Ynt: PANCAR MOTORUNDA KULLANILAN MAZOTA YAĞ KARIŞTIRIYOR MUSUNUZ?
kesanlı22 link=topic=68249.msg776756#msg776756 date=1379750328' Alıntı:
:S S.a. arkadaşlar sulama yaparken pancar motorunda bazen euro dızel de kullandığımız oluyor.ancak bazıları mazot çok ince ve fazla yakıyor diye 10 numara yağ ile karıştırıp kullanıyormuş... uyy-*s sizce bu ne kadar mantıklı.?Bu arada pancar motoruma yeni rektefiye yaptırdım.Sulama yaparkende 3 saat çalıştırıp yarım saat dinlendiriyorum.Motorun yakıtı konusunda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.hayırlı işler.. anlş-*s
s.a. abi direk yağ yakanda var

temiz yağ bulabiliyorsan karıştır..ama 10 numara yağ ben işin içindeyim karıştırmaya kıyamazsın gerçek on numara yağın litresi 7-8 hatta ithal yağlar 10 lira civarı 18 kg lik teneke mals yağ (en iyisi)96 lira o yüzden kimse 10 numara yağ koymaz kıyamaz

) o koydukları rafineri artığı...ayak yağı..pamuk yağı..kızartma atığı..yol kenarlarında satılan adi yağlar...SAKIN KOYMAAA

))) ama dediğim gibi yağına kefil gerçekten 10 numara olupta fiyatı 5-6 lira civarı bulabilirsen koyduğuna değer..benim şahsi tercihim benim traktör eski kömür seçmez

)) ben mazot yerine komple yağ yakıyorum 75 litre depo var 10 litre mazot 60-65 litre yağ koyuyorum sıkıntı yok...