Rahimi iltihapli olan inek


Selamueleykim dostlar. Rahmi iltihapli olan bi inek yani hemen hemen surekli akintisi olan bi inek kizginlik gosterse ve bizde tohumlatsak tutar mi yada tutma olasiligi kactir . Tutu diyelim bi bu inege tedavi uygulaya bilirmiyiz tedavi seklimiz nasil olmak simdiden tesekurler saygilar.
 
Yok cagri caranin ne oldugunu bilirim inek iri bi inek simental irki surekli akintisi var mesela 2 gun unce tohumlatim ama bu gun gene akintisi var . Hayvan tam kizginliktaydi hata emin olmak icin hayvani cuzdum direk diyer hayvanlarin ustune kalkmaya basladi yani
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

Hebun021 link=topic=51250.msg518279#msg518279 date=1327275901' Alıntı:
Yok cagri caranin ne oldugunu bilirim inek iri bi inek simental irki surekli akintisi var mesela 2 gun unce tohumlatim ama bu gun gene akintisi var . Hayvan tam kizginliktaydi hata emin olmak icin hayvani cuzdum direk diyer hayvanlarin ustune kalkmaya basladi yani
o zaman bişey diyemeyecem illa ki bilen arkadaşlar vardır ama sonuçta hayvan sağlıklı değilken yapılan tohumlamalar genelde tutmuyor istisnai bir durum var mıdır bilmem dediğim gibi illa ki arkadaşlardan bilen vardır
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

Hebun021 link=topic=51250.msg518283#msg518283 date=1327276804' Alıntı:
Saolun arkadaslar uzelikle cagri sana cok tesekur ederim Allah razi olsun ne konu olursa olsun yardim etmeye elinden geldigi kadar akil vermeye calisiyorsun tekrar teskurler.
Bir de bazen aşılandıktan sonra birkaç gün akıntı olduğu oluyor bazı ineklerimizde veteriner bir problem yok normal demişti bir seferinde öyle bir durum da olabilir ama o ineğin tohumlama tuttu mu tutmadı mı hatırlamıyorum tam olarak ama tutmadı gibi kaldı aklımda mantık olarak tutmaması normal geliyor ama net bir bilgi gelecektir
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

Ben bu yıl 2 düveyi 3 kez boğaya çektim ve veteriner aşısıda yaptırdım ama rahim akıntıları olduğu için tutmadılar tedavi edip tekrar boğaya çektim şimdi bekliyorum,bazı durumlarda rahim akıntısı olursa tutmuyor buda şu sebeptendir hayvanın vajinasından gelen iltihaplı sıvılar eğer cervix içinden yan rahimden geliyora büyük ihtimal tutmuyor ama bazı durumlarda iltihaplanma vajina ile serrvix boşluğunda oluyor o zamanda tutma oranı yüksek oluyor,hayvanınınzda sürekli metritis türü bir akıntı varsa tumaya bilir bence ama yinede denemiş olursunuz bekleyin bakalım tutmassa şayet birdaki uygulamalara deneyim kazanmış olursunuz,hayvancılığın püf noktası bu bence yanlış uygulamalardan ders çıkarıp doğru olanı öğrenmek ve sürekli onu uygulamak.
 

Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

gecmiş olsun aynı sey bizim başımızada geliyor rahim iltihaplaşma yaptığı zaman buza tutturma oranı cok düşük gerekli tedavi olmadan ne kadar aşılatsan bile tutması zor bunun sebebide güç doğumlarda kaynaklanma olduğu söyleniyor veterinerlerce ineğim rahimine amagem niye bir ilaç yapiliyor zaten tohumlama yapacak olan veteriner rahimde iltihabın olup olmadını elle anlayabiliyor fazla tuz falan veriyorsan onuda atmış olabilir iltihap cogunlukta akıntı içinde sert pıhtı gibi oluyor dikkatli baktığında görebilecek sekilde
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

tutmaz döl onu tedavi etmen lazım bi rahim içine konan ilaç var onu uygularsın sonra bide pensilin falan yaparsan hayvan toparlar.. bizim bi inegimizde 5-6 defa bogaya geldi tutmadı zor dogum yapmıştı.. zor dogum yapan ineklerin cogunda iltihaplanma olur döl tutma oranı çok düşük..
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

Rahim iltihabı varsa kesinlikle hayvan döl tutmaz bunu bilmek için veteriner olmaya lüzum yok. Geçmiş muhakkak buna benzer vakalar yaşamışsınızdır bunları hatırlayalım. Hayvan zor doğum yapmış ise, doğumda buzağı çekerek çıkartılmış veya buna benzer olumsuz durumlarla önceki doğumda karşılaşılmış ise hayvanın vajinasından kötü koku geliyorsa, çara akıntısı sarımtırak veya irinli ise hayvanın süt veriminde ve genel sağlık durumunda normal olanlardan farklı bir görünüm gözlemlenmişse hayvan hastadır ve kesinlikle döl tutmama problemleri karşınıza çıkacaktır. Bu gibi durumlarda kesinlikle hayvanı tedavi ettikten sonra tohumlama yapın, yoksa kaç defa denerseniz deneyin hayvan döl tutmaz para ve zaman kaybına uğrarsınız. Saygılarımla.
 
  • Beğen
Tepkiler: mazotcu
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

antişbiyotik li bir tedavi ile çözülebilir.bu intihabın hastalık mı yoksa kızgınlıktan mı oldugu kesinlikle ayırt edilmeli.kızgınlıktan oluyorsa rahimin uç kısmına yakın yerde kızarıklık olur mecimek büyüklüğünde rahmin iç kısmında buna kes me denir.bçyle duruımda aşılandıktan veya çiftşeştikten sonra bu kesmeye ateşte kızartılmış demir çubukla hafifce dakundurulur veya orayı aşrı bir tuzla hafif tariş ederek bunu çöze bilirsiniz.
ama iltihabın hastalık mı kızgınlık mı bilinmesi gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: mazotcu
Arkadaslar yorumlariniz icin tesekurler. Evet hayvandan surekli bi akinti vardi kizginliktan oncede simdide var yanliz akintisi yumurta aki gibi temiz uyle pis bi koku yada akintida beyazimsi pirtilar falan yok. Hacimet arkadasimizin dedigi gibi eyer tutarsa veya tutmazsada deneyim kazanmis olurum ve burdada anlatirim hata yaptiysamda iyi yapsamda arkadaslarda deneyim kazanmis olur zaten bu sitenin amacida bi nevi yardimlasmak bilgi paylasimi yapmak diyil mi .
 
Ynt: Rahimi iltihapli olan inek

Zor doğum, sonun atılamaması, veya enfeksiyon kapması sonucu rahim iltihaplanabilir kızgınlık esnasında gelen normal akıntı (çara) deriz çiğ yumurtanın beyazı gibi olmalıdır, aksi halde çarada en küçük leke döl tutmasına engel olur, doğumdan sonra sonun düşmesinin ardından servis kapanmadan penisilin hap bırakmak en kestirme çözümdür, yada rahime köpük bırakmak pistole ile, yada antibiyotik tedavisi.
 
  • Beğen
Tepkiler: babasultan40