Motorlarımızın sevmediğimiz yanları

Ynt: Motorlarımızın sevmediğimiz yanları

ÇeLişki_37 link=topic=65446.msg741836#msg741836 date=1368218269' Alıntı:
Abiler kusura bakmayın konu amacından saptı ama arkadaş sorunca bende doktum içimi bana sorulacak en yanlış soru sizin mf 175 anlatsana demek sabaha kadar yazabılırım ama tadını kacırmıyayım dedım :) okuyanda okumayanda sağolsun :)
Yordun beni :) Bulun bana o 175 i td ile takasa girecem :D Konuyu kapattım sapmasın madem :D

Benim en sevmediğim yanı

TD80D yolda ağır gitmesi, civatalarının adi olması Hidrolik çıkışının az olması.
İşbora ise neredeyse sorunsuz. Çok beğeniyorum :)

Emin Ünal link=topic=65446.msg741837#msg741837 date=1368218275' Alıntı:
Hiç bir yanını sevmiyorum.
Artık tiskinti bıktınlık geldi.

İşin içine girmeden bilemem ama senin yerinde olmayı isterdim Emin :)

rocky link=topic=65446.msg741844#msg741844 date=1368218647' Alıntı:
Yordun beni :) Bulun bana o 175 i td ile takasa girecem :D Konuyu kapattım sapmasın madem :D

Benim en sevmediğim yanı

TD80D yolda ağır gitmesi, civatalarının adi olması Hidrolik çıkışının az olması.
İşbora ise neredeyse sorunsuz. Çok beğeniyorum :)

Abi durumu düzeltince zevk için ben bulmayı düşünüyorum o 175 ' i ama plaka bile yok elimde aracı olan kişi de rahmetli olmuştur. Zaten alan kişi bi uçurumdan yuvarlamıştır muhakkak :)

ÇeLişki_37 link=topic=65446.msg741848#msg741848 date=1368218835' Alıntı:
İşin içine girmeden bilemem ama senin yerinde olmayı isterdim Emin :)

Abi durumu düzeltince zevk için ben bulmayı düşünüyorum o 175 ' i ama plaka bile yok elimde aracı olan kişi de rahmetli olmuştur. Zaten alan kişi bi uçurumdan yuvarlamıştır muhakkak :)
Hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değildir Selçuk ;)

Emin Ünal link=topic=65446.msg741853#msg741853 date=1368219091' Alıntı:
Hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değildir Selçuk ;)

Biliyorum Emin o yüzden şuan yaşadığım hayatı isteyenlere karşı içimde fırtınalar kopsa bile saygı gösteriyorum :)

ÇeLişki_37 link=topic=65446.msg741823#msg741823 date=1368217804' Alıntı:
Valla ben mümkün olduğunca atıyorum yanı yol gıt gıt bıtmıyor uyku basıyor kabinde teyp yok ayna yok aynı yola bak bak zaten yolda hep aynı bide uyuyup kazadan korkuyorum en kötü durumda sağa çekip biraz kestiriyorum. Ben büyüklerim boşa attığı için alıştım. Ben kucakta sürerken bile boşa atıp güldüyorlardı beni hatırlıyorum :) Dedem babam abim sülalecek alışmısış vede şimdi ben :) 175 Hikayesi çok uzun ama anlatayım. Şimdi olay dedemin almanyaya gitmesiyle başlıyor 1972 de almanyaya gitmiş gittikten birkaç sene sonra 175 almışlar tabi o sırada dedem almanyada koyde babası nenem babanem nenem felan. Dedemın babası cok fakırmış borçtan hıc korkmadığı için sıfırdan başlayıp ev samanlık tarla öyle çoğaltmış bida. Tabi birde köyde dedemın kardeşi var o zamanlar. ben şimdiki dedeme büyükbaba diyorum öyle alıştık yanı dededem buyukbaba onun babasına dede diyorum. Dedem bir mektup demiş kamyonla iki traktör geldi birini alacağım para gönder tabi büyükbabam hemen göndermiş parayı. Dedem gitmiş motoru almaya. Bizim Devrekani-Seydiler 2 ilçede toplam 3 tane traktör varmış o zamanlar. 1 tane eski 1130 jd bir tane 5000 ford birde tay çiftliğinde 6610 ford varmış. Dedem ford 5000 sahibi ile gitmiş motoru almaya kamyonda 1 tane 135 mf bir tane 175 mf. 135 mf bana yeter demiş dedem onu çalıştıramamışlar. Sonra 175 denemişler ilk basışta almış. Tabi balon teker felan yurtdışında kullanan ingiliz kişide bakımlı kullanmış. Neyse bayağı para verip almışlar traktörü. Ford 5000 sahibi getirmiş bizim köye bırakmış traktörü. Traktör öyle 15 gün yatmış dedemler kullanmayı bılmıyor cunku. Almanyadan büyükbabam izine gelmiş kendi askerde dozer operatörüymüş almanyada felanda biraz araba kullanınca az buçuk şoförlük varmış gaz-debriyaj-firen felan 15 günde 65 yaşındaki adama ne kadar öğretirsinki neyse kardeşine felanda anlatmış öyle dönmüş geri. Sonra kalmış traktör köye pulluktu romorktu takımı duzmuşler ufaktan. Yalnız traktörün bir sorunu varmış. Oda şu bu eski mf lerde power olayı var power mandalı açık olunca yolda 70 km gibi bir hız sağlıyor. Ama baş aşağı inerken traktörün kompresör iptal oluyormuş. Bizim 175 in power açık halde bozulmuş dedemler bilmiyorlarmış zaten traktör yok memlekette power felan kimse bilmiyor. Neyse böyle bayağı bi kullanmışlar. Dedem traktörü alınca 6 ay almanya 6 ay köyde durmuş. Traktörü kullanmayı bilmediklerinden sürekli bozmuşlar. Yalnız modeli belli değilmiş ve yuvarlak kovan delik debriyajmış. Ayrıca babam blokta güneş işareti vardı diyor tabi babamda o zaman 7-8 yaşlarında 35 senelık olay bunlar :) Bırak memlekette traktörü benzinlikte mazot yokmuş babamı afedersiniz eşekle bidonla ilçeye gönderiyorlarmış babam bazen birdahaki gün anca gelıyormuş mazot beklemekten. Neyse dedemler düz biçer altunova harman makınası kültivatör-diskaro felan almışlar. Yalnız o traktör o kadar az yakıyormuşki 3 lü 12 yada 13 inc pullukla rahat 3-4 gün çift sürüyorlarmış bir depo ile. Şimdi hangi traktör 3-4 gün çift sürecek 1 depo ile ? Bizim dağlık köylere para ile hasıl sürmeye gidermiş dedem büyükbabamda almanyada tabi. Yığın ların başına makınayı kurup patozla suruyormuş. Para ile ot biçip çift sürüyormuş. Yalnız rahmetli inatçıydı bayağı birde şöforluk yok tabi çekermi çekmezmi demek yok sürekli ağır yük belki bin kere tarlada mazot bıttığı için hava yaptıyormuş. Sonra devirmiş kaza yapmış baya yıpratmış traktörü. Öbür oğlunada pek bi kullandırmıyormuş traktörü hatta büyükbabamlarla dalga geçiyormuş merdiven yapıp gene çıkacağım yaşlanınca gene ben sürecem vermeyecem size diyormuş :D Neyse öyle böyle artık bu sorunu anlamışlar diğer tüm traktörleri tokatlıyormuş ama baş aşağı sürekli boşta gibi gittiğinden kullanamamışlar. Hem artık traktör yayılmaya başlamış tek tük ustalar çıkmış piyasaya. Büyükbabam almanyada iken kamyonla Ankaraya götürüp poweri iptal ettirmek istemiş. İşte orada bozulmuş traktör yanlış dişli iptal etmışler. Büyükbabam bi gelmiş almanyadan motor hararet felan yapıyor. Sonra bizim merkezde bi ustaya götürmüşler o ustada çok oynamış motorla anlamadğı için ayar yapamamış hepten bozmuş motoru. Bu sefer traktör yolda gitmez olmuş adım adım gıdıyormuş neredeyse. Demişler birdaha goturelım ustaya bu sefer bizim Tosya ilçesine gitmişler artık iş zıvanadan cıkmış baş aşağı motoru boşa atıyorlarmış ustaya gıderken baş yukarı ustunden ınıyorlarmış. Neyse o ustada bir seri dişlisi takıp yollamış dedemlerı hemde en aşağı 1.5 daire parası vermışler o zaman. Önceki usta masraflarını saymıyorum bile. Bu seferde traktöre patoz için kasnak takıldığında seri dişlisinden dolayı rolantide sanki 20-25 gaz vermiş gibi dönüyormuş kasnak. Öyle böyle derken bir iki ustaya daha götürmüşler büyükbabam almanyadan gelmiş parayı yatırmışlar traktöre ustalarda hep en aşa 1 motor parası alıp boş boş göndermiş bizimkileri. En sonunda bir usta demişki hiç para harcamayaın satabılıyorsanız satın bunun içi bomboş kalmış diye. Neyse cıkarmıslar traktörü satılığa Ağlı diye ilçemiz var oradan adamlar gelmiş alacak adam almanyada kalıyormus koydekı babası illa traktör diye tutturmuş 5-10 tarlası varmış ucuza satmışlar traktörü. Hatta alıcı geldiği zaman hayvan gübresi cekıyorlarmış. Adamlar motora bakmaya geldık deyınce dedem tamam su romorku bosaltıp geleyim o zaman demiş. Dedem gübre dolu romork ile dik bir tarla kenarından cıkarken bır bakmıslar traktörde ne duman ne bayılma sankı boşmuş gibi çıkmış tarlanın kenarından hemen almışlar. İşte böyle bitmiş mf 175 macerası tabi harcanan onca para zarar olarak kalmış. Çok efsane hikayeleri var. Bir köye kum çekilecekmiş adam 480 ile denemiş ilk romorkta bırakıp gıtmış benım traktörüm buraya cıkmaz dıye. Bizim dede atlamış hemen ben cıkarırım diye traktörün önüne 3 adam otutturmuş yol yok düz bayırdan cayır cayır kum çekmiş. Adamlar demiş dayı bunun alnı nerede alnından öpelim diye :) Sonra bir geçe odun çekerken zincirleri takmışlar çamur takvıyesınede basınca 2 tekerin ikiside taşlardan geçerken patinaja tutuşmuş zincirlerde varken tekerlerden civek cıkıyormuş bildiğin ikisi birden kazıya kazıya zincirleri dümdüz edip çıkmışlar oradan. Sonra gene ağaç taşırken o kadar yığmışlarkı romorkun 2 tekerı bırden toprağa batmış yığarken dedemler farketmemiş romork dingile kadar oturmuş hiç zorlanmadan cektığı gibi almış romorku. Büyükbabam anlatırken gözleri dolar hala keşke bozulmasaydı powerine çözüm bulabılseydık der. Tadına doyamadık diyor. İçimde bir yaradır büyükbabamın oyle demesi imkan olsada nevsehır tarfndan getırsem bıtane ne kadar sevinirdi o zaman. Şimdi dediği tek şey aman oğlum ne yaparsan yap motorunu satma sakın oyle heveslere kapılma benim ağzım yandı senınki yanmasın diyor. Hatta en son hayvan pazarında gezerken yanımızdan bir tane 175 geçti bakımlıydı baya baktım büyükbabam durmuş izliyo dedim nere bakıyon dedi baksana adamın motoru konuşuyor :( Ne zaman görse ya bu motorda geçti elimizden der. Tabi sonrasında alınan 540 ve ortaklığın bozulmasıyla kendi başına parasızlıktan enter 654 almış oda dikişli çıkmış yüzü gülmemiş. Bu 480 de sağlam çıktığı için satmıyor yoksa gider alır bi mf 175 ama ya bizim sattığımıız gibi içi boşsa ne yaparız diyor neyse bayağı bi uzun oldu ama sen sordun bende anlattım :)
Teşekkürler Hocam bizdede vardı bi 175 bende satılsın hiç istemedim ben 8 yaşındayken sattılar benimde içimde var bi yara o yüzden çok çok teşekkürler ... :)

Mehmetknarca link=topic=65446.msg741942#msg741942 date=1368257532' Alıntı:
Teşekkürler Hocam bizdede vardı bi 175 bende satılsın hiç istemedim ben 8 yaşındayken sattılar benimde içimde var bi yara o yüzden çok çok teşekkürler ... :)

Önemli değil dostum hadi bizimkini kullanamamışta satmışlar birde ellerinde tamamen orjinal sorunsuz olupta satıp yenı model alanlar var. Onların içi kan ağlıyor. Neyse konuyu sapıttık :)

ÇeLişki_37 link=topic=65446.msg741943#msg741943 date=1368257866' Alıntı:
Önemli değil dostum hadi bizimkini kullanamamışta satmışlar birde ellerinde tamamen orjinal sorunsuz olupta satıp yenı model alanlar var. Onların içi kan ağlıyor. Neyse konuyu sapıttık :)
ne kan ağlıyacak ya bana yandan vites olsun da ben 55-46 yı vermeye 1 dk düşünmem ;D
eski motorlar iyi hoşta tarlada insanın belini büküyo :D

55-46 link=topic=65446.msg741947#msg741947 date=1368258075' Alıntı:
ne kan ağlıyacak ya bana yandan vites olsun da ben 55-46 yı vermeye 1 dk düşünmem ;D
eski motorlar iyi hoşta tarlada insanın belini büküyo :D

Orası öyle ama bahsettığımız traktör yakıtı kokladığı, çekiş, sağlamlık oranı yuksek olduğu için sattığın veya zorla elınden gıttığı zaman anlasılıyor acısı ben buyukbabamdan bılıyorum adamın sesı tıtrıyo anlatırken. Birazda tercih meselesi benim viteslerim önümde olcak yan taraflar boş kalacak. Koltuğada bir minder attımı ohh mıs bide iyi kötü bir kabin varsa arkama bıle bakmam :)

ÇeLişki_37 link=topic=65446.msg741949#msg741949 date=1368258713' Alıntı:
Orası öyle ama bahsettığımız traktör yakıtı kokladığı, çekiş, sağlamlık oranı yuksek olduğu için sattığın veya zorla elınden gıttığı zaman anlasılıyor acısı ben buyukbabamdan bılıyorum adamın sesı tıtrıyo anlatırken. Birazda tercih meselesi benim viteslerim önümde olcak yan taraflar boş kalacak. Koltuğada bir minder attımı ohh mıs bide iyi kötü bir kabin varsa arkama bıle bakmam :)
hostes koltuğu olacak müzik oolacak klima şatıl oooo yemişim 55 ini :D :D

55-46 link=topic=65446.msg741954#msg741954 date=1368259610' Alıntı:
hostes koltuğu olacak müzik oolacak klima şatıl oooo yemişim 55 ini :D :D

Bende tam tersi sayıyorum 55 olcak oo yemişim hostesini müziğini klimasını şatılını şutulunu :D :D :D

55-46 link=topic=65446.msg741956#msg741956 date=1368259845' Alıntı:
tercih meselesi ben konfor severim )))

Alışık olmadığım için güzel gelmiyor ama kabinde şöyle bir teyiple çapraz üfleyen bir klima olsa ohh gece motorda yatarım artık :D Şuan tek eksiğim altımdaki kolduk gecen sene deıstırdım sungerlerını eskımı traktör zıplayınca cok rahatsız edıyor başka bir sorun yok :)

Fiat 80-66 Yazın Şanzıman ' ın Üstüne Yumurta Su Koy Kaynatır Ayağımız Yanıyı Resman 165 ' LİK Öyle Değil.

Sempatiq1 link=topic=65446.msg742011#msg742011 date=1368269564' Alıntı:
Fiat 80-66 Yazın Şanzıman ' ın Üstüne Yumurta Su Koy Kaynatır Ayağımız Yanıyı Resman 165 ' LİK Öyle Değil.
80-66 lar reşet altıı gibidir çok güzel motor diye bilirdim ilkkez bi şikayetçi görüyorum

Mehmetknarca link=topic=65446.msg742051#msg742051 date=1368278138' Alıntı:
80-66 lar reşet altıı gibidir çok güzel motor diye bilirdim ilkkez bi şikayetçi görüyorum
güzel dir ama fıatların şanzumanları hep böyle kaloriferden etkilidir :D

55-46 link=topic=65446.msg742303#msg742303 date=1368306380' Alıntı:
güzel dir ama fıatların şanzumanları hep böyle kaloriferden etkilidir :D

Katılıyorum 480 de şanzıman yanında demir bir boru var yağ basıncı yapan o boruya elımı suremıyorum traktör uzun süre çalıştığı zaman.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt