O romork ordan cıkacak.. enine yada boyuna:)

Ynt: O romork ordan cıkacak.. enine yada boyuna:)

Niye.. Kendine has bi havasi var.. acaba ondan mi:)

Bu traktore hava isini cikartanlar.. ruslar ve cekler.. cekler zaten dune kadar ruslarlaydi.. ta o zaman ne dusunduler bilmiyom.. lastik sisiriyoz iste.. frenlerle de bi isi var ama ayrintisini bilmiyom.. frene bastimi tisliyo pisliyo havan oluyo iste:)

Nail abi.. ursus.. perkis vardi hakkaten.. forumda bi arkadasin..:) perkins degil ha.. perkis..

sebazios link=topic=86834.msg1042197#msg1042197 date=1449267215' Alıntı:
Umut Abi Zetorların neden hepsinde fabrikasyon hava kompresörü varmış biliyor musun?
sahiplerini şişirmeye alıştırmak için olabilir mi :D

Ruslari tam bilmiyom.. zetor ilk uretime 1946 da gecer gecmez ilkten bikac havasiz modeli var ama hemen ayni yil.. yillarda hava koymus.. su anda hava tumunde standart.. havasizlik opsiyon..

Ruslarda ya az once ya az sonra baslamistir..

UÖZKAN.77 link=topic=86834.msg1042203#msg1042203 date=1449267673' Alıntı:
Niye.. Kendine has bi havasi var.. acaba ondan mi:)

Bu traktore hava isini cikartanlar.. ruslar ve cekler.. cekler zaten dune kadar ruslarlaydi.. ta o zaman ne dusunduler bilmiyom.. lastik sisiriyoz iste.. frenlerle de bi isi var ama ayrintisini bilmiyom.. frene bastimi tisliyo pisliyo havan oluyo iste:)

Nail abi.. ursus.. perkis vardi hakkaten.. forumda bi arkadasin..:) perkins degil ha.. perkis..

Hava filtresini bir gun temizlemezsen, ikinci gun motoru eline alıyormuşsun. Hayrabolu ' dan eski bi zetorcu söyledi.

ben 7-8 aydır hava filitresi temizlemiyorum.en az 2 yıldırda mazot filitresi değiştirmedim..o zetercu ustaya selam söyle benden.

Ali öz link=topic=86834.msg1042583#msg1042583 date=1449354127' Alıntı:
ben 7-8 aydır hava filitresi temizlemiyorum.en az 2 yıldırda mazot filitresi değiştirmedim..o zetercu ustaya selam söyle benden.
Kendi traktörünüz, kendi kararlarınız bize karışmak düşmez lakin yazık günah yapmayın makineye eziyet olur bakımsızlık. Ömründen gider...

Yilmaz.. biz 300 saatte havayi diger filtreleri degisiyoz o kadar.. normal hava filtresi.. hergun temizleme degilde.. turbo emis guclu -sesinden de belli zaten- normalden daha sık hava filtresi degis diyen usta var.. 500 saat beklemez 250 de degis olsun bitsin..

Ali Öz.. ay yil degilde kac Saat aslinda o onemli.. aslinda saat de degil calisilan ortam onemli derim.. senin 5211 yilda kac saat calistiriyon?

motor ömrü yaga filtreye bakar birazda.. ama deneyip görmek lazım..

aha 1946 model ilk uretimlerden biri.. hacı abi gayet güzel biniyo.. saatini bilmem:) sol tarafta koca bi hava tüpü var..

https://youtu.be/72ePsa7s3kM

UÖZKAN.77 link=topic=86834.msg1042628#msg1042628 date=1449387227' Alıntı:
Yilmaz.. biz 300 saatte havayi diger filtreleri degisiyoz o kadar.. normal hava filtresi.. hergun temizleme degilde.. turbo emis guclu -sesinden de belli zaten- normalden daha sık hava filtresi degis diyen usta var.. 500 saat beklemez 250 de degis olsun bitsin..

Ali Öz.. ay yil degilde kac Saat aslinda o onemli.. aslinda saat de degil calisilan ortam onemli derim.. senin 5211 yilda kac saat calistiriyon?
traktörün saati göstermiyor arızalı..çalışma saatine bir yorum yapamayacağım ..mazot filitresi ne gelince mazot konusunda hassasım..mozot deposunu ilk aldığımda söküp iyice temizledim..mazotu genelde biraz dinlendirerek koyuyorum..

Duz pompa oldugundan mazotta kolay kolay sorun cikmaz gibi.. ama hava filtresi bi haftadada kirlenebilir..

Ozellikle on kepceyle saman yukledimi vs.. ben daha saman isi yapmiyom.. silajda da sariyo ama idare eder.. saman isi on kepceyle parayla yapilcak is degil.. kabinden tut en ince yere kadar sariyo..