Ali konuyu yeni gördüm. Birden çok bitkiyi, olabildiğince çok sayıda ama mümkün mertebe yakından çekip yükle siteye.
Fotoğrafını paylaştığında en az 2 sorun var. Bariz bir kahverengilik ve ve net bir sarılık.
Soğuk stresi ve fitotoksisite sararma yapar. Ama çok uzun zamandır harmony Extra kullanıyorum.
Bu yıl ise yeni versiyonu Harmony Platinum ile 600 dekarın üzerinde araziyi bizzat ilaçladım. Bu güne dek böyle bir kızarımlığa neden olduğunu ne gördüm, ne de duydum.
Doz aşımlarında yaprak uçlarında hafifi bi sararma yapar ama kızarıklığa neden olmaz.
Yani sorunun sebebi 'tek başına' fitotoksisite değil.
Otların ölme durumu ile telefonda gerekenleri anlattım. Harmony serileri otu buruşturmaz. Önce gelişimini durdurur ve uzun süreli, yavaş bi periyotta öldürür. Oy ölürken diğer akşamları yeşil olarak görünebilir. Çalışmak mekanizması bilinen ot ilaçlarından biraz farklıdır. Etki etmesi için de yaprağa deymesi yeterlidir. Gelişimini durdurduğu için de yabancı otlar görüntüden başka bi zararı olmaz.
Zaten geç etkili bir ilaç. Yabancı ot ilaçlaması çok geçe kalındığı için sonuç almanız gecikecek. Ama ilaçlamada bir hata yapılmadı ise, yabancı ot ile işiniz şu an bitti.
Not: Ot ilacı ile birlikte, bitkinin madde alımını hızlandıran:
- nemli ve yağışlı havalar
- karışıma eklenen Hümik, fülvik ve amino asitler, doz aşımını, dolayısı ile fitotoksisitenin şiddetini arttırıyor.