Hayırlı olsun...
Ama ben senin gibi düşünmüyorum abi, daha önce de yazdım yine yazayım.
Recep Konuk bir holding sahibi, malı ucuza almak ister, kaliteli almak ister, mümkün olduğunca az yerden almak ister.
Torku, şeker pancarı üreticileri birliği adı ile süt işletmesi kurdu, birliğe üye olma kaydıyla 5 inek alan bu işletmeye girdi. İşletme şu şekilde işliyordu, 5 ineğin var, senin adına Torku bakıyor, ortalama süt verimini senin baktığından daha yükseğe çekiyor, ineğin masraflarını düştükten sonra kalan süt parasını senin hesabına aktarıyor. Buzağın olduysa, istersen buzağının masraflarını gelirinden düşüyorlar, istersen satıyorsun.
Torku ' nun burada amacı ne? Amaç amme hizmeti mi kendine hizmet mi? Bakıldığında ikisi de denilebilir. Kendine hizmet, çünkü kaliteli süt alıyor, kendi ürettiği yemi 70 kuruşa mal ediyorsa, masraf kalemine yazarken 90 kuruşa yazıyor, kapı kapı dolaşıp süt toplamak yerine kendi işletmesinden alıyor, kazancını arttırıyor.
Amme hizmeti yapıyor, normalde ahırında eski usul 5 hayvan-10 hayvan bakan adam ortalama 15 lt süt alıyorsa, 30 litre süt alıyor, daha fazla kazanıyor.
Şimdi diyeceksin ki ne alaka? Çok alaka

Zenginler kendini düşünür, deseydin ki, bu işten 5 kuruş kazanmayan, hiçbir çıkarı olmayan, hayatını ziraate adamış biri bakan oldu, 'heee o zaman olur bu' derdim. Tarım politikası aynen devam edecek, hiçbir değişiklik olmayacak merak etmeyin

Mehdi Eker ' in de çok büyük bir şirketi var