Kendi arazime yonca korunga gibi çok yıllık bitki ekiyorum tek yıllık bitkileri kira olan arazilere ekim yapıyorum
Tarla kira
Traktör arkası Santrifüj de var lombardinide var
Borulu kapalı sistem sulamam mevcut 5 adet 55 lik jet tabanca 1400 mt boru hasata kadar toplamasam da olur
Sulamanın çoğu pompa yani mazot harcayarak olacak belki 25 dekar enerji ihtiyacı olmadan salma sulama yapabilirim
Tek seferde 2 saatte 5 dekarı suluyorum yaklaşık 30₺ mazot kullanıyorum
Şaklak Pnomatik mibzerim var 6 lı
Ona uyumlu 6 lı ara çapam var mısır için kullanıyorum pancar içinde mibzerin ön baskı tekerleri ve diskleri mevcut
Holderim var ilaç için
Çapa işi için fabrika getiriyor 100-200 kişilik grup dekarı 100₺ çapa ve tekleme için
Söküm için belki tek sıra alabilirim 5 yıl vadeli veya fabrikanın 4 adet makinası mevcut 6 sıralı grimne ve ropa marka dekarı 180₺
Benim avantajım fabrikaya 5-6 km uzaklıktayım nakliye ve ekipman temini konusunda da yardımcı olurlar merkeze her imkanı tanıyorlar
İşçi, söküm ve nakliyeni beğendim mantıklı
Ama sulama işi o jet tapanca ile olmaz pancarın yapraklarını deler hep
25 dekarlık sulama borun eğer pan 3 fıskiye ise yanlara hortum atarsın demir çubukla sabitlersin benim gibi 75 dekar yeri rahat sularsin 25 dekarlık yerede gücün yeter heralde almaya
Çıkışın güzel olması için eski mekanik mibzerle ekeceksin onunda çiftli düşürme ve tohumu kırma gibi huyu var .
Onuda burada durmuş Türker diye bir üye vardı onun anlattığına göre tohumu her göze bir su bardağı kadar ekleyerek ekilirse daha homajen düştüğünü söylemişti bende denedim oldu
17 cm lim disk taktırdım işçi bile sokmadim yarıya yakınına
Eğer otla mucadleyi iyi yap eski mibzerle ek işçi bile sokma ben yaptım gayet de menunum motor capası yapıldı tabiki bu arada
Sulama maliyetin de bana göre benim gibi sularsan dekar maliyetin 200 TL olur tahmini
Fabrikada makina getirirse makina alma ilk sene bir bak nasıl oluyor 200 dekar ek dememdeki amaç söküm makinasını taksitle alırsan piyasaya verdiğin para ile taksit ödersin mal sahibi olursun diye düşündüm