Piramitler ...

18.01.2009
10,734
25
Bursa

piramitlerhakkindabilgi.jpg


-Piramitlerin inşasında kullanılan taşların ağırlıkları ortalama 20 ton civarındadır...
-Piramitlerin inşasında kullanılan taşların ağırlıkları ortalama 20 ton civarındadır.
-Taşların bulunabileceği yer piramitlerinyapıldığıyerden oldukça uzaktır ve bu taşların nasıl getirildiği bilinmemektedir.
-Piramitlerin inşasında kullanılan taş sayısı, basamaklarındaki taş sayısı ile çarpıldığında dünyanın güneşe olan uzaklığı ortayaçıkmaktadır.
-Ayrıca kullanılan taş sayısının, basakmaklardaki taş sayısına oranı da pi sayısını vermektedir.
-Piramitler hangi hükümdar adına yapıldıyda, hükümdarın bulunduğu odaya yılda 2 defa güneş ışığı girmektedir, bu günler, doğum günü ve tahta çıkış günüdür.
-Piramitlerde araştırma yapan ilk 12 kişilik bilim adamı ekibi mumyalarda bulunan radyoaktif maddeden dolayı kanser olup ölmüşlerdir.
-Piramitlerin içinde radar, sonar, ultra sount gibi cihazlar çalışmamaktadır.
-Piramitlerdeki bazı odalarda ne olduğu bilinmemektedir. Bu odaları araştırmaya çalışan bilim adamı ve araştırmacılar ya başladıkları yere dönmüşlerdir ya da odalarda kaybolmuşlardır.
-Piramitlerin içinde bitkilerin daha çabuk büyüdüğü tespit edilmiştir.
-Piramitler dünya haritası düz olarak kabul edildiğinde, harita üzerinde dünyanın merkezi konumunda yer almaktadır.
-Piramitler iç kısımları kışın soğuk, yazın ise sıcak olmaktadır.
-Bilinmeyeden bir nedenden dolayı piramitlerin için bırakılan kirli suyun birkaç gün sonra arınmış olduğu gözlenmiştir. Ayrıca piramitler içerisinde bırakılan su 5 hafta kadar sonra yüz loasyonuy olarak kullanılabilir. Benzer bir inceleme de ise sütün piramit içersinde birkaç gün taze kaldığı ve daha sonra yoğurt olduğuda gözlenmiştir.
-Çöp kovalarının içindeki kötü kokulu çöpler piramitler içerisinde hiç koku yaymadığı tespit edilmiş ve çöplerin mumyalaştığı gözlenmiştir.
-İnsan vücudundaki kesik, sıyrık, yanık gibi yaraların piramitlerde daha çabuk iyileştiği tespit edilmiştir.
 
Ynt: Pramitler

herzaman ilginç ve olağan üstü bi şaşkınlıkla merak ettiğim bir yapıdır. çok çelişkili durumlar var hala bence çözülemeyen şifreler dolu.paylaşmakta fayda gördüm.
 

Ynt: Piramitler ...

piramitleri hep ilginç buldum. birkaç ilavede benden olsun.

-Piramitin içerisine bırakılan süt birkaç gün bozulmadan kalabilirken, beklenmeye devam edilmesi durumunda yoğurt haline gelmektedir

-Piramitler bir güneş saati olarak işlev görmektedirler. piramitlerin Ekim ayı ortasında ve Mart ayının başlangıcında yre düşürdüğü gölgeler, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir
rocky l link=topic=53925.msg566407#msg566407 date=1332125245' Alıntı:
-Piramitler iç kısımları kışın soğuk, yazın ise sıcak olmaktadır.

* Piramitlerin içi yazın serin, kışın ise ılık olur.
 
Ynt: Piramitler ...

bunlar gerçek. uzamnlar hesaplamış görmüş bilirkişlerce ve deneylerle kanıtlanmış. o zamandaki bu muhteşem yapıtlar şimdilerde asla denk gelemediğimiz şeyler. gizem dolu yapıtlar.
 
Ynt: Piramitler ...

ömer keşke senle gitsek le gezmeye . adamlar çok akkılıymış güneşe dik filan bakıyorlarmış . kayboluyor gece meydanda çıkıyor diye rivayetler var onlar yalandır ama içindeki bir çok şey gerçek mesela adamlar öyle yapmışlarki kaç basamak basıyorsun çöküyor kapılar çok enteresan nereden açılacagı belli degil yani öyle çok güzel olur gitsek
 

Ynt: Piramitler ...

yorum için sağolun arkadaşlar.gizemli omaları çok merak uyandırıcı ve bence daha birsürü keşfedilmemiş özellikleri vardır.
 

Benzer Konular