Ne kadar kazanıyorsunuz?

Ynt: Ne kadar kazanıyorsunuz?

bizim burda 1 dölüm 2000 metre karedir . 1000 metre kareden yani 1 dekardan sulak araziden 400 kg- 700kg arası alınır .bu sene bedosta dedigimiz çinsten ektik çok fazla boy yaptı dolayısıyla yattı ondan bide mevsiminden dolayı verim biraz azgibiydi dekardan 450 kg aldık normalde500-550 dir
patetes pancar yaniyeşil mahsul yerine ekeriz hiç gübre atmayız yagış olmassa 1-2 kere sulanır
bu yıl ekiz ektim verim çok iyi dediler dekara 600-700 kg gibi bakalım biraz çıkınca merdane çektim

dolcevita link=topic=37842.msg323345#msg323345 date=1294699115' Alıntı:
alicim evdeki hesap carşıya uymuyor benden demesi :) 3 lü 6 sıra sorun degli ben tek sıra kullanmamın sebebi degişik hava şartları degişik arazi yapısında calışıyorsun hic ummadıgın yerlerden arızalar oluyor servis var yurt dışı sorunu var bu olaylar tek sıralı makinada fazla olmuyor
evdeki hesap hiç uymaz arkadaşlar birde holmerin öyle bir arızaları oluyorki 2-3 yattığını biliyorum kendimde tamir ederken birçok yerini söküp taktım uzak durun benden söylemesi biçerdöverin 10 katı zorlukta ve masraflı eskişehirde şuan 3 tane holmer var 3üde 2 sezon gördü şuan makinaların 2si satılık.. ve tekrar almayı düşünmüyorlar.. :D

atila link=topic=37842.msg323178#msg323178 date=1294691499' Alıntı:
Üretim mühendisi sık ekimden kaçınılmasını tavsiye etmişti. Normal zamanda ekimde (ekim ortasına kadar) 18-19 kg/dekar geçilmemesi gerektiğini anlatmıştı. Daha detaylı özelliklerini bilmiyorum.
' ' Ukrayna yağış hiç olmadan ekiliyor, ekimden sonra yağış istiyor ' ' gerekçesi nedir?
çamurda ekim zor oluyo mibzer de iyi değil gözleri filan tıkanıyo bazen o yüzden kuruda ekiyoruz. sulu buğday olduğu için ekimden sonra su istiyo çimlenmek için ilk su verimi çok artırıyo. :D

Tucano340&Arion520 link=topic=37842.msg323357#msg323357 date=1294702868' Alıntı:
evdeki hesap hiç uymaz arkadaşlar birde holmerin öyle bir arızaları oluyorki 2-3 yattığını biliyorum kendimde tamir ederken birçok yerini söküp taktım uzak durun benden söylemesi biçerdöverin 10 katı zorlukta ve masraflı eskişehirde şuan 3 tane holmer var 3üde 2 sezon gördü şuan makinaların 2si satılık.. ve tekrar almayı düşünmüyorlar.. :D
bizde 2 sene çalışıp 6 sıraya geçelim diyoduk malum birinde bişey görmesinler özenen çok oluyo peki 6 sıralıda iyi makina varmı sağlam olan iş yapan

alim1903 link=topic=37842.msg323391#msg323391 date=1294736486' Alıntı:
bizde 2 sene çalışıp 6 sıraya geçelim diyoduk malum birinde bişey görmesinler özenen çok oluyo peki 6 sıralıda iyi makina varmı sağlam olan iş yapan
şöyle söyleyeyim bizim buradaki ve benim fuar ve tarlada gördüklerim hep 1998 ile 2004 model arasıydı klenie vervaet holmer ropa bu makinaları kullandım en çok holmeri kullandım yaklaşık 2bin dönüm yer söktüm... bi kere sürmesi çok zor biçerdöver sürmektende zor... en ufak bi hata makinayı devirmeye kadar gider..holmererde 3 çeşit yürüyüş modu var belden kırma direksiyonlama ve çapraz yürüyüş...yolda sürat yok 30 km diyorlar ama 30la gitmek için profosyonel ve yolun çok iyi olması lazım neden derseniz makina 25 ton geliyor ve belden kırmayı tutan 1 tane bilek kalınlığında pim var makinaya zarar verebilirsiniz bu yüzden stabilize yollarda 20 ile gitmek hiç ilerlememek gibi birşey yakıtıda çok fazla 480 bg man motoru beslemek kolay değil 100 km yolda 1tondan fazla mazot yakarsınız..bu alemde iş yapmak istiyorsan makinanın en kralına bineceksin mesela biçerde nasıl laverda m serisi new holland cx serisi claas lexion gibi makinalar varsa pancar işindede ropa var ve sadece tablasını alabilmek için diğer makinaları satıp üstüne para eklemen lazım hatırladığım kadarıyla 500bin euro falan iknci el ropa makinalar....en sade makina ise klenie ile vervaet...başka sormak istediğin varsa sorabilirsin her konuda yardımcı olabilirim şuan için aklıma birşey gelmiyor...:)

qarizmatiqa link=topic=37842.msg322950#msg322950 date=1294672953' Alıntı:
başaktaki tane kaç taneydi? Bide experia eken arkadaşlar bir bilgilendirebilirmi beni seneye experia ekicez de ne gibi özellikleri var hiç bilmiyorum.
şimdi yanlış birsey sölemiyim taneyi saymadım ama normal bir basak 8cm (örnek bu) ise o rahat 12cm vardı dikkatimi çekti.bu sezon gidince tekrar görürsem detaylı yazacağım.galiba bu cinsten eken yok.

Tucano340&Arion520 link=topic=37842.msg323399#msg323399 date=1294738726' Alıntı:
şöyle söyleyeyim bizim buradaki ve benim fuar ve tarlada gördüklerim hep 1998 ile 2004 model arasıydı klenie vervaet holmer ropa bu makinaları kullandım en çok holmeri kullandım yaklaşık 2bin dönüm yer söktüm... bi kere sürmesi çok zor biçerdöver sürmektende zor... en ufak bi hata makinayı devirmeye kadar gider..holmererde 3 çeşit yürüyüş modu var belden kırma direksiyonlama ve çapraz yürüyüş...yolda sürat yok 30 km diyorlar ama 30la gitmek için profosyonel ve yolun çok iyi olması lazım neden derseniz makina 25 ton geliyor ve belden kırmayı tutan 1 tane bilek kalınlığında pim var makinaya zarar verebilirsiniz bu yüzden stabilize yollarda 20 ile gitmek hiç ilerlememek gibi birşey yakıtıda çok fazla 480 bg man motoru beslemek kolay değil 100 km yolda 1tondan fazla mazot yakarsınız..bu alemde iş yapmak istiyorsan makinanın en kralına bineceksin mesela biçerde nasıl laverda m serisi new holland cx serisi claas lexion gibi makinalar varsa pancar işindede ropa var ve sadece tablasını alabilmek için diğer makinaları satıp üstüne para eklemen lazım hatırladığım kadarıyla 500bin euro falan iknci el ropa makinalar....en sade makina ise klenie ile vervaet...başka sormak istediğin varsa sorabilirsin her konuda yardımcı olabilirim şuan için aklıma birşey gelmiyor...:)
sağol kardeş bizde 2 sıralı barigelli var buralarda bu makinadan hiç yok traktöre bağlananlardan var onlarda günde 10-12 dekar yer anca söküyor biz şu an 2 köy ile anlaştık pancarlarını sökcez dahada iş var 2.makinayı alsakmı diye düşünüyoruz makinanın biri sezonda ortalama nekadar sökebilir geceli gündüzlü 2 şöför ile yardımın için sağolasın

alim1903 link=topic=37842.msg323409#msg323409 date=1294739661' Alıntı:
sağol kardeş bizde 2 sıralı barigelli var buralarda bu makinadan hiç yok traktöre bağlananlardan var onlarda günde 10-12 dekar yer anca söküyor biz şu an 2 köy ile anlaştık pancarlarını sökcez dahada iş var 2.makinayı alsakmı diye düşünüyoruz makinanın biri sezonda ortalama nekadar sökebilir geceli gündüzlü 2 şöför ile yardımın için sağolasın
çalışabilirseniz yata kalka en az 2 en fazla 8.9 bin dönüm pancar sökersiniz. tabi şu kadar sökersek şöle kazanır bu kadar ele para geçer diye hiç birşeyi hesaplayamazsınız :D evdeki hesap çarşıya uymaz 2 sene sonrada makinayı yakmak isteyebilirsiniz :)