paranıın değerini bilin tüccarlara köle olmayın

Ynt: paranıın değerini bilin tüccarlara köle olmayın

yanlız adam link=topic=60449.msg660091#msg660091 date=1354879614' Alıntı:
bu yazın biraz siyaset kokuyor gibi geldi bana
bir elin parmakları nasıl birbirine benzemiyorsa herkezin işide birbirine benzemez şerefli1 arkadaşımızın dediği gibi benim kısıtlı zamanın vardır işimi çabuk yapmak isterim kimse bana sırasını vermez velasıl bu senin dediğin olmaz
nasıl olur dersen köyce bir koperatif kurarsın herkez tarlalarını koperatife verir ona gere daha az ekipman ve traktörle işler yürür
Yazınızın son satırına katlıyorum.

Tarlanın kenarında yol var, ortasından çiğner geçer.
Tarla kiralık ise, mahsulün iyi çıkarsa tarla sahibine senin ordan ne mahsul çıktıya der.
Tarla sahibine nekadara kiraya verdiğini sorar, paahalı bile olsa çok ucuza vermişsin der.
Başka bir yerden ucuz zirai ilaç temin edersin, etraftakilere tavsiye edersin, gider ilaç satıcısına falan ucuz ilaç almışbizede tavsiye etti diye gammazlar.
Makinayla nohut ekimi yaparsın, nohut yolanlara gider o nohutu makinayla ekti serttir yolamazsınız der.
Biçerden kamyona buğdayı direk yüklersin tartılmadan kahvenin önünde kaç ton olduğunun hesabını yapar.
Ekini ektikten bir ay sonra otomobille senin ekinleri gezer iyibir çıkış yapmışmı diye.
Hal böyleyken nasıl ortak alet alıp kullanacağız...?

R.çiftçi link=topic=60449.msg660244#msg660244 date=1354895999' Alıntı:
Tarlanın kenarında yol var, ortasından çiğner geçer.
Tarla kiralık ise, mahsulün iyi çıkarsa tarla sahibine senin ordan ne mahsul çıktıya der.
Tarla sahibine nekadara kiraya verdiğini sorar, paahalı bile olsa çok ucuza vermişsin der.
Başka bir yerden ucuz zirai ilaç temin edersin, etraftakilere tavsiye edersin, gider ilaç satıcısına falan ucuz ilaç almışbizede tavsiye etti diye gammazlar.
Makinayla nohut ekimi yaparsın, nohut yolanlara gider o nohutu makinayla ekti serttir yolamazsınız der.
Biçerden kamyona buğdayı direk yüklersin tartılmadan kahvenin önünde kaç ton olduğunun hesabını yapar.
Ekini ektikten bir ay sonra otomobille senin ekinleri gezer iyibir çıkış yapmışmı diye.
Hal böyleyken nasıl ortak alet alıp kullanacağız...?
Demek ki her taraf aynı.:)

hüsseyin link=topic=60449.msg660196#msg660196 date=1354892700' Alıntı:
peki traktörlere neden bu kadar para veriyoruz 100.000 gibi rakamlat var arada halbuki 20 bin tl lik traktör işimizi rahatca görür

bunun bir sebei yokki herkes işini daha çabuk ve pratik yapmak için uğraşıyor senin 20bin tl lik traktörün kaç kişinin işini biirecek merak ettim şimdi ...
ben şimdi iki aay hiç ara vermeden gezer biçerle ekin biçtim bunu 20 bin tl lik hangi traktör çekecek veya iki ay benim işleri bitirmemi kim bekleyecek merak ettim şimdi...

bu devirde baba oğulla ..kardaş kardaş ile ortak olamazken sen kalkmış bir köyü ortak yapıyorsun iki gün gülerim bu konuya ;D ;D ;D ;D ;D

çok saçma bi konu noo*-*- noo*-*- noo*-*-