Ne kadar kazanıyorsunuz?

Ynt: Ne kadar kazanıyorsunuz?

sulu bugdaydan (bezostaya_1)dekara 500 kg ortalama
yada ekiz diye bir tür var dekara 600 yada 700 kg dekara alıyos ama ekizi pazarlamak sorunlu oluyor bazen bende busene birde tosunbey denedim onuda cok övüyolar bakcaz artık

BEN BURDUR KARAMANLIDAYIM 1000 M2 SULU TARLADA EKİM İÇİN
20 KG BUĞDAY = 10 TL
2O KG 18-46 GÜBRE = 20 TL
SÜRÜM+MİBZER EKİM+ÜZERİNE SÜRGÜ=15 TL
1 DÖNÜM SULAMA=7 TL/SEFER BARAJ SULAMASI
İLAÇLAMA = 10 TL
KARDEŞLENMEDE NİTRAT= 5 TL
BİÇİM=8 TL

TOPLAM MASRAF = 75 TL

400 KG BUĞDAY = 200 TL
10 ADET PAKET = 25 TL

TOPLAM KAZANÇ 150 TL BUNUN İÇİNDE TRAKTÖR YAĞ LASTİK BAKIM MASRAFLARI TABİKİ KENDİ İŞÇİLİĞİMİZİ SAYMIYORUZ BİRDE TARLAYI FARE SARDIMIYDI ATTIĞIN TOHUMU KURTARABİLİRSEN İİ TABİ BU HESAP BİZİM BURALARDA EN İYİ ŞARTLARA GÖRE HESAPLANDI

bizim buralarda buğday dönüme 400-500 kğ arasında verim verir ismide becausdo diye biliyorum ben şahsen ekmiyorum benim işim korunga ve yonca otu balyalayıp satmak allaha şükür pek kötü senem geçmez

Abime katılıyorum yumuşak buğday verim veriyor vermesine fakat bizim buraların tüccarı o buğdayı yemliğe alır. bazen fiyat bile vermez. Anca hayvanı olanlar eker.

biz burda gerekten başkasını denemedik hiç tosun beyi duymuştum ama hiç denemedik bizde sulama yok arazi yapımız biraz kumsal yağış alamadımı buğdaylarda yanma oluyor işte arazi böyle olunca ekmeye biraz terettüt ediyoruz artık verimlerini paylaşırşan sevinirim belki bizde deneriz.

harun oluk link=topic=37842.msg322655#msg322655 date=1294600771' Alıntı:
bu yumuşak dediğin buğdaylar toprak seçermi acaba bnizim buralar biraz kumsal dekara 170 200 kilo alınıyor denesek mi acaba

Bazı tarlalarımızın kumsal yerleri olur ve o alanın verimi zayıftır ...ama bu durum tüm buğday çeşitlerinde geçerlidir...
Sizin bölge için bir tarla ekerek deneme yapabilirsin... anlş-*s

murat_saribas link=topic=37842.msg322661#msg322661 date=1294601251' Alıntı:
BEN BURDUR KARAMANLIDAYIM 1000 M2 SULU TARLADA EKİM İÇİN
20 KG BUĞDAY = 10 TL
2O KG 18-46 GÜBRE = 20 TL
SÜRÜM+MİBZER EKİM+ÜZERİNE SÜRGÜ=15 TL
1 DÖNÜM SULAMA=7 TL/SEFER BARAJ SULAMASI
İLAÇLAMA = 10 TL
KARDEŞLENMEDE NİTRAT= 5 TL
BİÇİM=8 TL

TOPLAM MASRAF = 75 TL

400 KG BUĞDAY = 200 TL
10 ADET PAKET = 25 TL

TOPLAM KAZANÇ 150 TL BUNUN İÇİNDE TRAKTÖR YAĞ LASTİK BAKIM MASRAFLARI TABİKİ KENDİ İŞÇİLİĞİMİZİ SAYMIYORUZ BİRDE TARLAYI FARE SARDIMIYDI ATTIĞIN TOHUMU KURTARABİLİRSEN İİ TABİ BU HESAP BİZİM BURALARDA EN İYİ ŞARTLARA GÖRE HESAPLANDI
tarla kirasi ve iscilik

Yerden yere fark vardır. Ova yerlerde bile bir tarladan diğerine geçersin verim azalır veya artar.

biz ayçiçeği ve buğday ekeriz

buğdayda çeşit olarak sert pehlivan flamura 85 esperia ve bu sene yeni denemelik selimiye ektik bu çeşitler ortalamada 500 civarı gelir ama 400 den başlar 650 ye kadar çıkabilir
fiyatı harmanda 530 tl şimdi fiyatlar uçmuş 700 ün üstünde olduğunu duymuştum

birde yarı sert olarak gelibolu ekiyoruz bunun ortalaması 550 600 gibi ama tarlanın verimi ve yağış durumuna göre 750kg ye kadar biçtiğimiz tarlalar oluyor
fiyatı ise diğerlerinden 20 30 kr daha aşağı oluyor

ayçiçeğine gelince ,tunca ,sanbro, advanta c 70165, sanay gibi çeşitler ekeriz verimide senesine göre değişir en düşük 200 en yüsekse hiç unutmam 2 sene önce hiç sulamadan sanbra çeşidinden 385 kg biçmiştik(kantardan geçme)
fiyatıda harmanda 830 aldılar biz yılbaşından önce 110 e sattık en son ise 120e yakyaştığını duydum

doganbey1 link=topic=37842.msg322686#msg322686 date=1294602942' Alıntı:
Yerden yere fark vardır. Ova yerlerde bile bir tarladan diğerine geçersin verim azalır veya artar.
bazen tarlanın alt başı ile üst başının verimi bile farklı oluyor :D

her sene nadas ekmiyorum nadas ekersem hiç gübresiz dömünden 700 kilo alıyorum sadece 2 sefer salma sulama yapıyorum.bugdayında kulteni yüksek geliyor degirmenlere borsa degerinden 40 50 lira yukarı veriyorum.şuanki bugdayları 720 den verdik.

eskişehir de arpa buğday yulaf pancar yağlık ve çerezlik ayçiçeği nohut kimyon tohumluk bezelye falan ekiyoruz allah bereket versin kazanıyoruz ama tabi sermayemiz çok fazla olduğundan dışarıdan bakıldığında kazanç az gözükebilir.. yıllık 60 tona yakın mazot tüketmek belimizi büküyor...

50 kg alt gübresi 15 kg üst gübresi 2 sefer su 600 750 kg alıyoruz cinsi 1252 sert buğday

20-22 kg arası buğday 22-24 kg arası arpa atarız tarlalara 10 kg dap 10 kg yeşilleme çift iki kazayak ekim ve merdane sırasıyla toprak işlemesi yapıyoruz verim ise 200-300kg arası.Bunun haricinde yağlık ve işlemelik çekirdek ekiyoruz ama onların verimler senesine ve tarlasına göre çok değişiyor...

en iyisi piyasaya çalışmak ne varsa onda var risk azdır ama çifçiliğide bırakmayın ikisini birden yaparsanız parayı sayarsınız allah hepinizin gönlüne göre versin

Tucano340&Arion520 link=topic=37842.msg322729#msg322729 date=1294606005' Alıntı:
eskişehir de arpa buğday yulaf pancar yağlık ve çerezlik ayçiçeği nohut kimyon tohumluk bezelye falan ekiyoruz allah bereket versin kazanıyoruz ama tabi sermayemiz çok fazla olduğundan dışarıdan bakıldığında kazanç az gözükebilir.. yıllık 60 tona yakın mazot tüketmek belimizi büküyor...

10 numero yağ kullanmıyon mu?

Bizim her tarlada verim degisiyor. 10 dönümden 3 ton cikar bazen, bazen 30 dönümden 4 ton. Birde toprak islemeye ve gübrelemeye pek önem verilmez. Bu sene bisey dikkatimi cekti. Yastik baslari cok kuvvetliyken tarla ortalari cok zayif oluyor. Yastik baslarinda ilac ve gübrelemede cok cignenip topragin sikistigindan iyi döküyo dediler. Bu ekimde merdane cektik, belki birde martta cekecez...

Bizde buğday ve ayçiçeği ekiyoruz buğday olarak tekirdağ,flamura 85,ve esperia ekiyoruz hava şartları iyi giderse 450-500 alıyoruz buğdayda geçen sene çok yağışlık gittiği için 300 kg verim aldıkhasat zamanı buğday fiyatları 500 dü galiba şimdi ise 670 her halde.Ayçiçeği olarakta pionner,dekalb,sanay ekiyoruz bunlarda ortalama 250-260 yapıyor senesine göre