Profil Pulluk ile Deveboynu Pulluk Artı-Eksi Yönü

Benim şu anda kullanmış olduğum deveboynu pulluk sert tavsız yerde batmayıp çizip gidiyor..Bu durumda profil şase pulluğun avantajlı olduğunu deveboynu ile sürüm yaparken motorun yaktığı yakıtı profil pullukla sürüm yaparken düşürdüğünü duydum ne kadar doğrudur..

İki tip bu pullukların avantajı - dezavantajı nelerdir...Eğer profil pulluk daha iyi ise seneye 4 lü 16 numarasını almayı düşünüyorum..

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bizimkiler deveboynu bugüne kadar sıkıntı olmadı. Batma konusunda traktörün hidroliğinin payı da büyük. Yer beton gibiysede dip kazan çekmek daha doğru olur.
Ben hidrolik hassasiyetini minimuma getirip tüm kapatıyorum yine batmıyor sanki betonun üstünde gider gibi asfalta batıyor tutmuş yere batmıyor..Çizel çekmiştim başka bir tarlada oda aynı şekil bi tarafına şaseye kadar battı başka bi tarafı da aynı tarlada tangır tungur çizerek gitti..

Ben hidrolik hassasiyetini minimuma getirip tüm kapatıyorum yine batmıyor sanki betonun üstünde gider gibi asfalta batıyor tutmuş yere batmıyor..Çizel çekmiştim başka bir tarlada oda aynı şekil bi tarafına şaseye kadar battı başka bi tarafı da aynı tarlada tangır tungur çizerek gitti..

Hidrolik gücünün yapabileceği o kadar. Pullukların geometriside önemli. O batmayan yerlere toprak tahlili yaptırın. Bizimde vardı öyle bir tarla tarım kireci atınca düzeldi.

Hidrolik gücünün yapabileceği o kadar. Pullukların geometriside önemli. O batmayan yerlere toprak tahlili yaptırın. Bizimde vardı öyle bir tarla tarım kireci atınca düzeldi.
Askı kolunun sağ tarafı tüm kapatıp sol tarafı biraz açınca bu şekilde biraz batıyor
33a623ad3a8a35ad28ca3028d338c139.jpg

Askı kollarını eşitleyip normal ayarına alınca sade çiziyor sert yerde tavlı yerde sıkıntı yok

17c7c296e606d296f976f78302168265.jpg