Bu sene ekmeği düşünüyorum ekenler varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Yatmaya pasa dayanıklı fena degil kılcıklı çok aşırı verim potansiyeli yok ama benim hoşuma gitti uygun gübre bakım ile 500 ü alan oldu daha iyi işçilik ve sulama ile 600 750 yi zorlarBu sene ekmeği düşünüyorum ekenler varsa yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Kıraçta nasıl ustam bende devamlı ekiz buğdayı ekliyorum memnunum hayırlısı bakalımYatmaya pasa dayanıklı fena degil kılcıklı çok aşırı verim potansiyeli yok ama benim hoşuma gitti uygun gübre bakım ile 500 ü alan oldu daha iyi işçilik ve sulama ile 600 750 yi zorlar
Geçen yılki ektiğim reis ve ekiz den tohum elettim ekiz daha iyi geldi bana göre
Bulunduğunuz bölgenin kıraçta verim ortalamaları nedir bilemiyorum ekim bölgem için yağışların normal denebilecek zamanlarında + - 300 oluyor ortalama kıraçta reis ileKıraçta nasıl ustam bende devamlı ekiz buğdayı ekliyorum memnunum hayırlısı bakalım
Bulunduğunuz bölgenin kıraçta verim ortalamaları nedir bilemiyorum ekim bölgem için yağışların normal denebilecek zamanlarında + - 300 oluyor ortalama kıraçta reis
Bulunduğunuz bölgenin kıraçta verim ortalamaları nedir bilemiyorum ekim bölgem için yağışların normal denebilecek zamanlarında + - 300 oluyor ortalama kıraçta reis
Hüseyin bey Ankara'da Ekim yapacam 20kg Dap atacam güzelde işçilik yaptım terettüt ediyorum bizimde normal senelerde 300-400 Arasında verim alıyoruzBulunduğunuz bölgenin kıraçta verim ortalamaları nedir bilemiyorum ekim bölgem için yağışların normal denebilecek zamanlarında + - 300 oluyor ortalama kıraçta reis ile
Benim fikrim kullanılacak tohum hastalıklardan ari olmalı böyle bir seçenek çare yoksa son çare olarak kullanmak gerekir hastalığa karşı daha düşük dirençli olur öte yandan tahminim sertifikalı tohum fiyatlarıda çeşide göre tonu 18 20 bini bulurBenimde reiste pas oldu ilaç yaptım çok faydası oldu ancak belirli süre sonra yağışlar devam ettiği için başaklarda pas oldu hatta tanelere bile bulaştı ancak buğday tanelerinin gelişimini hiç etkilemedi taneler çok dolgun. Benim merak ettiğim bu buğdayı tohum yapabilir miyiz taneye bulaşan pasın tohum için zararı olur mu.
Abi bu işe devam ediyorsak mecbur ofise verme düşüncesi hakim5 liraya buğday satıp 15 TL ye tohumluk mu alacağım![]()