Müthiş Türk zekası

Ynt: Müthiş Türk zekası

demir45 link=topic=52206.msg535758#msg535758 date=1329059900' Alıntı:
Deniz suyunun donma noktası tuzluluktaki artışla orantılı düşer... ;)
donma noktasıyla denızın donmasının bır alakası yok anlatmak ıstedıgım denız sıcak zaten suan da endusuk 6 derece karadenızde mısal onu anlatmak ıstedım tuz oranının donmayla ters orantılı oldugunu bılıyoruz ılk okulda ogrendık

denizler yerküredeki ısıyı muhafaza eder çabuk ısınmazlar ve cabuk soğumazlar onun için deniz kenarları normalden sıcak olur. ondan dolayıda buz tutmazlar

erdal600 link=topic=52206.msg535768#msg535768 date=1329060297' Alıntı:
donma noktasıyla denızın donmasının bır alakası yok anlatmak ıstedıgım denız sıcak zaten suan da endusuk 6 derece karadenızde mısal onu anlatmak ıstedım tuz oranının donmayla ters orantılı oldugunu bılıyoruz ılk okulda ogrendık

İlk mesajınızda denizin donmaması tuzla alakalı değil demişsiniz de onun için söyledim...

demir45 link=topic=52206.msg535776#msg535776 date=1329060562' Alıntı:
İlk mesajınızda denizin donmaması tuzla alakalı değil demişsiniz de onun için söyledim...

yanı yıne dıyorum denızın donmasını engelleyen tuz deyıl derece 0 a dustugunde odur ama oyle bır durum yok cevremızde onu demek ıstıyorum :=)

değil tuz, antrifrizli su bile donar. belediyenin yaptığı yağan karı eritmek. deniz suyundaki tuz karı eritmeye yetiyor. zaten don olayı nadiren oluyor sahil bölgelerde. iç bölgelerimizde tuzlu suyun bi faydası olmaz.