müjde

haritatahminkucukgun1.png

haritatahminkucukgun2.png

haritatahminkucukgun3.png

Ynt: müjde

valla ben umudumu kestim artık düne kadar salı çarşamba perşembe yağış gösteriyordu şimdi ise perşembe hafif yağışlı gösteriyo yapacak bişey yok allah yedirmeyi nasip eder inşalllah

bu yağış gidecek iki gün tatil.yani bir yağış gelecek miş.o gidince iki gün tatil.şiddetli kar yağışı varmış,20 aralıkta.

bügün tarla sürdüm fareler güney tarafına toprak yıgmış kuzey trafı açık.ilginç.bayramda da inceledim aynı durum.,
kış ılık gibi geçecek bu bir işaret ama anlayan eskilerden olcak.

köylü link=topic=49198.msg483302#msg483302 date=1323202157' Alıntı:
bügün tarla sürdüm fareler güney tarafına toprak yıgmış kuzey trafı açık.ilginç.bayramda da inceledim aynı durum.,
kış ılık gibi geçecek bu bir işaret ama anlayan eskilerden olcak.
ilginç de anlam taşıyor bizde bilelim ok-*-s

ne anlam taşıdıgını sizler bilceksiniz.hava soguk olsa kış soguk geçse kuzey tarafı kapatır hayvan. hava ılık güneye yıgmış topragı bunu çözecek bilir kişi lazım.

buradaki yaşlı tecrübelerinden bir kaçı şöyle : meşeler palamutu çok tutar ,serçeler erken alaylanıp yere iner , arılar deliklerini erkenden direbolu ile tıkar ki buna ben şahit oldum benim arılarım bu yıl geçen yılki kadar deliklerini tıkamadılar

ayva çoksa kış sert olur derler. çok..

tarlaların yüzünde örümcek ağları çoksa yağış var derler.

benim ögerdigim kadarıyla birkaç yerde bunu yazdım burada.ocak ayını ikinci yarısına kadar ılık ve kuru hava hakim.ülkede.ilk bahar yagışlı olcak ve sert geçeçcek.
ama kışın ikin ci yarısı sert olacak.

Kar iyide bizim ekinler yesermediki daha. Bu sene iyice tirstim ama insallah hayirlisi olur. 400 dekar. Cikarsa toparlaniriz, cikmazsa koca 1 sene yine bosa gitmis olur.....