nohut tarımı


arkadaşlar hep traktör den konu açıyoruz.birde traktörün finans kaynagı olan ürünlerimizden bahsedelim.
arkadaşlar bölgenizde nohut tarımı yapıyormusunuz.çeşit ve özellikleri hakında bilgi vermemiz ve hatta tohum degişimi yapsak bölgemizde denesek 3-5 dekarlık.ilgilenen arkadaşlara duyrulur.

örnek ben ve bizler gökçe,ispanyol,beyaz(kabak) nohudu bu 10 mm çapımda ve 7mm lik ilc diye bir nohut ekiyoruz.verim 50-100 kğ dekara
 
Ynt: nohut tarımı

bizim buralarda son birkaç senedir fazla ekilmiyor daha önceleri e kilirdi işçilik hem pahalı hem işçi bulmak sıkıntı oluyor.
 
Ynt: nohut tarımı

köylü link=topic=25912.msg214258#msg214258 date=1252855777' Alıntı:
arkadaşlar hep traktör den konu açıyoruz.birde traktörün finans kaynagı olan ürünlerimizden bahsedelim.
arkadaşlar bölgenizde nohut tarımı yapıyormusunuz.çeşit ve özellikleri hakında bilgi vermemiz ve hatta tohum degişimi yapsak bölgemizde denesek 3-5 dekarlık.ilgilenen arkadaşlara duyrulur.

örnek ben ve bizler gökçe,ispanyol,beyaz(kabak) nohudu bu 10 mm çapımda ve 7mm lik ilc diye bir nohut ekiyoruz.verim 50-100 kğ dekara
Slm..Arkadaşım...biz bu nohut işine bi başladık..ilk yıllar baya iyiydi...biz 30 ila 40 dekar kadar ektik..fakat bizdeki kırmızı leblebilik nohut..yemeklerde pek fazla pişmez..hatta bazı yerlerde hiç pişmez.. birde fiyatlar devamlı aşağı doğru indi...şu an halen 1200 tl/ton civarında..ilk yıllarda 400 kg/da. a verim vardı..son bi kaç yıldır 100 kg/da.a kadar düştü..birde ilk baharda ekildiğinden toprak tavı, tarla hazırlığı gibi önemli faktörler var..ekim makinası ve hasat ayrı bir dert..nadas yerine geçmesi avantaj ...ama beraberinde yabani hayvanlarıda getirdi..birde ekstra dan Domuz bekleme işi çıktı..yani bu konu uzmanlarınca tam bilgilendirilmedi..ilaç ve gübre kullanımı, ekim zamanı gibi önemli faktörler de hep deneme ve yanılma yöntemleri ni kullandık..
 
Ynt: nohut tarımı

nailyetek link=topic=25912.msg214382#msg214382 date=1252869258' Alıntı:
Slm..Arkadaşım...biz bu nohut işine bi başladık..ilk yıllar baya iyiydi...biz 30 ila 40 dekar kadar ektik..fakat bizdeki kırmızı leblebilik nohut..yemeklerde pek fazla pişmez..hatta bazı yerlerde hiç pişmez.. birde fiyatlar devamlı aşağı doğru indi...şu an halen 1200 tl/ton civarında..ilk yıllarda 400 kg/da. a verim vardı..son bi kaç yıldır 100 kg/da.a kadar düştü..birde ilk baharda ekildiğinden toprak tavı, tarla hazırlığı gibi önemli faktörler var..ekim makinası ve hasat ayrı bir dert..nadas yerine geçmesi avantaj ...ama beraberinde yabani hayvanlarıda getirdi..birde ekstra dan Domuz bekleme işi çıktı..yani bu konu uzmanlarınca tam bilgilendirilmedi..ilaç ve gübre kullanımı, ekim zamanı gibi önemli faktörler de hep deneme ve yanılma yöntemleri ni kullandık..

domuz bekleme işine talibim muhtarım ;)
 
Ynt: nohut tarımı

bizim bu çewredede az nohut tarımı....devede kulak bile değildir....watandaş emek isteyen ürünler ekmiyo artık....daha çok ek-biç tarzı(buğday-arpa)falan ekiyo....
 
Ynt: nohut tarımı

bizlerde biryıl çok bir az ekiyoruz.son iki yıldır işçilik çok sorun oldu.elle yolma çok pahalıya geliyor.artık makinalı tarıma geçegim bu yıl.
 
Ynt: nohut tarımı

köylü link=topic=25912.msg214555#msg214555 date=1252946964' Alıntı:
bizlerde biryıl çok bir az ekiyoruz.son iki yıldır işçilik çok sorun oldu.elle yolma çok pahalıya geliyor.artık makinalı tarıma geçegim bu yıl.
Makinalı tarım derken....Biçerdöver i kastettiniz heralde..veya traktörün arkasına takılan nohut biçerdöveride var ama arazinin düz, tarlalarında tesviyeli olması lazım..
 
Ynt: nohut tarımı

nailyetek link=topic=25912.msg214382#msg214382 date=1252869258' Alıntı:
Slm..Arkadaşım...biz bu nohut işine bi başladık..ilk yıllar baya iyiydi...biz 30 ila 40 dekar kadar ektik..fakat bizdeki kırmızı leblebilik nohut..yemeklerde pek fazla pişmez..hatta bazı yerlerde hiç pişmez.. birde fiyatlar devamlı aşağı doğru indi...şu an halen 1200 tl/ton civarında..ilk yıllarda 400 kg/da. a verim vardı..son bi kaç yıldır 100 kg/da.a kadar düştü..birde ilk baharda ekildiğinden toprak tavı, tarla hazırlığı gibi önemli faktörler var..ekim makinası ve hasat ayrı bir dert..nadas yerine geçmesi avantaj ...ama beraberinde yabani hayvanlarıda getirdi..birde ekstra dan Domuz bekleme işi çıktı..yani bu konu uzmanlarınca tam bilgilendirilmedi..ilaç ve gübre kullanımı, ekim zamanı gibi önemli faktörler de hep deneme ve yanılma yöntemleri ni kullandık..
Leblebinin anavatanı Tavşanlı...
 
Ynt: nohut tarımı

pamukçu link=topic=25912.msg214659#msg214659 date=1252961695' Alıntı:
Leblebinin anavatanı Tavşanlı...
Tavşanlı olduğu doğru..ama sanki pazarı başka illere kaptırdılar gibi..patent ve ödül almalarına rağmen bi türlü açılamadılar piyasaya...hala fason işiyle uğraşıyorlar..
 

Ynt: nohut tarımı

biz de yok sizin ürünlerden satın alıyoruz :))
bizim çeltik buğday mısır vb
 
Ynt: nohut tarımı

nailyetek link=topic=25912.msg214672#msg214672 date=1252963244' Alıntı:
Tavşanlı olduğu doğru..ama sanki pazarı başka illere kaptırdılar gibi..patent ve ödül almalarına rağmen bi türlü açılamadılar piyasaya...hala fason işiyle uğraşıyorlar..
Aslında diğer illere göre avantajlılar, orada yediğim leblebinin lezzetini ve çeşidini hiçbir yerde bulamadım... Tavşanlı ' nın girişinde bir tabelada Tavşanlı ' nın leblebinin anavatanı olduğu yazıyor ve çeşitli zamanlarda girdiğim bütün leblebiciler bunu ısrarla belirtiyor ama bunu genel olarak vurgulayabilmek için daha fazla şeyler yapmak gerekiyor gibi...
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt