Nohut Antraknozu

Bu yıl çok seyrek kaldı benim nohutlar ektikten sonra yağış olmadı kuruya düşen tohumlar cimlenmemis 3 4 gündür yağış var bugün gittim baktım çıkmayanlar daha yeni çil atmış çıkanlarda 20 cm olmuş nasıl bitireceğiz onu düsunuyorum

Cicekten sonra boy yapacagini sanmam cok az yapabilir ama artik kendini taneye verir bitki. Burada da martta ekenlerin bir karis kaldi biz nisan sonu ektik. Erken donem kuraktan etkilenmedi.Allahin izniyle bugunlerde yagis alirsak diz boyu olur.

3 haziran / 9 haziran yagmuru gorunce bitkiler geldi kendine.
Bu yil tohumu bakteri ile kapladigimiz icinde daha saglikli bitkiler. Kok yapilari vs olsun daha gelismis. Bi ara farkini cekip atarim onunda

Resimler ve ekler

• 9A723A6D-9924-4879-A57D-BD86B2D4E0B1.jpeg
    9A723A6D-9924-4879-A57D-BD86B2D4E0B1.jpeg
    230.4 KB · Görüntüleme: 39
  • 85D04C06-4D1C-4B6B-96EF-EBE7B5FB2C6B.jpeg
    85D04C06-4D1C-4B6B-96EF-EBE7B5FB2C6B.jpeg
    246.7 KB · Görüntüleme: 39
Herkese merhaba arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Şimdi 1 tarlamda nohut antraknozu başlamış durumda 5 6 tarlam var hiçbirinde bu sıkıntı yok fakat 1 tarlada bu antraknoz hastalığı başlamış ve tohumuda önceden ilaçladık hasta olmasın diye ilaçlamayanlarda bişey yok bizde var gel de kafayı yeme yani.Şimdi elimde toz ilaç var Bluemac M45 diye bu ilacı yapraktan atabilir miyim veya çok az bir yer zaten orayı sürsem hastalığı durdurur muyum veya yapraktan hektaş altis premier mi atayım önerilerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba arkadaşlar şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Şimdi 1 tarlamda nohut antraknozu başlamış durumda 5 6 tarlam var hiçbirinde bu sıkıntı yok fakat 1 tarlada bu antraknoz hastalığı başlamış ve tohumuda önceden ilaçladık hasta olmasın diye ilaçlamayanlarda bişey yok bizde var gel de kafayı yeme yani.Şimdi elimde toz ilaç var Bluemac M45 diye bu ilacı yapraktan atabilir miyim veya çok az bir yer zaten orayı sürsem hastalığı durdurur muyum veya yapraktan hektaş altis premier mi atayım önerilerinizi bekliyorum.
Usta Merlin flex kullandın mı? Merlin etkisi olabilir mi. Bende yok ama arkadaşın tarlasında da var kurumuş ama belirli bir bölgede sadece. Aminoasit ve combi ile iyi bir gübreleme yap bence. Foto varsa daha net konuşabiliriz

Usta Merlin flex kullandın mı? Merlin etkisi olabilir mi. Bende yok ama arkadaşın tarlasında da var kurumuş ama belirli bir bölgede sadece. Aminoasit ve combi ile iyi bir gübreleme yap bence. Foto varsa daha net konuşabiliriz
aynen merlin flex kullandım lanet olsun bide 300 tl verdik eğer ondansa öyle ilacın ben şimdi neyse millet 100 tllik ilaç alıyor tarlasında hardal yok biz 300 tllik ilaç atıyoruz hardaldan gözükmüyor tarla birde üstüne kurumuş bugün attık antraknoz ilacını bakalım hastalıklı yerlere birde söktüm bazılarını hastalıkları

aynen merlin flex kullandım lanet olsun bide 300 tl verdik eğer ondansa öyle ilacın ben şimdi neyse millet 100 tllik ilaç alıyor tarlasında hardal yok biz 300 tllik ilaç atıyoruz hardaldan gözükmüyor tarla birde üstüne kurumuş bugün attık antraknoz ilacını bakalım hastalıklı yerlere birde söktüm bazılarını hastalıkları
Merlin attıktan sonra az da olsa yağış olmazsa düzgün çalışmıyor. Yer yer hardal bizim bölgemizde de var. Yeni yeni çiçek açıyor 20 gün önce bellis atılan yerlere şimdi nativo atılsa çiçeğe zarar verir mi?