Arkadaşlar videodaki Traktör bizim. Alpler 4lü13 pulluk taktım, pancar tarlası sürmüştüm. Pulluğun ayarı sizce nasıl, doğru mu yapmışız ayarı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bence güzel bir hata yok ön ve arka bıçak eşit batıyor bir önceki hattın açığını da güzel kapatmış boşluk ve fazlalık yokArkadaşlar videodaki Traktör bizim. Alpler 4lü13 pulluk taktım, pancar tarlası sürmüştüm. Pulluğun ayarı sizce nasıl, doğru mu yapmışız ayarı. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sağolasın ustamBence güzel bir hata yok ön ve arka bıçak eşit batıyor bir önceki hattın açığını da güzel kapatmış boşluk ve fazlalık yok
Traktöre 1600-1700 devir verseydiniz iyi olurdu.
Orta kolun doğrultusu ön teker göbeğini görmesi için pulluktaki delik üste alınmalıdır.
Bende bakar bakmaz onu farkettim [emoji1]ben pulluğa değilde 5,5 yıl önce yüklenen videoya soru sorulmasına takıldım.![]()
Pulluk ile Ortakol bağlantısını mı kastettiniz?Traktöre 1600-1700 devir verseydiniz iyi olurdu.
Orta kolun doğrultusu ön teker göbeğini görmesi için pulluktaki delik üste alınmalıdır.
Pullukların uç demirleri her zaman jilet gibi keskin olmuyor, toprak sert kuru olunca biraz sola yatık olması iyi oluyor. Öyle olunca kulakların devirme kabiliyeti azalıyor, duruma göre sola yatık olmasının çok mahsuru bence yokEn iyisi eline Bi terazi alıp traktörü çizgiye sokunca teraziyi pllugun üstüne koy. Hem sağa sola eğimine hen ortak ol uzunluk kısalıgına göre teraziye getirdin mi iş tamamdır [emoji846]
Çeki hassasiyetini orta koldan alan modellerde orta kolun teker göbeğini görmesinden daha çok yayı gerektiği kadar itme ayarı yapılması gerekli olduğunu düşünüyorum.Traktöre 1600-1700 devir verseydiniz iyi olurdu.