Tam emin değilim ama her bayi kendi ilinde alışveriş yapabilir diye bir anlaşma var bayiler arasında
Ama bu anlaşma müşteriyi ilgilendirmemesi gerek
O sorun bayilerin sorunu
Diğer bayi verdiyse kendi aralarinda halletsinler müşterinin suçu yok burada
Öyle bir şey yok ve olamaz da, isteyen istediği yerden alabilir. Ama her firma stratejisi gereği müşteriyi elde tutma, müşterisinin her zaman yanında olduğunu hissettirmek maksadıyla alt birimleri olan bayisine/bayilerine bu şekilde brifing verebilirler. Ama bu asla müşteriyi bağlamaz. Gaziantep ilinde muhabbet esnasında araba alım satım konusu açılınca, Almancı arkadaş yeni bir araba aldığını arabanın evrakları ile uğraşırken arabayı bir miktar ucuza aldığını söyledi. Nasıl oldu ? diye soru yöneltince, Almancı arkadaş arabayı Maraş/Görsün'deki bayiden aldığını o yuzden ucuz aldığını söyledi. Nasıl oluyor dediğimde, Almancı konuşmasında, Gaziantep büyük şehir, bayileri vergileri Göksun'dan fazla, ayrıca kira su vb giderlerse Biraz yüksek, ayrıca devlet Göksun'a (Maraş o zaman Büyük Şehir değil) kalkınmada da teşvik edici indirimleri var o yüzden uygun geldi dedi. Bende o zaman herkes sizin yaptığınız gibi yapma mı dedim. O da yapsa bile her bayinin kendine göre kotası var fazla dışına çıkamaz çıksana farkını kendisi öder dedi. Kendi kendime bir Almancı tasarrufu bu kadar takip edebiliyorsa helal olsun, şahsen Bizim aklımıza gelmez dedim. Vatandaş istediğini istediği yerden alır, bayinin vatandaş üzerinde her hangi bir yaptırımı yoktur.