Nadas sürümü

Ynt: Nadas sürümü

Güz sürümü iyidir çünkü toprak kıştan suyunu iyi alır baharın toprağın tavını tutturamazsın çamur olur süremezsin baharın traktör fazla yakar vs vs..........

Arkadaşlar anlamıyorum sizin tarlalar 1 sene boş mu kalıyor? Trakya için konuşuyorum. Buğday biçilir ardından 2 hafta sonra sürümler başlar. Kimisi kurakta sürer kimisi yaz yağmurunun ardından sürer kimisi de sonbagarda sürer. Ve mart ayında yerler hazırlanmaya başlar. eğer hava müsade ederse

doganbey1 link=topic=49980.msg499256#msg499256 date=1324986863' Alıntı:
Arkadaşlar anlamıyorum sizin tarlalar 1 sene boş mu kalıyor? Trakya için konuşuyorum. Buğday biçilir ardından 2 hafta sonra sürümler başlar. Kimisi kurakta sürer kimisi yaz yağmurunun ardından sürer kimisi de sonbagarda sürer. Ve mart ayında yerler hazırlanmaya başlar. eğer hava müsade ederse

Hacım evet bizde tarlalar epey bi zaman boş kalıyor. Yani şöyle açıklayayım; 2011 yılının ağustos ayında hasadı yapılan tarla, 2012 yılının mayıs sonu haziran başı gibi sürülür. Yani yaklaşık 11 ay anız olarak yatıyor tarla. :) Sonra o sürülen tarla, buğday ekilecekse aynı yılın ekim ayında, arpa ekilecekse bir sonraki yılın nisan ayında ekimi yapılır. Yani 2000 dekar arazisi olan biri, 1000 dönümünü bir sezon 1000 dönümünü diğer sezon ekip biçer.

doganbey1 link=topic=49980.msg499256#msg499256 date=1324986863' Alıntı:
ahmed abi zaten açıklamayı yapmış,bizde de genel olarak boş kalır.Eskiden yağlık çekirdek ekiyorduk ama kuraklık zamanlarında bahar yağmurları kalmayınca verim vermemeye başladı,kurtarmayınca bıraktık.Şu aralar belki tekrar denenebilir,onun yerine çerezlik çekirdek ekiyoruz bazen.Aslında bakımı iyi olunca güzel parası fena değil ancak pazarlaması sıkıntı.Bizim gibi hayvancılık yapanlar fiğ yulaf falan ekiyor,yalnız onu da 100 200 dönüm ekmeye gerek yok biz geçen sene 12 dönümden 250 balya aldık fiğden,bu sene de 30 dönüm kadar var.Gerisi boşta bekliyor.Geriye zaten bir kavun karpuz bir de sizde bol olan kanola kalıyor,kavun karpuz desen durum aynı pazarlama sıkıntısı var.Kanolayı da daha deneyen olmadı bizim çevrede nasıl olur ne olur onu bilmiyorum.