patates'te sorun YSFTY

Arkadaşlar son bir haftadır yer yer sararmış ve sönmüş
patatesler görülmeye başladı...
ilgili arkadaşların bu konudaki yorumları nelerdir..

Ynt: patates'te sorun YSFTY

Mantar hastalığı yusuf hocam. benim bir patates tarlası tamamen kurudu. böyle sararma ile başlıyor, sonra senişiyor ve kuruyor. çözüm bulamadım.

yusuf abi bizim patateslerde de var geçenlerde bi yağmur yağdı ondan sonra oldu mantar ilacı var şuan ismi aklımda değil ondan atmalisin

Abi bizim koyu 10 gun once dolu vurdu tum yapraklari doktu simdi cikan filizler sari. Doludan 1 gun once 4ncu mantari attik bekliyoruz Allah hayirlisini versin...

mantar hastalığı girmiş abi hastalık girmeden ilaca baslanması tavsiye ediliyo ben bu sene hafta da bir 4 kere attım kurtuldu hastalık girmeden zaten çıkma zamanı geldi bizim haftaya sökmeye başlarız..

Mantar girmiş yusuf abi hemen ilaçlamanı öneririm biz 3.mantar ilaçlarını attık(signum) şuan bi sıkıntı yok ay başından sonra söküme başlarız zaten...

Teşekkürler mantar teşhisi koyuldu demek...
yarın atalım şu signum ilacını..
Bazılarıda böcek var dedi amma..
sizler daha iyi bilirsiniz..

%99 Mantar-Maneb %80 kullanabilirsin Mildiyö,Yaprak Yanıklığı ve Adi uyuza kullanılıyor. İyileştirmese bile korur diğerlerine geçmez.

Emirdağlı link=topic=85183.msg1017954#msg1017954 date=1439571991' Alıntı:
Abi bizim koyu 10 gun once dolu vurdu tum yapraklari doktu simdi cikan filizler sari. Doludan 1 gun once 4ncu mantari attik bekliyoruz Allah hayirlisini versin...
bu sene afyonu mildiyö vurdu diyorlar aslı varmı

mantar aynı sorun türkiye genelinde alliset80wp kullan başka ilaçla karıştırma hastalığı tedavi edemessin sadece yavaşlatır yada durdurursun sulama suyu ile göz taşi yada bakır kullan

mildiyö veya mantar hastalığına yakalanan bu tarladan çıkan
patatesin halk sağlığına bir etkisi pazar kalitesi yada zararlı hastalığı ileriki yıllarda devam ettirme olasılıkları nedir acaba..

Bolgelere gore patates ekimi ne zaman Ege bolgesi icin en uygun cins ve ekim donemi ne zamandir en uygun tohum derken verim ve pazarlama sikintisi olmayan