Prima Buğday Tohumu Eken Var mı ?

Merhaba biz bu sene BC-INSTITUT firmasının Prima buğday tohumunu ekeceğiz.Bu buğdayı daha önce eken varmı acaba. verim ve kalite olarak nasıl acaba.

Ynt: Prima Buğday Tohumu Eken Var mı ?

Ben de bu yil ilk kez ekecegim, bu cesitten 2 ton aldim, lamardor ve take all ilaci ile ilaçlı. Bunlarin yaninda mihelca ve bc lira da ekiyorum.

reallion link=topic=78429.msg927635#msg927635 date=1413785260' Alıntı:
Merhaba biz bu sene BC-INSTITUT firmasının Prima buğday tohumunu ekeceğiz.Bu buğdayı daha önce eken varmı acaba. verim ve kalite olarak nasıl acaba.
Dekara kaç kg ekilmeli biz 22 kg gibi düşünüyoruz

Az önce prima ' yı üreten önder tohumculuk (ÖÇP) ile görüştüm. Geçen yıldan birkaç teferans verdi. Referanslardan bir kaçını aradım, konuştum. Uygun şartlarda 750 kg/da ' ı geçenler var. Açıkçası ikna oldum.

Ellerinde zaten az kalmış. 1 ton kadar ayırttım. Fiyat 1.475

Ben de bu yıl ilk kez deneyeceğimden tecrübeli arkadaşların önerilerini zevkle dinlerim. Sonuçları da paylaşırız.

mrb hocam onun yerine aynı firmanın ürettiği mihelcayı öneririm hem daha verimli hem daha kaliteli

Bu yıl Prima ve mihelca çeşitlerini ben de ilk kez deneyeceğim. dayço arkadaşımız mihelca ' yı daha önce ekmiş anladığım kadarıyla, bu çeşit için erkencilik, geççilik, bitki beslemesi gibi konularda tavsiyeleri olursa seve seve dinleriz. Gelişimi de fırsat buldukça ben de buradan paylaşırım.

Çeşit orta erkenci. 1000 tane ağırlığı 40-41 gr civarı. Çok iri bir buğday değil. Dekara 20-22 kg civarı uygulanabilir. Biz 45 dekar kadar ektik. Sonucu paylaşırım.