Arkadaşlar nohutları kaça bictirdiniz. Birde neden buğdaydan daha pahalıya biciyorlar bilen var mı
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dünkü fotolarımHem 10 yıldır nohut eken hem de biçen biri olarak ben de cevap vereyim. Bu sene buğdayı 15den nohutu 30dan biçtim.
Nohut neden pahalı derseniz...
Ben nohut için kontrabatörü, evevatör kapaklarını ve elevatör alt sacını değiştiriyorum. Nedeni, kırılmayı minimuma indirip nohutu temiz elemek için. E bunlar hep maaliyet... Ayrıca nohut buğdaydan aşağı biçilir, buda taş ve topraktan dolayu yavaş gitmeyi gerektirir, özen ister... Bu da maaliyet.
Daha az mazot yakiyorlar da ondanMercimek ve reygrass ta biçerle biçilir mi
(yeşil olarak veya kuru)
Geçen sene 15 tl dekarı bu sene 17 felan olur yozgattaArkadaşlar nohutları kaça bictirdiniz. Birde neden buğdaydan daha pahalıya biciyorlar bilen var mı
Kırıcılı biçare 21 tl ye bitirdik. KırıkkaleArkadaşlar nohutları kaça bictirdiniz. Birde neden buğdaydan daha pahalıya biciyorlar bilen var mı
Daha az mazot yakiyorlar da ondan
Geçmiş olsun , çok büyük tehlike atlatmissiniz , buna ne sebep olmuş , tesbit edebildiniz mi?Biçer işi kadar pis bi iş yok dün mkineyi yakıyoduk zor söndürdük az daha arazide gidiyodu makinede gidiyoduEkli dosyayı görüntüle 29628Ekli dosyayı görüntüle 29629Ekli dosyayı görüntüle 29630
Makinenin leması sacı bukulecek diye düşünüyorsan nohut bicmezsin. Geçen sene ekin 12 idi bu sene 13 nohut 15 di ama şimdi 22 istiyorlar bence lemadan sacdan değil nohut ekimi çok olduğu için fırsatçılık.al makınenı sende biç daha ucuza gelir. 120.000 euro'luk( 690.000 Tl) makınenın ıcıne gırde bı bak o saclar lemalar ne hale gelıyo. Zaten kendını bı halt sanan adamlara dıyeceksın tak eldıvenı bıc arkadasım madem bu ıslerı cok ıyı bılıyosun. desem su tarlayı sur traktor parası ıstersın ama
al makınenı sende biç daha ucuza gelir. 120.000 euro'luk( 690.000 Tl) makınenın ıcıne gırde bı bak o saclar lemalar ne hale gelıyo. Zaten kendını bı halt sanan adamlara dıyeceksın tak eldıvenı bıc arkadasım madem bu ıslerı cok ıyı bılıyosun. desem su tarlayı sur traktor parası ıstersın ama