Rahmetlilerin tapularından destekleme alabilmem için yapmam gerekenler.

Ynt: Rahmetlilerin tapularından destekleme alabilmem için yapmam gerekenler.

ofas link=topic=78731.msg944830#msg944830 date=1418238999' Alıntı:
Yukarıda yazmıştım yaşayan kişilerin üzerine tapu çıkartılmalı diye. Rahmetli babanızın üzerine olan tarladan değil babanızdan kalan tarlayı hisseli tapuyla üzerinize aldıktan sonra destekleme alabildiniz.
Demek istediğim tapu yaşayan kişi üzerine olacak.
Yok hala anlamadınız diyorsanız gerçekten anlamadım demektir.

sizlere link ini verdiğim yerdeki ek-5,ek6,ek-7 yi kontrol ettin mi ?
kopyalamayı tam başaramadığım için link i verdim.

kanun maddesinde de

L kanun maddesi
l) Fiili kullanım: Tarım arazisi hissedarlarının kendi aralarında anlaşmak suretiyle ya da uzun zaman sonucu fiili kullanım durumu oluşmuş, hissedar oldukları ya da olmadıkları tarım arazilerinin belirlenen bölümlerinin kullanımını,
diyor. burada da <hissedar oldukları ya da olmadıkları tarım arazilerinin belirlenen bölümlerinin kullanımını> belirtiyor. buda hissedar olmadığımız yeri bile beyanımız doğrultusunda kabul edileceğidir. diye düşünüyorum.

Bahsettiğiniz ek-6 buradan devam edebiliriz.

d) Birden fazla parselde hissesi olmakla birlikte fiili kullanım neticesi hissedar olduğu veya olmadığı parsellerde fiilen tarımsal faaliyette bulunan çiftçinin o parseller için kira sözleşmesi, söz konusu tarım arazisi ile ilgili kira sözleşmesine sahip olmaması halinde EK-7’de yer alan muvafakatname, bunun mümkün olmaması halinde EK-6’da yer alan fiili kullanım taahhütnamesi ile müracaat etmesi esastır

buda kanun maddesi . Burada önemli olan fiili kullanım. yani intikal ettirmediğimiz yerlerde hissedar olmadığımızdır. onun için beyan esas ilkesinden hareket edersek bu yerleri de kullanıma koyabiliriz. düşüncesindeyim.

FEHİM link=topic=78731.msg945624#msg945624 date=1418481276' Alıntı:
d) Birden fazla parselde hissesi olmakla birlikte fiili kullanım neticesi hissedar olduğu veya olmadığı parsellerde fiilen tarımsal faaliyette bulunan çiftçinin o parseller için kira sözleşmesi, söz konusu tarım arazisi ile ilgili kira sözleşmesine sahip olmaması halinde EK-7’de yer alan muvafakatname, bunun mümkün olmaması halinde EK-6’da yer alan fiili kullanım taahhütnamesi ile müracaat etmesi esastır

buda kanun maddesi . Burada önemli olan fiili kullanım. yani intikal ettirmediğimiz yerlerde hissedar olmadığımızdır. onun için beyan esas ilkesinden hareket edersek bu yerleri de kullanıma koyabiliriz. düşüncesindeyim.
Doğrudur abi bütün bildiğim bu kadar .
Ama inşallah araştırayım benimde kaydettiremediğim 24 da kadar bir yer var. O kadar inatlaştım vardır bir hayır. Bakarsınız belki benim işte olur.

amacımız bu zaten bilgileri paylaşarak hem bilgi edinmek hemde bu bilgiler ışığında devletin bize verdiği haklarımızı kazanca çevirmek be kardeşim.

ofas link=topic=78731.msg945708#msg945708 date=1418503925' Alıntı:
Doğrudur abi bütün bildiğim bu kadar .
Ama inşallah araştırayım benimde kaydettiremediğim 24 da kadar bir yer var. O kadar inatlaştım vardır bir hayır. Bakarsınız belki benim işte olur.

l) Fiili kullanım: Tarım arazisi hissedarlarının kendi aralarında anlaşmak suretiyle ya da uzun zaman sonucu fiili kullanım durumu oluşmuş, hissedar oldukları ya da olmadıkları tarım arazilerinin belirlenen bölümlerinin kullanımını,
m) Fiili kullanım taahhütnamesi: EK-6’da yer alan belgeyi,

burada da < ya da olmadıkları tarım arazilerinin belirlenen bölümlerinin kullanımını,> yorumlayabilir misin?

halil altın link=topic=78731.msg931559#msg931559 date=1414775471' Alıntı:
Herkese merhaba,
Bölüne bölüne bugüne gelen yaklaşık 50 dönüm arazilerimizin kendimize ait tapusu yok. Şu ana kadar verilen tarım desteklemelerinden 1 kuruş bile alamadık. Geçmişe yönelik binlerce lira kaybımız varda, artık geleceğe bakalım.
Elimizdeki tapular, 80 li yıllardan kalma. Şu anki sahiplerinden 2 hatta 3 kuşak öncesindeki rahmetlilere ait.
Bir ara destekleme alabilmek için girişimde bulunayım dedim. Muhatap sayısı fazla olduğundan gözüm korktu sonunu getiremedim.
Tarımda maliyetin giderek artması nedeniyle artık destekleme almamız şart oldu. Yoksa bırakın karı, bu gidişle zarar bile edebiliriz.
Sizlerden talebim ise,
Tapuları çıkarabilmek için, destekleme alabilmem için baştan itibaren izlemem gereken yol nedir? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

FEHİM link=topic=78731.msg946610#msg946610 date=1418746447' Alıntı:
m) Fiili kullanım taahhütnamesi: EK-6’da yer alan belgeyi,

burada da < ya da olmadıkları tarım arazilerinin belirlenen bölümlerinin kullanımını,> yorumlayabilir misin?

http://mus.tarim.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=28&Liste=Haber

Konuyu tarım ilçe müdürlüğünde araştırdım gelen yazıları bana gösterdiler. Fotoğraf çektim ama link vereyim oradan bakabilirsiniz.Açılan sayfada bakacağınız yer;

İKİNCİ BÖLÜM Uygulama Esasları /
Çiftçilerden istenecek bilgi ve belgeler MADDE 7 /
(6) /
f) Aynı köy veya mahallede birden fazla parselde hissesi olmakla birlikte fiili kullanım neticesi ....

Yardımcı olabilmişimdir inşallah.

ofas link=topic=78731.msg948852#msg948852 date=1419324041' Alıntı:
http://mus.tarim.gov.tr/Sayfalar/Detay.aspx?OgeId=28&Liste=Haber

Konuyu tarım ilçe müdürlüğünde araştırdım gelen yazıları bana gösterdiler. Fotoğraf çektim ama link vereyim oradan bakabilirsiniz.Açılan sayfada bakacağınız yer;

İKİNCİ BÖLÜM Uygulama Esasları /
Çiftçilerden istenecek bilgi ve belgeler MADDE 7 /
(6) /
f) Aynı köy veya mahallede birden fazla parselde hissesi olmakla birlikte fiili kullanım neticesi ....

Yardımcı olabilmişimdir inşallah.

Eee yani kullanabiliyormuyuz.? kulanamıyoruz.?
<sahibi olduğu arazilerin toplam alanından fazla olamaz.>
buna da uyuyorsa.

FEHİM link=topic=78731.msg948896#msg948896 date=1419346061' Alıntı:
Eee yani kullanabiliyormuyuz.? kulanamıyoruz.?
<sahibi olduğu arazilerin toplam alanından fazla olamaz.>
buna da uyuyorsa.

Mesela kendi adınıza kayıtlı 10 dekar tarlanız var.
Fiili kullanımda 20 dekar var diyelim, kendi adınıza kayıtlı 10 dekar arazinizden gelecek olan desteklemelerden feragat etmek kaydıyla fiili kullanımdaki 10 dekarlık kısmından faydalanabilirsiniz.

Kısaca fiili kullanımda faydalanmak istediğiniz alan kadar kendinize ait alandan feragat etmeniz gerekiyor.
Ha Hasan Ali ha Ali Hasan ne fark var diyorsanız şöyle açıklamaya çalışayım.
Eğer fiili kullanımdan gelecek destekleme miktarı kendinize ait, örneğin nadas bırakılan bir yer varsa feragat ile 3-5 kuruş daha fazla kazanç sağlamak mümkün.

Son olarak siz bir şekilde destekleme aldığınızı yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Benim ulaştığım sonuç bu şekilde, siz nasıl yaptınız işinizi?

ofas link=topic=78731.msg949148#msg949148 date=1419409814' Alıntı:
Mesela kendi adınıza kayıtlı 10 dekar tarlanız var.
Fiili kullanımda 20 dekar var diyelim, kendi adınıza kayıtlı 10 dekar arazinizden gelecek olan desteklemelerden feragat etmek kaydıyla fiili kullanımdaki 10 dekarlık kısmından faydalanabilirsiniz.

Kısaca fiili kullanımda faydalanmak istediğiniz alan kadar kendinize ait alandan feragat etmeniz gerekiyor.
Ha Hasan Ali ha Ali Hasan ne fark var diyorsanız şöyle açıklamaya çalışayım.
Eğer fiili kullanımdan gelecek destekleme miktarı kendinize ait, örneğin nadas bırakılan bir yer varsa feragat ile 3-5 kuruş daha fazla kazanç sağlamak mümkün.

Son olarak siz bir şekilde destekleme aldığınızı yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam. Benim ulaştığım sonuç bu şekilde, siz nasıl yaptınız işinizi?

tarımsal danışmanla birlikte dosyayı hazırladık. dosyayı ziraat odasına oradan da tarım ilçeye götürecek.
feragat etmeyi biz şöyle algıladık. ( miras düşen yerlerden işlemediğimiz yerlerdir) bizler örneğin 5 kardeşiz bize yüz dekar yer kaldı. ben şahsım 20 dekar yer ekiyorum. bunun için taahhütname düzenlemem gerekiyor. birde annemden kalan yerler intikal olmadı. intikal olmadığı için hukuken mirasçı olarak gözükmüyorum. yani 3. şahıs için de FİİLİ kullanım hakkımı kullanıp FİİLİ KULLANIM TAAHHÜTNAMESİ kullandık. bakalım sonuç ne olacak.
biraz karışık ama İnşallah anlatabilmişimdir.

Cevap: Ynt: Rahmetlilerin tapularından destekleme alabilmem için yapmam gerekenler.

Hayır beyler hiç kimseyi (mirasçılar dahil) aramıyorsunuz. Tarım ilçeye gidip ben bir tane TAHÜTNAME istiyorum diyorsunuz. netten indirip size veriyorlar. SADECE ve SADECE şu an işlemekte olduğunuz yerlerin ada parsel ini yazıp diğer hissedarlarında hisse oranını belirtip noterden tastik ettiriyorsun. evrakla birlikte Tarım ilçe ye gidip işleme koyduruyorsunuz.
geçen kış başıma bazı olaylar gelince Tarım ilçe müdürü bana< bugüne kadar neredeydin>deyince hisseli yerlerin desteklemesinin alınabileceğini fark ettim. geçen kış çok araştırdım. sadece bu yolu bulabildim. zorlaya zorlaya her kapıyı açtım. Tarım ilçeden 2014 çks em tam tamına 1 ay gibi bir zamanda zorla aldım. müdür dahil orada çalışanların çoğu dosyamı incelemiş. vs vs. gider şu bir gerçektir ki tarım ilçe çiftçiye yollarını göstermiyor. haberiniz ola..
Çok güzel aciklamissiniz teşekkür ederim bende bugün arastirdim birçok hissesi olan tapularda tarlayı işleyen desteklemeden yararlanıyor sanırım babama anlatıyorum ama olmaz diyor dedelerim ölmüş tapular çok karışık diyor ama ugrasinca olacakmış gibi görünüyor

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt