Nohut ekecegim acillll yardim

Biz boyle 16 kilodan ektik sik oluyor bicer hic dokmuyor verimde guzel oluyor.180-200 kilo verim aliyoz buda baya iyi rakam sen sade nohutda hastaligina bakacaksin bu kadar
 
Peki gaddasm en yakin zmanda 50 dekar icin azkan alacagim. Seninle irtibatda kalalim hastalik mucadele zamani ekim zamani ilac zamani yardimlarini bekliyorum.gercekden 180 200 kilo verm guzel verim bn ort 100 kilo alsam yeter bana. Fiyat olarak kacdan verdin
 
Nohut yerini güzden sürmen lazım, baharda uygun zamanda ekersin, tabana 8-10 kg dap atarsan iyi olur,ekilişten sonra 2-3 gün içinde Pursit, Purtima gibi ilaçlardan atarsan fazla ot çıkmaz, seçici ilaç oldukları için çok fazla ot çeşidine etki etmez, bunların yerine Bayer in yeni ilacı Merlyn Flex ide atabilirsin, yinede ot çıktıysa Chellinge veya muadil Chekhic atarsın, verim şansa ve iklime bağlı, tam hasat zamanı yağış olursa kalite düşer, kurumadan hasat yaparsan stokta ürün kızar ve küf yapar. Piyasası dalgalıdır, genelde nohut mibzeri ile veya havalı makina ile ekim iyi olur serpmede ürün kaybı çok olur.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt