Ynt: new holland td 100
TD 110, çelikel sıra bağımsız çift sıralı makina ile yarım gün anca çalıştı hararet kırmızıya dayandı diye dedikodular dolanıyordu bu yaz. Pek inanmamıştım.
Bizim köyden 5 ay önce bu motordan alan yakın tanıdığım bir arkadaş pancar sezonunda beni çağırdı tarlaya. Arkasında 2014 model harmak phm-2 pancar makinası bağlı tarladan toz çıkıyor ve motor takviye 3 ile anca gidiyordu. makinanın depo doldukça motordan duman çıkmaya başlıyordu.
O sıkıntı makinada diyordu ben sıkıntı motorda makinada bişey yok başka motor ile dene dedim. 285 e taktık aldı yürüdü hiç umrunda değil.
O güne kadar yaklaşık on gündür sabah dolu depo ikindin 3-4 e bitiyormuş sonradan söyledi. Sonunda aldığı yere iade edip ithal bir seriden aldığını duydum bikaç gün önce.
Karşılaştırma olsun diye yazıyorum 2008 model dünmak ile haşmetin marşa saat 6-6.30 gibi basıyorum akşam saat 9-10 a kadar 90-100 litre mazot yakıyordum. Söktüğüm pancarda 100-120 ton arasında değişiyordu. Söküm vitesi ise düz1 tavşan. Nispeten kuru bir tarlada ise 4 takviye ile söküm yaptım hafiften duman yapmıştı.
Sonuç olarak belki bu iki motorda sorun vardı bilemem ama 110 luk mavi buralarda mimlendi gibi bişey oldu...