PULLUK KULLANAN HERKES CEVAPLASIN

Ynt: PULLUK KULLANAN HERKES CEVAPLASIN

bizim burda en çok alpler tutulur vede bıçaklarını çok rahat bulursun hemde uyguna....ama ünlü yok mesela...demek istediğim sizin oralarda en çok hangisi rağbet görürse onu tercih et marka olarak....sonra bazıları gibi bıçaklarını bulamazsın....alpler çok kalitelidir ben onu biliyorum

bizim burada herkeste alpler vardır alplerden başka pulluk bilmezler ama ödemişte bizim bütün traktör aletlerini aldığımız yerde ünlü satılıyor ve herhangi bi parçasını kolaylıkla buluruz diyor

1.si profil şase pulluğu nerden bulcak bulduk diyelim bıçakları nerden alcaz ve ödemişte bundan hiç yok

ben şöyle duydum o sebeple bunu söylüyorum alplerle 4lü 12 çeken traktör ünlü 5 li 11inç çeker yani ünlü motoru tutmuyo

SADIK480 link=topic=49948.msg496266#msg496266 date=1324582846' Alıntı:
ben şöyle duydum o sebeple bunu söylüyorum alplerle 4lü 12 çeken traktör ünlü 5 li 11inç çeker yani ünlü motoru tutmuyo
Toprağı çevirmiyorda ondan öyle. patlatma gibi bas gitsin ;D

td75 bence 5 li 11 li takılmalı burada toprak yapısının ağır olmasına rağmen td65 e 5 li 10 takan var

bende td 80 dt newholland var arazimiz de engebede var düz yerde toprak gevşekle sert arası araştırmalarım sonucu eskişehir yapımı turan pulluk aldım çok memnunum yarı otomatik 4+1 5li 12 numara malzeme 1. sınıf yalnız biraz pahalı ama sorunsuz kullanırsın traktörü kasmıyo

burda herkes yorum yapmıs bı sekılde bu sekılde ulkemızde cıftcılık zor ılerler.bakın avrupa ulkelerıne kocaman motorun arkasında ya 3 lu yada 4lu pulluk oluyo.burad onemlı olan arka arkaya bırsuru kulak olmsaı deıl tpragı ıı devırmesı.senın motorun zaten 75 hp bu motordan ne beklıosun tak ona 3lu 16inç hem kulagı buyuk hem arası geniş motorda rahat gıder

arapörenli link=topic=49948.msg496383#msg496383 date=1324590120' Alıntı:
burda herkes yorum yapmıs bı sekılde bu sekılde ulkemızde cıftcılık zor ılerler.bakın avrupa ulkelerıne kocaman motorun arkasında ya 3 lu yada 4lu pulluk oluyo.burad onemlı olan arka arkaya bırsuru kulak olmsaı deıl tpragı ıı devırmesı.senın motorun zaten 75 hp bu motordan ne beklıosun tak ona 3lu 16inç hem kulagı buyuk hem arası geniş motorda rahat gıder
Ödemişi bilmamde bizde bu pek mümkün değil 14' pullukla bile derin sürersen alttan verimsiz kötü toprak çıkıyor. Hem toprağı o kadar derin ters çevirmeye ihtiyaç yok. Çizelle kemikleşmiş tabakayı kırıyoruz, pullukla derin sürsek kemikleşmiş tabaka yüzeye çıkacak. Ayrıca topraklarımız kurak olduğu için nemli toprak yüzeye çıkar.

İdeal olan 5 li 11 inç tir sizin bölgenizde, toprağı biraz daha iyi çevirsin diyorsan alpler çevirmesi pek önemli değil traktörü tutmasın dersen ünlü al.