ot ilacı

Ynt: ot ilacı

[quote mustang hangi otları öldürüyor [/QUOTE]

Geniş yapraklı tek yıllık yabancı otların çoğunu öldürür. Yüksek dozu (70 cc/da) bizim bölgede kısmen sorun olan kekre ile mücadelede faydalı oluyor.

atila link=topic=51083.msg515687#msg515687 date=1326994421' Alıntı:
MUSTANG Buğday ve Mısır için
EKİPP SUPER Mısır - Darıcan için
PYRAMIN ve BETANAL Şeker pancarı için

mısır ; ekipp yerine size dar yapraklı otlar için etkin madde nicosulfuron olan watson ( sansonun muadilleride olur.)(super ekipp çok pahalı)
çok ucuz ve etkili,
ben amin ile karıştırıp atıyorum hiç ot kalmıyor.

juneeeight link=topic=51083.msg516053#msg516053 date=1327053356' Alıntı:
mısır ; ekipp yerine size dar yapraklı otlar için etkin madde nicosulfuron olan watson ( sansonun muadilleride olur.)(super ekipp çok pahalı)
çok ucuz ve etkili,
ben amin ile karıştırıp atıyorum hiç ot kalmıyor.

Bildiğim kadarı ile Nicosulfuron bazı mısır çeşitlerinde sorun çıkarabiliyor. Dolayısıyla pahalı olmasına rağmen Ekipp kullanıyoruz. Aslında PRIMEXTRA / GUARDIAN EXTRA (atrazin + metalochlor veya alachlor) bileşikleri çıkış öncesi veya çıkıştan hemen sonra çok iyi, ama galiba artık piyasada bulunmuyorlar.

atila link=topic=51083.msg516066#msg516066 date=1327055742' Alıntı:
Bildiğim kadarı ile Nicosulfuron bazı mısır çeşitlerinde sorun çıkarabiliyor. Dolayısıyla pahalı olmasına rağmen Ekipp kullanıyoruz. Aslında PRIMEXTRA / GUARDIAN EXTRA (atrazin + metalochlor veya alachlor) bileşikleri çıkış öncesi veya çıkıştan hemen sonra çok iyi, ama galiba artık piyasada bulunmuyorlar.

bazı çeşitler biraz etkileniyor evet dozu iyi ayarlamak lazım, özellikle çift atmamak lazım.
ama amin ve vatson karışımı kadar etkili olan ilacı hiç görmedim. çıkış öncesi ilaç hiç
kullanmıyoruz toprakta kalma riski olduğu için.

köylü link=topic=51083.msg516003#msg516003 date=1327041251' Alıntı:
gezegen

yazım sert olduysa özür dilerim.o anlamda yazmadım.bazen oluyor demek ki.kusura bakma.

ilaç konusunda ilacın etkileşimi ve ekilen bitkiye ve daha sonraki ekilecek bitkiye vercegi zararlar iyi araştırılmalı.
, kanser oluyoruz. hepimiz okumuş insanlarız.hiç burada kulupde cahil yok. herdal dan gülleriz toplanmışız buraya.
markadan çok işleve bakalım.ilaç fabrikalrını aryın tam bil gi alın.katolog isteyin
BAKIN BUNU SAFA TARIM ÇOK GÜZEL YAPIYOR.
BEN ÇOK BİLMİYORMUŞUM ŞUAN BAKIYORUM BİLGİLERE KATOLOGA SİZLEREDE TAVSİYE EDRİM.
REKLAM DEGİL.GERÇEK. EGER BU İŞİ YAPMAK İSTEYENLERE DUYRULUR.
NE DEYİM ARTIK.

ÇOK ÇEŞİT VAR.EZBERE KULAK DUYMAYLA İŞ YAPMAYALIM.
OKU
ANLA
UYGULA
BİRŞEY KAYBETMEYİZ KAZANIRIZ.
kardeşime bak olur ,,, sorun degil anlş-*s

amin (weedkiller) 200 litreye 3 kg koydun mu yeşil aksamı olan herşeyi kurutuyor biz özellikle bögürtlen gibi inatçı bitkilere sürgün zamanı uyguluyoruz bi daha çıkmıyor ( dikkatli ilaçlama yapmalısınız çünki yeşil olan herşeyi kurutuyor ) gasterde bahçe ilaçlamak için bi aparat var onla ilaçlıyoruz

hububatta geniş ve dar yapraklı yabancı ot ilaçlarını karışım halde uygulayanlar varmı? iyi veya kötü tecrübelerinizi paylaşırmısınız anlş-*s

bızde bugdayda gecen yıl atlantısi kesfettık bence cok pahalı degıl kardes ucuz bıle cünku daha once iki kere ilaçlama yapıyorduk geniş yaprak için ayrı bu ne var ne yok bitiriyo bıde 2.yıl ot cıkmıyo .