Orjinal 8865'imiz çakma turbolu çıktı !


Hayırlı geceler, uzun zamandır hararet problemi yaşadığımız 2010 model Landini 8865 ' imiz daha fazla dayanamayarak conta yaktı. bu sebeble motor elden geçti. Bu esnada öğrendik ki traktörün motoru resmen toplama. İzmir ' e turbocuya gitti, adam yemin ediyor bu orjinal değil, böyle dandik vida, somun kullanılmaz diye. Aynı şekilde piston kolları yatakları vs. 4 takım getirttik, uymadı birbirine. Sonunda öyle böyle derken topladık motoru ne kadar sağlıklı oldu uzun vadede göreceğiz.

Traktörü ilk aldığımız zamanda aşadağıki konuda fotoğraflarını paylaşmıştım. Bu seride böyle bir sorun yaşayan, motor yapan oldu mu?

http://www.trakkulup.net/fotograflar-(cekimler)-375/2010-landini-8865-turbo-kabinli-klimali
 
  • Beğen
Tepkiler: Batur Ebubekir
Ynt: Orjinal 8865'imiz çakma turbolu çıktı !

Geçmiş olsun bende bakır conta olarak biliyorum perkins kolay kolay conta yakmaz ama sizde sıkıntı oldu demekki sizin traktörünüz bildiğim kadarıyla karacabayın ürettiği serilerden turboyu kendileri üretim aşamasında sonradan takmış olabilirler.
 
Ynt: Orjinal 8865'imiz çakma turbolu çıktı !

Chucky..! link=topic=86555.msg1036882#msg1036882 date=1448031945' Alıntı:
Biz sadece kabin Türkiye ' de takıldı sanıyoruz. Meğer tüm montaj Türkiye ' de gerçekleşmiş. Teşekkürler arkadaşlar.
Sizdeki seri komple eski Landini disprötörü Karacabay tarafından Türkiyede üretilmişti karacabay zaten sıkıntılı bir firmaydı yedek parça konusunda falan baya mağdur olan çiftçiler olmuştu.Ama yinede yeni üretilen bir traktöre böyle birşey yapmamaları lazımdı inşallah traktörünüz tekrar eski haline gelir.
 
Ynt: Orjinal 8865'imiz çakma turbolu çıktı !

Memleketimizin vatansever distribütörleri görüldüğü üzere çiftçilerimizi en ince ayrıntısına kadar düşünüp conta yakan bi perkins motorunuz eksin olmasın diye elden geçirmişler. Allahaşkına ne var bunda? Yerli mi yerli (!)
Geçmiş olsun abi ne diyelim umarım hallolmuştur, masraf bu kadarla kalır..
 

Benzer Konular