Ot Biçme Fiyatları

Ynt: Ot Biçme Fiyatları

Bu biçimlerdeki fiyatlar sıkmalı ile biçilenler değil mi arkadaşlar?

Hermiyas link=topic=75565.msg894263#msg894263 date=1401177581' Alıntı:
Bu biçimlerdeki fiyatlar sıkmalı ile biçilenler değil mi arkadaşlar?

Tamburlu, sıkmalı ayrı ayrı.

Dün ister inanın ister inanmayın, 2 traktör 16 saat durmadan biçim yaptık.

Toplam 17 dekar yer biçebilmişiz.

Mahsul yem bezelyesi. Yer kendi yerim.

Bugün daha da beter. 2 motor 15 dekarda kaldık. 2 makina da mili kırdı. Birazdan milleri değiştirmeye başlayacağız.

Bıçakları, hiç saymıyorum. 30 dekar bir yere girerken 25 ' li paketi açmıştım. Tarla bitti, bıçaklar bitti. Üstündeki bıçaklar değil, kutu bitti. Dekarda 1 bıçak yemiş.

Ben ki 165 ' lik tamburla tek başıma günde 80-85 dekar yer biçen adamım. Biçme konusunda üstüme tanımam. Ama iş bezelye oldu mu, bütün kurallar değişiyormuş.

Otun 4-5 metre uzadığı yerler var. Tambur biçtiği bir kökü çekmeye başlayınca, otun ucu 3-4 metre uzaktan geliyor.

Dolama, yığma, tıkama, ne istersen..

Tritikalenin üstüne çıkmış, tekrar dibine inmiş, sonra yine üstüne çıkmış.

Takviye 4 ' e atabildiğimiz yerler çok sınırlı. Genelde takviye 2-3. Hatta 1 ' e düştüğümüz oluyor. Hatta düşürme şansım olsa daha da düşürücem vitesi. Bu gün bir yere geldim. Traktörün en hızlı yavaş vitesi hızlı geldi.

Ben ömrü hayatımda biçimi bu kadar zor, bu kadar bela bir ot görmedim.

Ama kabahat bende. Ertan Hoca ' m da söylemişti.

O son gübreyi atmayacaktım..

sebazios link=topic=75565.msg894487#msg894487 date=1401220154' Alıntı:

Bugün daha da beter. 2 motor 15 dekarda kaldık. 2 makina da mili kırdı. Birazdan milleri değiştirmeye başlayacağız.

Bıçakları, hiç saymıyorum. 30 dekar bir yere girerken 25 ' li paketi açmıştım. Tarla bitti, bıçaklar bitti. Üstündeki bıçaklar değil, kutu bitti. Dekarda 1 bıçak yemiş.

Ben ki 165 ' lik tamburla tek başıma günde 80-85 dekar yer biçen adamım. Biçme konusunda üstüme tanımam. Ama iş bezelye oldu mu, bütün kurallar değişiyormuş.

Otun 4-5 metre uzadığı yerler var. Tambur biçtiği bir kökü çekmeye başlayınca, otun ucu 3-4 metre uzaktan geliyor.

Takviye 4 ' e atabildiğimiz yerler çok sınırlı. Genelde takviye 2-3. Hatta 1 ' e düştüğümüz oluyor. Hatta düşürme şansım olsa daha da düşürücem vitesi. Bu gün bir yere geldim. Traktörün en hızlı yavaş vitesi hızlı geldi.

Biraz acsana yem bezelyesini.kuru alandami ekimi baharmi guzmu.ben afyonluyum.

sebazios link=topic=75565.msg894487#msg894487 date=1401220154' Alıntı:

John deere 2030 la piyasada çok çalışmışlığım oldu seri 2 ile hiç bayılmaz saatte tam 10 dönüm keser düz 1 le de 8,5 keser. kronometreyle ölçmüşlüğüm bile vardır. yem bezelyesini hiç görmedim biçmedim işin doğrusu ama bu sene ekmeye niyetim var. tamburların otu toplayan kanatlarına 3-,5 cm civarı silme demir kaynattır bu tarz dallanan yatan otları hiç traktörü yormadan bir anda çeker alır kardeşim. sen 2 traktörle o kadar saat salıştıysan 2 takviyeyle biçmiş sindir o zaman.

ben üç yıl silindir kullandım ikrah ettim...

sonunda çift hareketli Süpertar çayır biçme ile devam
ettim çok memnunum..
burada piyasada çalışanlar dekarını 10 tl ' ye biçiyorlar..
aynı yeri dekarı 8 tl ' den de topluyorlar.
balya 20 kğ civarı 900 krş..

Sezon açıldı.

Konuyu canlandıralım biraz.

Şarköy'e geldim. Biçme 30 olmuş (düz tamburlu makinayla). Sıkmalı 40.

Kahvede kavga ediyoruz şu anda. 30 gerçekten pahalı bence.

"Allah yaralı ve ölümsüz kaza versin"... bu sanayici duası.
"Allah traktörsüz keş paralı çiftçi versin" bu da bizim duamız olur işte, fena mı? :)30 tl için makine alıp piyasaya çalışmaya değer.

Bizde tamburlu 10- 15 lira ama hemen hemen herkes de makina var. Olmayanlar da emanet alıyor. Paralı biçme işi yok. Sıkmalıyı bilmiyorum ama piyasaya iş yapanlar yolda gittiğinden hızlı gidiyor. Sıkma filan yapmıyor sadece tamburun arasından geçiriyor o kadar yani. Hatta bazıları bir karış yukarıdan biçiyor. :)

Sezon açıldı.

Konuyu canlandıralım biraz.

Şarköy'e geldim. Biçme 30 olmuş (düz tamburlu makinayla). Sıkmalı 40.

Kahvede kavga ediyoruz şu anda. 30 gerçekten pahalı bence.

bencede çok pahalı bizim fiği biçen dekarını 20 TL ye biçti (makinası pottinger tamburlu )