pulluk secimi yardım lütfen

slm arkadaslar ben erkunt 70 lüks sıfır aldım 4 lü 14 numara pulluk aldım acaba dogru bi kararmı vermişim bilgisi olan arkadasların yardımını rica ediyorum saygılarımla.....

Ynt: pulluk secimi yardım lütfen

Tek etken beygir gücü motor değildir, toprak yapısı daha önemli bir etkendir.Ben MF 188 ' liğe kimi tarlada 4 ' lü 16' ünlü takıyorum çekiyor ama ağır toprak koşullarında 3 ' lü 13' bile zorluyor takvite 3 ' e atıyorum.

sukru link=topic=80332.msg952737#msg952737 date=1420237216' Alıntı:
slm arkadaslar ben erkunt 70 lüks sıfır aldım 4 lü 14 numara pulluk aldım acaba dogru bi kararmı vermişim bilgisi olan arkadasların yardımını rica ediyorum saygılarımla.....
Daha önce traktör ün neydi maçlı kaç numara pulluk kullaniyodun

kardeşm eğer değitirme şansın varsa 12 ayara düşürt 70 beygir bir traktör için 4 lü 14 ayar ağır gelir . çekmesine çeker lakin yakıt konusunda sıkıntı cekersın size sole bir örnek verim bı traktorun pulluk hesabı soyle olur 4*14*1,5=85hp yapar bu resmi dünyadaki gecerli olan hesaptır . . .

Toprak Ağası link=topic=80332.msg952749#msg952749 date=1420237937' Alıntı:
kardeşm eğer değitirme şansın varsa 12 ayara düşürt 70 beygir bir traktör için 4 lü 14 ayar ağır gelir . çekmesine çeker lakin yakıt konusunda sıkıntı cekersın size sole bir örnek verim bı traktorun pulluk hesabı soyle olur 4*14*1,5=85hp yapar bu resmi dünyadaki gecerli olan hesaptır . . .
güzel hesap ;)

daha önceki traktörüm 82 model 275 massey fergusondu 3 lü 14 numara kullanıyodum ilk 20 saate 50 dönüm yer sürdüm 100 litremazot yaktı sasırdım dönüme 1 lütre yakmam lazımdı kafam karıstı arkadaslar pullugu değiştirmek maddi külfet olacak bana acaba kulakları 12 numara taksam randıman alabilirmiyim

kardeşm eğer değitirme şansın varsa 12 ayara düşürt 70 beygir bir traktör için 4 lü 14 ayar ağır gelir . çekmesine çeker lakin yakıt konusunda sıkıntı cekersın size sole bir örnek verim bı traktorun pulluk hesabı soyle olur 4*14*1,5=85hp yapar bu resmi dünyadaki gecerli olan hesaptır . . . neye göre hesapladınız

1 L vitesle rahat gidiyo oda cok yavas 1 H aldıgım zaman düzde iyi ama biraz rampa oldugu zaman bayılıyo tekrar 1L ye düşüyorum

bak mesela eger 12 ayar alsaydın 4*12*1,5=72 hp neye göre hesapladınız bide kulakları komple 12 numara kulak taksam randıman alabilirmiyim

bak ben sana ne dıorum cekmesıne ceker ben basak 2073-75 tekceker 4 lu 14 ayar taktım oda cekıor ama napıor motoru zorluosun 15 sene kullancana 5 senede dagıtıosn :D ben case jx 100 e takıorm 4 lu 14 luyu serı bırde ucuooo :)

4 pulluk sayısı oluyor 14 ıncı ayarı oluor bunları çarpıosun beygır katsayısı sbt 1.5 le carpıosn....(1.5) nerden cıktı onu anlayamadım

peki pullugu değiştirmeden 12 numaralı kulak taksam nasıl olur sizce

kulak derınlıkle alakalı bır durum ınc ayarı traktorun goturdugu yerle alakalı bır durum tabıkıde traktoru rahatlatırr lakın buda sana malıyetlı olur deneme yapmadınmı bu yenı pullugunla haklımıyım haksızmıyım :D