen yıl benim toplam maliyetlerimin içindeki mazot oranı %12 idi. Mazot fiyatları %50 düşse benim kazancım %50 artmayacak en fazla artsa artsa %10 artacak, ama benim verimim %20 artarsa gelirimde %20 artacak, ama buna rağmen bu sitede verimle ilgili 3-5 kişinin dışında kimsenin bir çaba sarfettiğini görmedim
Bu site yenilenmeden önce en fazla baktığım yer site istatistikleri idi
Bu istatistiklere bakan arkadaşlar bilir. O bölümde TOP 10 bölümleri vardı. En çok yorum yapılan başlık geyik muhabbeti 160.000 ile birinci hububat bölümü yani gübreleme bitki besleme bölümü 16.000 ile 10. sırada idi. Bu bilgi size birşey ifade ediyormu?
Bu ülkedeki en büyük traktör firması Türk Traktör firması olduğunu çoğumuz biliyordur.
Türk traktör 2014/9 ay cirosu 2.587 Milyon TL iken 2015/9 ay cirosu 3.045 Milyon TL dir. Bu demek oluyorki Türk traktör geçen yıla göre satışlarını %15 artırmış,
Petrol fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir ülkede ekilen arazi sürekli azalmasına rağmen nasıl oluyorda Traktör satışları her yıl artıyor
Bu forumda hemen hemen ayda 4-5 kişi 4x4 traktör aldığına dair başlıklar açıyorlar. Çoğunluklada bu traktörler 90 HP üstü traktörler
Mesele 1 hafta önce 24 yaşında bir delikanlı yanlış hatırlamıyorsam 130 Bin Euro'ya traktör aldığını söylemişti. Bu arkadaşın geliri artmıyorsa, para kazanmıyorsa hele hele mazot fiyatları bu kadar pahalı iken neden bu rakama traktör alıyor?
Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum ama mazot fiyatlarının sürekli pahalı, çiftçi para kazanmıyor diye şikayet edildiği bir ülkede nasıl oluyorda traktör satışları her sene artıyor? Bence mazot fiyatlarından önce düşünülmesi gereken asıl soru bu
Benimle ilgili kuşkuları olan arkadaşlarım için
Adım şabettin
Ankarada ikamet ediyorum
Memleketim kayseri
Mesleğim Bilgisayar programcısıyım
Bu sene 200 dönüm arazi ektim