okudum ,anladım, tartıştım başka soru sormayacagım

Ynt: okudum ,anladım, tartıştım başka soru sormayacagım

çok şükür şimdiye kadar kooperatiften en ufak bir alış veriş yapmadım kesinlikle de yapmam bu zamana kadar hangi çiftçiye uygun olanak sağlamışlar hepsi çiftçiye köstek oluyor mazotu akaryakıt istasyonundan alırım gübreyi tüccardan uygun fiyat verenlerden aynı şekil burada yağlı tohumlar hiç bir zaman çiftçinin yanında olmuyorlar hep yönetimdeki bitik yöneticiler adam oluyor oraya da kaç senedir bir kilo bile ayçiçeği vermiyorum

ERFARUK link=topic=59093.msg637406#msg637406 date=1349731539' Alıntı:
Bu gün kooperatifte kömür alan biriside aynısını yazdı imzaladı.....
Dedim kavga da ettik yazsasaydı bari ....
görevli açıkladı:tartıştık,yani anlamadığım yeri sordum anlamında....
Ama köylüm ; Ne okudu , Ne anladı , Nede tartıştı....... Sadece imzaladı....
Herkez kendini garantiye alıyor,biz hep açıktayız......
aynen zannetmiyorum kimse bişey sormadı ve anlamadı, köylü gübre kaça geldi diye soruyodu belki o hakkınıda elinden aldılar , mazot kaç a geliyor dedim 4000 dedi peşin vadeli 4260 peki biz öderken kaçtan ödiyecegiz biliyomusunuz 4700 dışardan aldımmı litre yazıyo olsa olsa 4500 olur koop nasıl bi düzen kurmuş böyle dışarıya göre daha hesaplı olması lazımken ,gübre tüccarda 950 vadeli 1090 . koop.ta 1020 peşin vadeli olunca 1250 ye+faiz miş ,,,,yazıklar olsun kız-*sw

kooperatifler çiftçinin parasıyla çiftçiye ağalık yapıyorlar, gerçi hangi tarımlailgili kuruma gidersen durum aynı, kooperatiflerde ve tarımla ilgili kurumlarda itibarın beslediğin hayvan sayısı yada sahip olduğun arazi ile doğru orantılı.

kooperatıfte yolsuzluk varsa direk olarak ağırcezada yargılanır koperatıf kurucuları bunu unutmayın arkadaşlarsıkıştırın sıkıstırınkı korksunlar sızden daha ıyı davransınlar sıze habıre ver ver nereye kadar?

djzeus link=topic=59093.msg637410#msg637410 date=1349732198' Alıntı:
çok şükür şimdiye kadar kooperatiften en ufak bir alış veriş yapmadım kesinlikle de yapmam bu zamana kadar hangi çiftçiye uygun olanak sağlamışlar hepsi çiftçiye köstek oluyor mazotu akaryakıt istasyonundan alırım gübreyi tüccardan uygun fiyat verenlerden aynı şekil burada yağlı tohumlar hiç bir zaman çiftçinin yanında olmuyorlar hep yönetimdeki bitik yöneticiler adam oluyor oraya da kaç senedir bir kilo bile ayçiçeği vermiyorum
çok aklısın abi yağlı tonlar aksine bizi daha çok s.kyor piyasadan daha ucuza alıyorlar ayçiçeklerini bu sefer tüccarda fiyat kırıyor bundan 3 ay önce dayımlar tarım kradiden yem almışlar tam miktarını bilmiyom geçenlerdede ödemişler 3 ay için 250 lira faiz almışlar

oluyo öyle dümenler beyler bizimde borcumuz vardı geçen yıl ödeme zamanı gelmeden borç mıktarlarınla beraber ne alışverıs yaptıysak bilgisayar çıktısı istedik öyle vermediler sadece yaptıgımız alışveriş isimlerini kağıda yazıp verdiler..ne kadar fazla aldılar bilemiyoruz..

Ertuğ Aslan link=topic=59093.msg637479#msg637479 date=1349783924' Alıntı:
çok aklısın abi yağlı tonlar aksine bizi daha çok s.kyor piyasadan daha ucuza alıyorlar ayçiçeklerini bu sefer tüccarda fiyat kırıyor bundan 3 ay önce dayımlar tarım kradiden yem almışlar tam miktarını bilmiyom geçenlerdede ödemişler 3 ay için 250 lira faiz almışlar
bize sütyemi 6ay içinde ödersen faizsiz die verdiler torbası 37 den 4 ay sonra 44 tlden aldılar

gezegen link=topic=59093.msg637295#msg637295 date=1349721446' Alıntı:
benim bacanaktanda 900 tl fazla almışlar oda geri aldı işlerine gelmiyo tabi bu koop. hesabında çok dümen dönüyo
Dümen döndüğünü sanmam.Şimdi ödemezseniz daha sonra yine ödemek zorunda olduğunuz ödemeler olabilir.Anlamadığınız yerleri sorarsanız muhakkak anlatırlar.Sistem zaten yalnış yapmayı engeller ola ki yalnış oldu zaten çok sıkı teftişten geçiliyor.İşimizi takip edelim öğrenelim.

maygun10 link=topic=59093.msg637511#msg637511 date=1349794323' Alıntı:
Dümen döndüğünü sanmam.Şimdi ödemezseniz daha sonra yine ödemek zorunda olduğunuz ödemeler olabilir.Anlamadığınız yerleri sorarsanız muhakkak anlatırlar.Sistem zaten yalnış yapmayı engeller ola ki yalnış oldu zaten çok sıkı teftişten geçiliyor.İşimizi takip edelim öğrenelim.
adam ödedği parayı bilmezmi abi bir kişi iki kişide aynı şey olmuş desen tamam ama herkezin öyle bizim buralarda

Ziraatte de kefil krizine yakalandık ki, neyse ki çözdük. Kefiller artık eşleriyle imzaya geliyor, yoksa kefil olamıyor. Ağır Abi, Cihan bilader, Ertaç siz biraz daha bekleyin beyaw; en azından ben 5420 aldıktan sonra evlenin, söz düğünde C. altını takacam valla. Yoksa 5420 rüyada kullanmaya devam.:)

evet geçen gün bir vatandaşa da bu şekilde imza attırdılar...bence tkk koop çiftçiyi sömürmek için kurulmuş .. resmi tefecilik yapıyor

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt