müjde Elektrikli Fluance ve ehliyet gerektirmeyen twızy

Ynt: müjde Elektrikli Fluance ve ehliyet gerektirmeyen twızy

twizy nin fiyatı renoultun sitesinde yer almadan bn söyliyeyim
tahmini fiyatlar bu civarlarda olcak
45/h km olan 14
75/h km olan 15.5

Bunlar çıkarsa mazotta indirim olur buda biim işimize gelir abi iyi olur bize haftalık 1buçuk ton mazot aldıgımıza göre(2 adet kırkayak kamyon için) çok güzel olr :D:D

zoe modeli ile ilgli çıkan bir haber

Renault anahtar teslimi 15.700 € fiyatıyla herkes için erişilebilir ve günlük kullanımlar için ideal %100 elektrikli olarak tasarlanan ilk otomobil ZOE’yi tanıttı.

ZOE, kullanım kolaylığı, menzil ve mültimedya alanlarında altı dünya ilki ile en ileri teknolojileri içeriyor. Renault’nun çevre taahhüdünü somutlaştıran elektrik motorlu ZOE’nin lansmanı yeni bir çağın başlangıcına damgasını vuruyor.

Yeni elektrikli aracın giriş versiyonu olan Zoe Life, 15.700 Euro’dan başlıyor ve entegre Renault R-Link multimedya tablet, Chameleon şarj cihazı ve otomatik klima kontrolü standart donanımda yer alıyor.

Diğer iki üst donanım seçeneği olan Zoe Zen ve Zoe Intens, 17,500 Euro’dan başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Batarya maliyetlerinin yüksek olması nedeni ile aylık 79 Euro’dan başlayan “vergisi-ödenmiş” pil kira fiyatları için toplam 36 ay ve 12.500 km/yılı kapsayan bir sözleşme seçeneği sunuluyor.

Öte yandan, NEDC döngüsüne göre tam dolu batarya ile 210km yol kat edebilen ZOE’nun gerçek dünya şartlarında özellikle hafif soğuk hava koşullarında gerçekleştirilen ölçümlerde 100km, ılıman havada ise 150km menzil sunduğu Fransız otomobil üreticisi tarafından teyit edildi.

43kW’a kadar herhangi bir güç seviyesinde şarj olma yeteneğine sahip ilk elektrikli araç olan yeni ZOE, standart Chameleon şarj ile 30 dakika ile dokuz saat arasında şarj olabiliyor.

Zoe’nin bataryaları 22kW hızlı şarj istasyonlarında yaklaşık bir saat içinde şarj edilebiliyor. Teknik açıdan daha basit ve güncel hızlı şarj istasyonları ile karşılaştırıldığında daha ekonomik bir tablo ortaya çıkıyor.

Elektrikli Yeni Renault ZOE, önümüzdeki sonbaharda Avrupa’da satışa sunulacak.

şimdi herşey ii güzelde ben 3 ayda 10000 bin deviriyorum bunu alınca bana çok avntajlı gelsede hersene akü değiştir bakım yaptır benzinden pahalıya gelecek :D birde elektriği nerden bulucam orası war evdekine bile kaçak kullanım bilmem ne deyip bi dunya fatura çıkyıor :D bence cinliler birazda yapsın bişeiler sonra dusunuruz bunları kullanmaya :D

ama bu hondann Hibrit modeli war hem benzin hem elektrik ondan kullanan warmı o benım aklıma yatıyor açıkcası :D çok geziyorum fazla masraflı oluyor :D

SmhGwz link=topic=54721.msg583595#msg583595 date=1334999953' Alıntı:
şimdi herşey ii güzelde ben 3 ayda 10000 bin deviriyorum bunu alınca bana çok avntajlı gelsede hersene akü değiştir bakım yaptır benzinden pahalıya gelecek :D birde elektriği nerden bulucam orası war evdekine bile kaçak kullanım bilmem ne deyip bi dunya fatura çıkyıor :D bence cinliler birazda yapsın bişeiler sonra dusunuruz bunları kullanmaya :D

ama bu hondann Hibrit modeli war hem benzin hem elektrik ondan kullanan warmı o benım aklıma yatıyor açıkcası :D çok geziyorum fazla masraflı oluyor :D
abi şöle sölüyeyim sana gitmez bu araba :) 160km mesafe var baştaki fluance modelini incelediysen eğer aküyü atıp yenisini almak gibi bişey yok kiralıyosun hertürlü ucuza gelir bu araba ama çok gezen birine gitmez yolda elektrik sorunu olur...
çinlilerde ise renoult gibi bir akü kiralamak gibi bir ağ kurmadııkları için akü ölünce araba boşa gidebilir onun için pek güvenilir deil

Dqn link=topic=54721.msg583615#msg583615 date=1335004219' Alıntı:
Çok şükür şimdilik fulllluyoruz :)
işin oldumu fulleyecek para bulunur elbet ama bn şimdi diyorum şu anda varmı o kadar ? ama evinde 10 u geçik priz var :D

bana hiç cazip gelmiyor yola çıktığımda kaç km hız yapıcak bu... Arabalar beni geçince kahrolurum şuanda kullandığım aracım benzin sarfiyatı çok yüksek ama beni her anlamda tatmin ediyor böyle elektirikli filan bana gelmez bence çok tutulacağınıda sanmıyorum.

saimbal link=topic=54721.msg583598#msg583598 date=1335002206' Alıntı:
abi şöle sölüyeyim sana gitmez bu araba :) 160km mesafe var baştaki fluance modelini incelediysen eğer aküyü atıp yenisini almak gibi bişey yok kiralıyosun hertürlü ucuza gelir bu araba ama çok gezen birine gitmez yolda elektrik sorunu olur...
çinlilerde ise renoult gibi bir akü kiralamak gibi bir ağ kurmadııkları için akü ölünce araba boşa gidebilir onun için pek güvenilir deil
anladım bencede yani pek iş yapacak türden araçlar değil ki zati çinlilerinkini söylmeiyorum bile 100 motorsiklet wardı herkes 2 sene kullandı sonra hurdaya çıktı :D Fiatla Lpgye devam yani :D

saimbal link=topic=54721.msg583620#msg583620 date=1335004568' Alıntı:
işin oldumu fulleyecek para bulunur elbet ama bn şimdi diyorum şu anda varmı o kadar ? ama evinde 10 u geçik priz var :D
Bir batarya ile istanbula 6 saatte gidermi ? Sivas ' tan 900 km. Biz dizel yeni kangoo ile 6 saatte gittik 80 beygir olan modeliydi 60 litre yaktı.

Dqn link=topic=54721.msg583650#msg583650 date=1335012464' Alıntı:
Bir batarya ile istanbula 6 saatte gidermi ? Sivas ' tan 900 km. Biz dizel yeni kangoo ile 6 saatte gittik 80 beygir olan modeliydi 60 litre yaktı.

Kangoo çok yakmış biraz... E...n fazla 50 lt yakması lazım bu arabanın.. Yolda durup 4-5 saat batarya doldurmak gerekebilir 900 km yol az değil... :)

demir45 link=topic=54721.msg583653#msg583653 date=1335012658' Alıntı:
Kangoo çok yakmış biraz... E...n fazla 50 lt yakması lazım bu arabanın.. Yolda durup 4-5 saat batarya doldurmak gerekebilir 900 km yol az değil... :)
Bence az yaktı o zaman 3,3 liradan 200 lira yapıyor.. 8 kişiydik bagajda eşyalar filan vardı..

Dqn link=topic=54721.msg583656#msg583656 date=1335012751' Alıntı:
Bence az yaktı o zaman 3,3 liradan 200 lira yapıyor.. 8 kişiydik bagajda eşyalar filan vardı..

8 kişi+bagaj motorda ufak geldi normal o zaman.. :)

Dqn link=topic=54721.msg583661#msg583661 date=1335013408' Alıntı:
Birde 130 dan aşağı düşmedik ankaradan sonra otoban 150-170 arası gittik :)

O kadar kişi ve o motor 170 kadar çıktımı bravo vallahi.. :D

demir45 link=topic=54721.msg583678#msg583678 date=1335017252' Alıntı:
O kadar kişi ve o motor 170 kadar çıktımı bravo vallahi.. :D
vallaha hafif aşağı doğru olunca hemen çıkıyordu :D