new holland şatıl kacırıyormu ?

gecende new holland servisinde fiyat sorarken td100d 4wd kabinli motoruyla bi dayı geldi, neyse bizde servisten fiyat alıyorduk şatıllı şu düz ü bu fiyat derken dayı dedi traktör mü alcan he alcaz dayı nasipse dedik şatıllımı alcan yoksa dedi ewet dedik dayı aman sakın şatıllı alma ben aldım sen alma demeye başladı noldu dayı dedik motoru bıraktım viteste bi baktıydım benim motor ayaklanmış gidiyo dedi, şatıllı motoru viteste takılı dahi bıraksan el frenini çekmedinmi gidiyor motor diyo sakın alma diyo rampada falan el freni iyi tutmassa motor gidiyor diyo ve dayı şatıllı motordan bizi soguttu

gerçektende şatıllı motor viteste dahi olsa gidiyormu yoksa bu durum bi nh da özgü bişeymi

Z

Ziyaretçi123123

yanlıs anlamayın ama new hollanda bulasmayın bızde 2 tane new holland var 110 ve 90 ıkısındede cok fazla arıza actılar alındıgına pısman olundu 2 tane de erkunt var erkuntlar neew hollandlara bın basar erkuntlardan cok memnunuz ama new hollandlar cok fazla arıza acıyorlar

Doğru kardeş el freni cekmezzsen hareket ediyor. Ama iyi tarafı da var kepçe ve sirabasi dönemlerde çok pratik. Satilli traktör lerin ilk ve temel kuralı traktörü terk ederken el freni ni kesinlik kullanacaksin. Gerçi burun taşıtların el freni ni kullanacaksınız.

Bende john deere de duymuştum. stop edip viteste bıraksan dahi gidiyor rampada diyorlardı fakat john deere de park vitesi var kesin çözüm. Sizde el frenini çekmeden bırakmayın

Şatıl boşta ise viteste olması bi anlam ifade etmiyor asıl amaç şatıl ileride olucak ve viteste olcak ozaman yürümez

TDD serisinde satil bosta yada ilerde olsun vitese takili olsun yada olmasin. Rampa assagi her turlu gider. Denemesi bedava El freni cekmeden traktorden sakin inmeyin. Zaten uyari sesi de bu yuzden.
Not; TDD serisi vurdurma yontemiyle calistirilamaz. Sebebi de bu vitesteyken akma olayi ;)

TDD serisinde satil bosta yada ilerde olsun vitese takili olsun yada olmasin. Rampa assagi her turlu gider. Denemesi bedava El freni cekmeden traktorden sakin inmeyin. Zaten uyari sesi de bu yuzden.
Not; TDD serisi vurdurma yontemiyle calistirilamaz. Sebebi de bu vitesteyken akma olayi ;)

Tamam uyarı sesi kabul haklısında el freni çekilmeden şatıl olmayan bi traktörde rampa aşağı nekadar tutar dimi td içinde şatıl takılı vites takılıykende aynı mantık[emoji6]

TDD SERİSİ VE DİĞERLERİ HİDROLİK SHUTTLE OLANLAR HİDROLİK GÜCÜ İLE ÇALIŞTIĞI İÇİN MOTOR STOP HALİNDE YAĞI POMPALAYAN BİRŞEY YOK SHUTTLE BOŞA KONUMA GEÇER BUNA ÇÖZÜM OLARAK BAZI MARKALAR PARK VİTESİ YAPMIŞTIR KUBOTA JOHN DEERE GİBİ, TDD VE CASEDE PARK VİTESİ YOK EL FRENİ ÇEKMENİZ ZORUNLU

TDD SERİSİ VE DİĞERLERİ HİDROLİK SHUTTLE OLANLAR HİDROLİK GÜCÜ İLE ÇALIŞTIĞI İÇİN MOTOR STOP HALİNDE YAĞI POMPALAYAN BİRŞEY YOK SHUTTLE BOŞA KONUMA GEÇER BUNA ÇÖZÜM OLARAK BAZI MARKALAR PARK VİTESİ YAPMIŞTIR KUBOTA JOHN DEERE GİBİ, TDD VE CASEDE PARK VİTESİ YOK EL FRENİ ÇEKMENİZ ZORUNLU
Hocam Td lerın shuttle hıdrolıkmı ? Ben halatlı dıye bılıyordum

Hocam Td lerın shuttle hıdrolıkmı ? Ben halatlı dıye bılıyordum
Ayrintiya tam hakim olmamakla birlikte sunu soyleyebilirim. TDD serisinde evet hidrolik satil kullaniliyo zaten satil diyebilmek icin bi hidrolik aksamin olmasi gerekir yoksa adi mekanik mekik kolu olurdu ;) yanliz tdd serisinde kullanilan hidrolik satil sistemi halatli bi kumanda ile yonetiliyo yani bu kumanda bizim bildigimiz turuncu kol ;) ital traktorlerde bu olay elektronik sistemlerle gerceklestirildiginden daha yumusak ve daha hassas oluyo aradaki fark bu ;) yoksa temelde ikiside hidrolikli ;) bu arada yillar sonra satil konusu acilmisken tdd soguk havalarda yam benim istedigim gibi ileri geri yapiyo inanilmaz yumusak ve hassas ;)