Traktör çok temiz ve sıfır tadında, sıfır gibi bile geldi bana.
Kaporta tasarımı olarak bahsedilebilir bir şey yok zaten, ülkemizde kabul görmüş seri ve modelin devamlı talebi olduğu için bu şekilde üretiliyor.
Arka jant ağırlıklarını seviyorum, 55 kilo olması ve lastik başına 3 adet bulunması iyi olmuş.
Ön ağırlıklar 240 kilo yeterli, şeklen biraz acayip sanki, daha uzun Fiat 80-66 ön ağırlıkları olsaydı daha güzel olurdu sanki.
Yine ön ağırlıkların dışa çıkık mesnevi sayesinde ön tampon takmak zorlaşacak gibi.
Arka tarafta klasik Fiat 46 ve 56 serisi gibi zaten, orta kol yaprak yay ile hassasiyet alıyor, asansör çeki güzel, beğendim.
Yine arka tarafında kuyruk mili için mekanik 540-750 devir seçeneği var galiba.
Arka lastikleri cer dişlisi ile tam Fiat olmuş.
Arka hidrolik güç çıkışı yerleri biraz sıkıntı, asansör çeki arkasında kalıyor, hortum jakları takarken bilmiyorum zorluk olur mu acaba..
Gösterge paneli güzel bence, bu tarz New Holland göstergeleri güzel, kolay okunuşu var, renkli ve şık duruyor.
Kabin yine ilk çıkan orjinal kabin 70-66 80-66 Fiat lar gibi. İniş biniş sizinde dediğiniz gibi zor. Hatta çoğu klasik Fiat ta bilhassa ortadan vites ise daha zor.
Kabin içi yeterli genişlikte, ikinci hatta üçüncü kişi için yer yapılmış.
Kabin içi sağ ve sol tarafta bulunan saklama gözleri çok kullanışlı, derin, bardaklık var.
Yine bahsettiğim gibi çamurluklar üstünde ikinci, hatta üçüncü kişi için yer yapmışlar. Çamurluk üstünde oturmak için ulaşım zor biraz ama yer var. Hatta kapı içlerinde dördüncü ve beşinci kişi bile yolculuk yapabilir, hiç yapmadığımız şey değil.
Vites kolları yandan olması iyi olmuş, bayağı kıvırmışlar ama sağ bacağa değmiyorsa iyi.
Tüm kumandalar toplu olması güzel olmuş. Sağ tarafta azıcık sıkışık olmuş, el gazı oraya sıkıştırılmış, keşke klasik 70-56 gibi direksiyon altında olsaydı, lift-o matik mandalı yeri güzel kolunuzu hemen aşağı uzatınca bulunuyor, yine hidrolik güç çıkışı kontrol kolları kabul edilebilir yerde.
Direksiyon simidi daha güzel tasarlanabilirdi.
Kızdırma bujilerinin otomotik değil de buton ile kontrol edilmesinde sakınca görmüyorum. Hava soğukluğuna göre 30, 60, 90 saniye yada daha uzun süre kızdırmak mümkün olacaktır. Zira eski sistem Fiat lar soğuk sevmiyor uzun kızdırma ile daha rahat çalışabilir.
Sol tarafta kuyruk mili el debriyajı rahat ulaşılabilir yerde.
Kabin içi aydınlatma silecek anahtarları ve teyp yerleri iyi sayılır.
Kabin üstü aydınlatmalar yeterli diyorum.
Bizim Trakyada bu modelde New Holland lar pek yok, TD serisi ağırlıklı tercih ediliyor.
Komşu köyden birkaç yıl önce bunun gibi sıfır 6556 sıfır olarak alındı. Vites geçişleri sertliği sebebiyle beğenmediler. Servis traktörü ikiye ayrılıyor senkromeç değişecek demiş, böldürmediler sıfır traktör diye. Geçen yıl sıfır Deutz 4090 aldılar onu verip.