Ne kadar kazanıyorsunuz?

Ynt: Ne kadar kazanıyorsunuz?

TT 55 link=topic=37842.msg322862#msg322862 date=1294645212' Alıntı:
10 numero yağ kullanmıyon mu?
hiç kullanmadık mazotuda eskişehir shell ' den alırız esk ' in en kaliteli ayaryakıtıdır...

Arkadaşlar kaşifbey die bir buğday cinsi bursa/inegöl ' de gördüm basakları uzun taneleri büyük o başakları görünce cok verimlidir diye düsündüm hasatta nasıldı bilmiyorum ama varmı eken arkadaşlar.

toprak14 link=topic=37842.msg322906#msg322906 date=1294662873' Alıntı:
Arkadaşlar kaşifbey die bir buğday cinsi bursa/inegöl ' de gördüm basakları uzun taneleri büyük o başakları görünce cok verimlidir diye düsündüm hasatta nasıldı bilmiyorum ama varmı eken arkadaşlar.
başaktaki tane kaç taneydi? Bide experia eken arkadaşlar bir bilgilendirebilirmi beni seneye experia ekicez de ne gibi özellikleri var hiç bilmiyorum.

Esperia TASACO Tarımìn çeşidi. Web sitelerine girerseniz veya teknik elemanlarına ulaşırsanız detaylı bilgi alabilirsiniz. Kurağa/kıraca pek uygun değil.

Arkadasim biz büyük baş hayvancılık yapıyoruz sagılır.Beside var aralarında.Sürekli slajlık mısır ekiyoruz.Birde hayvanların gübresinden faydalanınca mısır cosuyorda cosuyor :) Ortalama ayda 6 bin temiz para geliyor..Hayvanlar hem kendi masraflarını oduyorlar ve bize guzel para cıkartıyorlar.Birde ekim yapıyoruz.Karpuz,mısır,buğbay,bezelye vsvs.Birde patoz işi yapıyoruz.Kasabamızda sadece bizde patoz var..Birde zeytinlerimiz var iste.

vale link=topic=37842.msg322772#msg322772 date=1294608988' Alıntı:
50 kg alt gübresi 15 kg üst gübresi 2 sefer su 600 750 kg alıyoruz cinsi 1252 sert buğday

sen ne diyon be kardeşim 60 ton dediğinden eminmisin? bulunduğun ili komple sen mi ekiyorsun? bana 400kg anca yetiyor tarla az olduğundan....Allah sana sabırlar versin.

Çok güzel ve yararlı bilgiler için teşekkürler.
İşte insanlar tecrübelerini paylaşırlarsa yararlı işler yapmış olacaklar, birimizin yaptığı hatayı diğerimiz yapmayacak hem biz hemde ülkemiz kazançlı çıkacak.
Benim gibi çiftçilikten ve hayvancılıktan anlamayanlarda sizlerin bilgilerininden istifade edecekler :))

afyon emırdag da ortalama 150-200kg/dekar verım var .( susuz-gerek bugday). sulandıgında 400 cıvarı verıyor. ama su sınırlı :)
gecen sene gerekler 160 kg verdı . emegını almıyor ınsan . bu sene tıgem den ilk ekım kate a-1 ektık hadı hayırlısı...

atila link=topic=37842.msg322991#msg322991 date=1294675882' Alıntı:
Esperia TASACO Tarımìn çeşidi. Web sitelerine girerseniz veya teknik elemanlarına ulaşırsanız detaylı bilgi alabilirsiniz. Kurağa/kıraca pek uygun değil.
ukraynadan verim aldık experıada uyar diye düşünüyorum. Sulu buğday ekip riski azaltıyorum yağdırmak elimde ama yağışın önüne geçmek elimiyde değil. Teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Experiayı az çok biliyorum ama (zaten tohumluk ektim bu yıl hem veriminede bakmak için) kendisine has karekteristik özelliklerini biliyomusun mesela ukrayna yağış hiç olmadan ekiliyo ekimden sonrada yağış istiyo..

KONYALI ALİ link=topic=37842.msg322723#msg322723 date=1294605015' Alıntı:
her sene nadas ekmiyorum nadas ekersem hiç gübresiz dömünden 700 kilo alıyorum sadece 2 sefer salma sulama yapıyorum.bugdayında kulteni yüksek geliyor degirmenlere borsa degerinden 40 50 lira yukarı veriyorum.şuanki bugdayları 720 den verdik.
Ali, bu 700 kg verim 1 da.( 1000 m2) mi..? Yoksa sizin dönüm ile 2500 m2 den alınan verimmi.?

qarizmatiqa link=topic=37842.msg323165#msg323165 date=1294690487' Alıntı:
ukraynadan verim aldık experıada uyar diye düşünüyorum. Sulu buğday ekip riski azaltıyorum yağdırmak elimde ama yağışın önüne geçmek elimiyde değil. Teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Experiayı az çok biliyorum ama (zaten tohumluk ektim bu yıl hem veriminede bakmak için) kendisine has karekteristik özelliklerini biliyomusun mesela ukrayna yağış hiç olmadan ekiliyo ekimden sonrada yağış istiyo..

Üretim mühendisi sık ekimden kaçınılmasını tavsiye etmişti. Normal zamanda ekimde (ekim ortasına kadar) 18-19 kg/dekar geçilmemesi gerektiğini anlatmıştı. Daha detaylı özelliklerini bilmiyorum.
' ' Ukrayna yağış hiç olmadan ekiliyor, ekimden sonra yağış istiyor ' ' gerekçesi nedir?

ttohum ekımınde bız 25 kg/dekar atıyoruz ..hemde sertıfıkalı ..cunku cıkmada bazı kayıplar oluyor .. az atıldıgında cok seyrek oluyor ..

çankırı da kıraç arazide 4 yılın ortalaması girdiler %60 gerisi kar.bukadar basit.buğdaya hatırı sayılır zam vermesseler zaten mazot-gübre otomatiğe bağlanmış gibi sürekli artarsa yakında çiftçiliği bırakırız herhalde.

2 sene evvel ziraat odasından flamura -85 marka tohumluk buğday aldık. 18 kilo atarız biz tarlaya. 20 dekar bi yer ekecektik tarlanın yarısını biraz geçti tohum bitti. meğersem tohum çok küçükmüş. aldığımıza alacağımıza pişman olduk

sulu tarım yagmurlama sistemi 700 900 arası alabiliyoruz dekarda ürün ceşidi ve bugday ceşidi oldukca fazla bende unluk olarak tosun bey toros ahmet aga konya 2000 ukrayna tohumunun albatros diye bi çeşidi var sulu full bakım üzerindeki kagıtda dk 1 ton yazıyor alabilecegizmi bakcaz artık makarnalık bugdayda ekiyorum tarlanın duruna göre ve piyasa degerine göre tohum degişiyor pancar yeri kabak yeri fasulye yeri olursa tabi anız üzerine ekin ekmem baharlık ürün bugday bugday baharlık ürün sıralı tarım

dolcevita link=topic=37842.msg323331#msg323331 date=1294698105' Alıntı:
sulu tarım yagmurlama sistemi 700 900 arası alabiliyoruz dekarda ürün ceşidi ve bugday ceşidi oldukca fazla bende unluk olarak tosun bey toros ahmet aga konya 2000 ukrayna tohumunun albatros diye bi çeşidi var sulu full bakım üzerindeki kagıtda dk 1 ton yazıyor alabilecegizmi bakcaz artık makarnalık bugdayda ekiyorum tarlanın duruna göre ve piyasa degerine göre tohum degişiyor pancar yeri kabak yeri fasulye yeri olursa tabi anız üzerine ekin ekmem baharlık ürün bugday bugday baharlık ürün sıralı tarım
seyit abi hoşgeldin barigelliye iş bulduk 3500 dekara yakın 1 barigelli sökebilcekmi sence tarlaların en ufağı 20 dekar eğer sökerse baya bi para

alim1903 link=topic=37842.msg323335#msg323335 date=1294698226' Alıntı:
seyit abi hoşgeldin barigelliye iş bulduk 3500 dekara yakın 1 barigelli sökebilcekmi sence tarlaların en ufağı 20 dekar
yetişemedigin yerde bana haber et makina göndereyim :) sen sadece makinanın full bakımını iyi yap arıza vermesin 2 şöförle hatta 3 kişi yorulmadan sıkılmadan sökersin inş yagmur veya tarla cok otlu olursa verim fazla olursa fark yapabilir

2 şöför hazır bizim buralar dekara en fazla 5-6 ton veriyo makinayla fazla gezdim reklamım çok oldu adamlar depoyu boşaltmış 2 teneke mazota 500 mt gitmedi stop etti 400 liralık mazot koyduk 1 karış anca var depoda.sizin tek sıralıları istemem girdimmi yerinde yeller escek holmer isterim 6 bin dekar ortak söksek 80 liradan 480 bin para sayma makinası almamız gerekcek :D

alim1903 link=topic=37842.msg323340#msg323340 date=1294698721' Alıntı:
2 şöför hazır bizim buralar dekara en fazla 5-6 ton veriyo makinayla fazla gezdim reklamım çok oldu adamlar depoyu boşaltmış 2 teneke mazota 500 mt gitmedi stop etti 400 liralık mazot koyduk 1 karış anca var depoda.sizin tek sıralıları istemem girdimmi yerinde yeller escek holmer isterim 6 bin dekar ortak söksek 80 liradan 480 bin para sayma makinası almamız gerekcek :D
alicim evdeki hesap carşıya uymuyor benden demesi :) 3 lü 6 sıra sorun degli ben tek sıra kullanmamın sebebi degişik hava şartları degişik arazi yapısında calışıyorsun hic ummadıgın yerlerden arızalar oluyor servis var yurt dışı sorunu var bu olaylar tek sıralı makinada fazla olmuyor