Petrol 2013'te 50 dolara düşebilir' tahmini!

Ynt: Petrol 2013'te 50 dolara düşebilir' tahmini!

köylü link=topic=60810.msg668287#msg668287 date=1355919249' Alıntı:
2013 çok güzel olacakkkkkkkkkkkkkkkk

yusuf abim öyle diyince kalbim hopladı birden inşaallah bolluk bereketli olur 2013 yılı hepimizide işte o zaman bütün planlarımız tutar

Devletin aldığı vergi zaten belli.Fiyatta ucuzlama direkt akaryakıt şirketlerinin cebinden çıkacak.Yani devlet litre başına 3.5 lira vergi alıyorsa ucuzlayınca da litre başına aynı vergiyi alacak.Hatta ucuzlama olursa daha fazla akaryakıt şatışı olacağı kaçınılmaz.Yani devlet daha fazla vergi alacak.Hem devlet hem vatandaş kazanacak.Burada tek kaybeden akaryakıt şirketleri olacak *098*- *098*- )))
Ekonomiyi öyle detaylı şekilde bilmem ama mantık yürütünce yukardaki sonuç doğuyor anlş-*s

Petrol Zaten Ucuz Devlet Bize 5 liradan Benzin Verirken Yabancı Ülkelere 1.50 1.60 küsür fiyatlara İhraç Ettiğini Kaç kisi Biliyo Acaba ? Bunu Yapan Türkiye İyi Düşünün Ben 5 liradan Alıyorum Yabancı Ülkerede 1.50 1.60 Fiyatlardan Satıyorum !!!

maliye bakanı:
Benzin ' deki Özel Tüketim Vergisi ' nin (ÖTV) yüksek olduğunu kabul ettiğini söyleyen Şimşek, ' ' Fakat vatandaşlarımız bilsinler, bu yüksek vergilere rağmen yıllık enerji ithalatımız bu sene 60 milyar doları aşacak. Dolayısıyla vergileri daha da düşürdüğümüzü düşünün, enerji ithalatımız çok daha fazla artacak. Burada mesele sadece bütçe gelirleri boyutu değil, mesele Türkiye ' nin dış dengesinin de yönetilmesidir ' ' diye konuştu....
yani anlayacağınız kendi petrolümüz olmadığı müddetçe ucuz yakıt zor gibi

zamanla hibrit arabalar arttıkça benzin ve dizele talep azalacak tabiki ama bu yıllar alır ve sonuçta traktörlerimizin illaki yüzü güler şuan birçok üretici firma elektrikli araç üretimine hız vermiş durumda ve talebide çok bu segmentteki rekabet arttıkça fiyatlarda düşer ve akaryakıt artık araçlardan yavaş yavaş kalkmaya başlar..kırsal kesim ve sanayi bölgelerinde kullanılır ve fiyatlar çok cazip olur diye düşünüyorum bu hayal değil büyük olasılık değilmi beyler..

mazot düşse bile devlet düşürmez neden düşürsünki direkman vergiye zam gelmiş gibi bişey olmuyo aynı fiyattan devam bu sefer devlet daha fazla kazanç sağlar. ha ne olur 1-2 yıl vergılere zam gelmez. ben zannetmiyorum tayyip babanın %50 değil %20 yakıt düşüreceğini bugun %20 düşse yarın emin olun buna yine %50 kor hemde acımadan....

bir iner iki çıkar bu boyle surer gider.