Hermiyas link=topic=75565.msg894263#msg894263 date=1401177581' Alıntı:Bu biçimlerdeki fiyatlar sıkmalı ile biçilenler değil mi arkadaşlar?
Biraz acsana yem bezelyesini.kuru alandami ekimi baharmi guzmu.ben afyonluyum.sebazios link=topic=75565.msg894487#msg894487 date=1401220154' Alıntı:Tamburlu, sıkmalı ayrı ayrı.
Dün ister inanın ister inanmayın, 2 traktör 16 saat durmadan biçim yaptık.
Toplam 17 dekar yer biçebilmişiz.
Mahsul yem bezelyesi. Yer kendi yerim.
Bugün daha da beter. 2 motor 15 dekarda kaldık. 2 makina da mili kırdı. Birazdan milleri değiştirmeye başlayacağız.
Bıçakları, hiç saymıyorum. 30 dekar bir yere girerken 25 ' li paketi açmıştım. Tarla bitti, bıçaklar bitti. Üstündeki bıçaklar değil, kutu bitti. Dekarda 1 bıçak yemiş.
Ben ki 165 ' lik tamburla tek başıma günde 80-85 dekar yer biçen adamım. Biçme konusunda üstüme tanımam. Ama iş bezelye oldu mu, bütün kurallar değişiyormuş.
Otun 4-5 metre uzadığı yerler var. Tambur biçtiği bir kökü çekmeye başlayınca, otun ucu 3-4 metre uzaktan geliyor.
Dolama, yığma, tıkama, ne istersen..
Tritikalenin üstüne çıkmış, tekrar dibine inmiş, sonra yine üstüne çıkmış.
Takviye 4 ' e atabildiğimiz yerler çok sınırlı. Genelde takviye 2-3. Hatta 1 ' e düştüğümüz oluyor. Hatta düşürme şansım olsa daha da düşürücem vitesi. Bu gün bir yere geldim. Traktörün en hızlı yavaş vitesi hızlı geldi.
Ben ömrü hayatımda biçimi bu kadar zor, bu kadar bela bir ot görmedim.
Ama kabahat bende. Ertan Hoca ' m da söylemişti.
O son gübreyi atmayacaktım..
sebazios link=topic=75565.msg894487#msg894487 date=1401220154' Alıntı:Tamburlu, sıkmalı ayrı ayrı.
Dün ister inanın ister inanmayın, 2 traktör 16 saat durmadan biçim yaptık.
Toplam 17 dekar yer biçebilmişiz.
Mahsul yem bezelyesi. Yer kendi yerim.
Bugün daha da beter. 2 motor 15 dekarda kaldık. 2 makina da mili kırdı. Birazdan milleri değiştirmeye başlayacağız.
Bıçakları, hiç saymıyorum. 30 dekar bir yere girerken 25 ' li paketi açmıştım. Tarla bitti, bıçaklar bitti. Üstündeki bıçaklar değil, kutu bitti. Dekarda 1 bıçak yemiş.
Ben ki 165 ' lik tamburla tek başıma günde 80-85 dekar yer biçen adamım. Biçme konusunda üstüme tanımam. Ama iş bezelye oldu mu, bütün kurallar değişiyormuş.
Otun 4-5 metre uzadığı yerler var. Tambur biçtiği bir kökü çekmeye başlayınca, otun ucu 3-4 metre uzaktan geliyor.
Dolama, yığma, tıkama, ne istersen..
Tritikalenin üstüne çıkmış, tekrar dibine inmiş, sonra yine üstüne çıkmış.
Takviye 4 ' e atabildiğimiz yerler çok sınırlı. Genelde takviye 2-3. Hatta 1 ' e düştüğümüz oluyor. Hatta düşürme şansım olsa daha da düşürücem vitesi. Bu gün bir yere geldim. Traktörün en hızlı yavaş vitesi hızlı geldi.
Ben ömrü hayatımda biçimi bu kadar zor, bu kadar bela bir ot görmedim.
Ama kabahat bende. Ertan Hoca ' m da söylemişti.
O son gübreyi atmayacaktım..
Sezon açıldı.
Konuyu canlandıralım biraz.
Şarköy'e geldim. Biçme 30 olmuş (düz tamburlu makinayla). Sıkmalı 40.
Kahvede kavga ediyoruz şu anda. 30 gerçekten pahalı bence.
80 isteyeni duydu bu kulaklae
Kulagim kanadı.Saatliktir o saatlik dekar olsa duramazsın.
Kulagim kanadı.
Saatliktir o saatlik dekar olsa duramazsın.
30 biraz fazla olmuş ben 20 ye biçiyom pahalı diyolarBizde 30'a biçtiler tanburlu ile.